reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam
Padam dosłownie:-(, u prababci jedna wielka gonitwa za małym. Spał może z godzinkę po obiadku i dalej szalał, zasnął po 20 tej zobaczymy jak dziś pośpi w nocy.
Po powrocie i ululaniu małego zachciało mi się jeszcze porządków w apteczce i części kuchennych szafek:sorry:.

Wrublik - ja plamiłam do 22 tyg. ciąży i zobacz Mateusz już skończył roczek:tak:.

reklama
Padam...Robiłam biżu na roczek ;-) A w głowie siedzi bizu na Wiglie..Po 15 materiały kupie i heja. Uff polakiwrować, nawlec i gotowe :-p Ide spac..Chyba ;-)

Bodzinka moja wiercipięta usiedzi w wózku max 10 min, potem włącza syrenę i usiłuje się z niego wydostać. A nie dam rady nieść jej na rękach całą drogę :no:. Na własnych nogach chodzi świetnie ale tylko w tą stronę, którą sobie sama wybierze i jak chce ją poprowadzić w drugą to pada na kolanka i na tym koniec spaceru :-D Mój m. był z nią wczoraj u pediatry i Luiza waży już 9,8 kg i ma 73 cm wzrostu. Zaraz jedziemy do teściów na weekend i znów będę was doczytywała dopiero w poniedziałek.

hej

a ja mam dosć

nie wiem co z tą moja Oli się dzieje...
noc tragiczna

ona się budzi tak około 2 w nocy i nie chce spać nawet nie płacze tylko sie wierci i szaleje:confused:
ostatni w ciągu dnia też nie spi jakoś wiele. Inaczej myslałabym, że może zbyt długo sypia w ciągu dnia, ale ona wczoraj spała dwa razy po jakieś pół godzinki więc niezbyt wiele...jakby ją coś bolało to chyba by płakała przecież...już nie mam siły PADAM! Mam wrażenie, że tylko ja mam takie specyficzne dzieci. Mati też ciężko zasypiał, był mega żywy i wszędzie go było pełno. Z resztą to mu nie przeszło. Do dzisiaj tak ma i wszyscy są w szoku że z nim wytrzymuję:dry: a Oli ma to samo albo jeszcze bardziej...

ainah- u mnie w rodzinie lekarz własnie mówił że pierwsza dawka może być w krótszym odstępie czasu z drugą. NP. idziesz do lekarza i dostajesz antybiotyk, podajesz go od razu - powiedzmy o godzinie 12, potem podajesz o 20, a potem już normalnie o 8 rano, czyli pierwszego dnia dziecko dostaje 2 dawki

olcia- może rzeczywiście to zęby- zaglądałaś do buzi??

witam i ja juz po kawce
olcia nie tylko Ty masz takie nieśpiochy,.... łączę sie z Tobą w bolu i niewyspaniu bo u mnie podobnie...
jak Ala sie obudzi w nocy to tylko cyc jest w stanie ją supokoić-ale ona dla odmiany wrzeszczy.....
od dzisiaj nie sypiam z nią bo moze ma na mnie uczulenie;) ale tak poważnie za mocno jest ze mną związana i muszę troszke tą pępowinke odciać..
a tak poza tym dzien zapowiada sie pieknie... mnie zatoki pobolewają i głowa jakbym patelnią dostała... moze bedzie lepiej...
Ali sie wysypka nasila juz zeszła na czoło i na brzuszku sie krostki pojawiają.. buuuuu

nie wiem czy dotarł moj wczorajszy post bo sie komp zwiesił
wrublik cuuuudownie ze z małym "groszkiem" wszystko ok:D

witam się, dopiero jem śniadanko, bo byłam na pobraniu krwi, a we wtorek do endo muszę jechać

dziś maluśka ma szczepienie, ale ma katarek, hmmm puszczą ją czy odłożą?

Olcia też mi się wydaje że przyczyną mogą być ząbki, u nas już były przesypiane nocki, a teraz znowu z powrotem pobudka ok 3-4 nad ranem, trochę ją mleko uspokaja, ale póki zaśnie powtórnie to łazi niemiłosiernie długo

Hejka:)
Też witam z kawką...
Nocka ok, przespana, Milusia kaszlała trochę ale sie nie budziła.
Na razie nie jest zle, poprawia wypitą butlę mleka pajda chleba:tak:

olcia nam chyba dzieci wysypali z jednego worka;-) nawet nie wiesz jak ja Cię rozumiem! Mój W. od pierwszych dni to megaruchliwy krzykacz, nie sypiajacy w dzień już od roczku... M. troszku spokojniesza, cichsza ale też ruchliwa i dużo do niespania w dzień jej już nie brakuje bo często jej sie zdarza nie spać a szałem jest np. 20 min:sorry2: w nocy na szczęście śpi tfu tfu z regóły bo zdarzają się też takie noce przegadane....

ainah moja M. w sierpniu brała 4ml tego antybiotyku. Zerknijcie na ulotke tam są przeliczniki na wagę, ja osobiście bym zwiększyła, żeby naprawde zadziałało a nie ciągnęło się dłużej... bo to zdecydowanie za mało na ta wagę w przeliczeniu na co 12h. Co 6 to ok, ale co 12 to za mało. A jak dzisiaj?

Thinka to nasze dziewczyny gabarytowo podobne;-)
Z tym że Twoja tuptająca, a moja dopiero co stojąca hehe
Ale często już nie chce się nawet dać posadzić tylko by stała i stała, ale przy stole już zaczyna chodzić i za rączki też:tak: lecz nie sadzę by do roczku "poszła"

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry
Olcia Lolo tez jest tak zywy , że ciagle słysze, że mam święta cierpliwośc....Cóż...Pomału nie mam :-( Ale on przynajmniej długoooo spał w dzien i w nocy tez jakos oki. Współczuje...
Co ja tam miała...A nie pamietam....
Ide firanki zmienić, kuwete ;-) i takie tam *******niki. Zdjęć na ścianach nadal nie ma no ale trudno ;-) Może do świat będą. Aaaa i M mi dal kase więc trzymać &&&&&&&&&&&& żeby była ta kiecuszka co mi sie marzy. Miałam kupic spodnie ale ostatecznie wytrzymam jeszcze miesiąc ;-)

Do góry