reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ja poprosze na watku kulinarnym o przepis na ogorki malosolne badz kiszone, w wersji minimalistycznej tzn przy uzyciu jak najmniejszej ilosci produktow, na necie sa tylko z chrzanem i koprem itd moze wy robilyscie i wyszly np bez chrzanu, tu nie ma czegos takiego wiec potrzebuje udany i sprawdzony okrojony przepis :D
mam ochote na browarka i ogorki, jestem ogorkozerca a teraz juz wogole nie moge o nich przestac myslec!

reklama
hej laseczki

mnie bol dzisiaj juz przeszedl ale pol nocy nie spalam oby dzisiaj nie zaczelo znowbolec bbbrrr :/

bodzinka dzisiaj wizyta?? wiec trzymamm ocno kciuki zeby ok bylo :) i za inne dzisiaj wizytujace rowniez :)

ja wizytuje jutro i bede miala wlasnie to genetyczne usg i tez sie boje od tych boli i w ogole czy w sio ok i czy rzeczywiscie glowka sie poprawila z enic nie bedzie widac podejrzanego bbrrr
ja tez poproso o przepis ale na rybke po grecku :) jak ktos ma fajny sprawdzony :)

ewwe ty mowisz o lezaczku na balkonie :) a u mnie od nocy ciagle pada :) ale tez uwilebiam na balkonie siedziec. w ogole odkrylam z mezem niedawno ze da sie druga strone okna otorzyc na rozcierz ze mamy wielkie drzwi tarasowe na 7 pietrze i fotel moge sobie spokojnie wyniesc :)

salomi ja robie ogórki małosolne z koprem (dużo) i czosnkiem (sporo), wystarczy, wychodza pycha, juz po dwoch dniach się zajadam bo ja lubię takie "świezynki":)

ja dzis na badankach byłam, 90 zł, poszło..ale ważne by były ok, za tydzień do gina:)
Dziś trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Od dwóch dni ....czuje dzidziusia:) jakos mi się nie chce wierzyć bo to bardzo wcześnie ale wiem że to TO! nie można nazwać tego kopniaczkami, czuje to jako takie drganie od środka i takie jakby pływanie momentami i bynajmniej na pewno nie sa to jelita heheheeh ale szok ze tak szybko!

fajna robota moderatorki:tak:
tylko upominam sie jeszcze o wspomniany wąteczek "Polecam" dotyczący ksiażek i filmów!!!:-p

no chciałabym miec chociaz balkon ale nie mam:dry: dlatego zawsze ciesze się na wyjazd do rodziców lub siostry bo ogród to raj dla mnie i jak tylko widze z rańca pogode to się nie zastanawiam tylko jadę:-D

Dziś dostałam propozycje opiekowania się meża kolegi trzyletnia córeczka przez miesiac, to miało by być po naszym powrocie znad morza i chyba sie zdecyduję. Zawsze trosze kaski wpadnie no i chyba sobie poradze z dwójeczką, w sumie radziłam sobie z dwudziestka piatka to chyba podołam hehe:-D

Bodzinka - trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte :tak:

ja tez mam cos z pecherzem - tak od 3 dni ciagle chce mi sie siku, a robie pare kropli. badania mialam w normie. jak sie nie poprawi, to zadzwonie jutro do mojego gina.

wogole wczoraj jakis podly nastroj zalapalam. jakas alergia mi sie przyplatala (ciagle kicham, pieka oczy i drapie w gardle), na czole wyskoczylu krosty i wydaje mi sie, ze jestem strasznie gruba :eek: do tego dzis zimno u nas (10 st.) i pada, wiec czeka mnie caly dzien w domu ... koszmar :no:

no to nasmecilam ...

A ja mam dzisiaj dola.Jakos mnie to wszystko zaczyna przerazac.Taka bylam szczesliwa a teraz sie boje ze sobie nie poradze z dwojka dzieci, z praca, do tego czy finansowo wyrobimy...szkoda ze jestem tak daleko od PL:-(

Gufi u mnie tez dziś zimno i leje także do bani:/
Z sikanie u mnie podobnie, czasem mam wrazenie że w końcu dziecko wysikam, non stop biegam ale czuję że to nie pęcherz tyko ewidentnie mi tam niunia uciska:) wieczorem zanim zasnę po połozeniu się po łóżka to jakieś 4, 5 razy musze wstać bo wydaje mi się że nie wiem jak mocno a tu kilka kropel hehe ale tak dokucza że musze pójść, w nocy tez wstaję min. 3 razy:/

mississ więc tak jak mi podpowiedziałaś tak zrobiłam, jest nowy wąteczek:)
a co do twojego suwaczka z bocianem to czemu on leci od końca a nie od poczatku? juz kiedys miała pisac hehe

reklama
Pogoda...no właśnie, jeszcze w sobotę były tropiki, a dziś angielska jesień:dry: I jeszcze te hormony....
Nic dziwnego, ze łapiemy doła.
Ale jak sobie myśle o urlopie i lipcowym wyjeździe nad jezioro, to od razu mi lepiej:-)

Trzymam kciuki za Wasze wizyty, będzie dobrze;-)

Do góry