reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

krolcia współczucia, jeszcze kurcze dwójka dzieci chora :((( trzymam kciuki, żeby szybko minęły te choróbska !

mamolka​ - a ja trzymam kciuki, żeby wyszło Tobie ciasto :)

Można powiedzieć że wyszło, ale chyba za wcześnie włożyłam do piekarnika bo z jednej strony jest bez pęknięcia (idealne ;) ) a z jednej jest. Bez zakalca i dobrze wyrosło ...no nie jest źle :)

sarka amoniak jest w każdym wiekszym sklepie - szukaj ciasteczek na opakowaniu :p

Ostatnia edycja:
reklama
Padam....
Dobry w ogóle..
Wyszłam rano załatwiac w urzędach i złapał mnie taki deszcz, ze do domu wróciłam nawet z mokrymi majtkami..Jak nie będe chora to będzie cud. Fifi znowu oskrzela i a antybiotyk. Kupiłam baterie do zabawek i nawet sie nimi bawiła ale teraz jak wrócil brat to szaleństwo jest i dopiero je 'docenia'.
Ag mój tez dostał ten wózeczek. Kolejke taka mamy jeszcze po moim bracie ale zamierzam potem dokupić cześci, na razie im starczy.
Krolcia trzymaj sie kochana, pewnie jakas jelitówka....
Lolo ma jutro w przedszkolu Mikołaja, ale fotki dostaniemy na koniec roku na plycie hurtem ze wszystkich imprez. Dzis mieli górników :-) Składali im życzenia i dostali po marsie :-p
A mojego mikusia zasypią liście :-p

Hej!
Ale tu dzisiaj posucha, co to? przedłużenie weekendu? czy wszystkie po imprezach odsypiacie?

Krolcia -bidaku, trzymaj się tam w tym Waszym Chorobowie. Tulkam mocno i życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia.

Sarka - jasne, że wpadajcie. Na zajęcia wychodzę tak po 15, a jak sobie dzisiaj nakseruję na środowe zajęcia, to nawet o 16. Więc 13 jest jak dla mnie ok. Spokojnie zdążymy kawę wypić :-)

Aha - i też się za klockami drewnianymi rozglądam.Takimi, z których można by w przyszłości coś a la zamek układać. Tylko musiałyby być na tyle duże, żeby Ida ich nie zdołała do dzióba wsadzić. Nie widziałyście czegoś w tym stylu?

byłyśmy z Mysią u szwagierki na kawce i po drodze odbrałam <atiego
teraz obiadek i drzemka (jeśli się Oli nie zbuntuje)

sarka amoniak kupowałam w niedzielę bo sie okazało, że mam końcówkę i dostałam w takim całodobowym spożywczo-monopolowym (ale np w sklepiku osiedlowym takim małym nie było). Od razu kupiłam trzy opakowania by mieć w szufladzie. Tego się raczej mało używa. Ja w zasadzie tylko do tych amerykanek. Jak się piecze to trochę śmierdzi, ale same ciastka WCALE nie śmierdzą. Są pyszne.

Oli dostała w sobotę i w niedzielę serek homo truskawkowy i dzisiaj ma takie zaczerwienione policzki. Możliwe, że taka ilość truskawek z serka mogła wywołać reakcję alergiczną?

A ja zapomniałam napisać, dziś byliśmy z Maksiem u dermatologa, jakiś miesiąc temu wyszedł mu na ramieniu taki jak gdyby syfek pod skórą, ale koloru czarnego. Dermatolog nie zaobserwowała nic niepokojącego, ale powiedziała, że jest to małe i trudne do obserwacji a w dodatku na ramieniu, gdzie mały nie pozwala się zbadać :/ mamy obserwować i przyjść do kontroli w połowie stycznia, chyba, że coś się będzie z tym działo.

A pojutrze lub w czwartek do kontroli laryngologicznej, w tej samej przychodni :p

Ja juz po chirurgu, nie polecam :(, na razie trzyma znieczulenie, ale nie wiem co mnie czeka jak puści :(. Niby mały pieprzyk a mam 3 szwy na plecach. w piątek kontrola a za 12 dni ściąganie szwów. Oby było dobrze.
Mały usnął nam w aucie, nawet wyciąganie z fotelika i rozbieranie go nie obudziło. Nie jadł obiadu jeszcze :(.
Ide sie troche położyć bo głowa zaczyna mnie boleć :(.

Umieram....Mały histeria na zęby... Pospaliśmy chwilkę i znowu witam porcelankę. Niech to się już skończy...Dobrze, ze rodzina na miejscu, zadzwoniłam do teścia, żeby mi słoiczki na obiad dla małego przywiózł, bo nie jestem w stanie nic zrobić.
Dostałam od kumpeli właśnie jakiś bactrim zobaczymy czy pomoże.

reklama
witam sie po weekendzie :-)

chwilowo tylko się przywitam i lecę do sąsiadki na chwilę. ja się dzisiaj wyrwałam z domu. spędziłam dzień ze znajomą irlandką. w ramach lunchu zafundowałyśmy sobie całe wiaderko lodów czekoladowych :-D przy okazji niestety posłuchałam radia... niestety bo się dowiedziałam kilku ciekawych rzeczy o euro i meczach w poznaniu :/ ale o tym później. no i przynajmniej cały dzien ploty po angielsku bo wszędzie dookoła sami Polacy....

a Miki cały dzień z tatą :)

Ostatnia edycja:
Do góry