reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ainah Zinnat to bardzo dobry antybiotyk więc dobrze aby go zjadł (na siłę w policzek strzykawka sie nie da???). Ja teraz załuję że nie wzieliśmy Zinnatu tylko ten dziadoski Ceclor - on słaby jest ale dobry i myslałam że cyrków z jedzeniem nie bedzie a i tak były a teraz sie boję że był za słaby i choroba powróciła....

eh wczoraj mu daliśmy w mniej rozrzedzonym mleku i zwymiotował, po jakimś czasie próbowałam na łyżeczce i chwycił dosłownie ociupinkę i znów zwymiotował...:( on musi być bardzo rozwodniony, bo jest strasznie intensywny w zapachu i gorzki w smaku. Próbowałam mu podać w 3 wersjach kaszki ( w tym bardzo słodkiej i z kleikiem kukurydzianym) i NIC, z jogurtem i NIC...eh, nawet w najbardziej wymieszanej formie po prostu on wyczuje ten zapach i smak :/

Wrublik super, strasznie się cieszę ! :)))) Wypoczywaj teraz jak najwięcej !

Ostatnia edycja:
reklama
Wrublik wspaniałe wieści! Będzie dobrze!

Smile zazdroszczę tej drzemki. My już też byliśmy na jednej(sam się przestawił) i było super ale od jakiegoś czasu znowu są dwie inaczej jest masakra, a efekt podwójnego spania to późne zasypianie wieczorem niestety...

hej:)
my po urodzinkach:)
Adas sam jadl swoj tort (oczywiscie reka, ale zjadl)
wybral rozaniec i pieniazki, dopiero potem zainteresowal go kieliszek. Na co dzien ciagle sciaga i nosi ksiazki, wiec chyba mu sie opatrzyly, bo na te roczkowa w ogole nie spojrzal.
Za to wielka ksiega basni od ainah go zauroczyla! a kiedy odkryl zakladke we dyndajacym zwierzakiem, to juz w ogole szal:)

ainah szybkiego powrotu do zdrowia synowi jak i ciebie. ja chyba bym nie zauwazyła kiedy mojemu doszłoby do zapalenia ucha poniewaz on wlasciwie caly czas ciagnie sie za uszy i włosy :crazy:
moj trze uszy jak chce isc spac, ze zmeczenia
Jak by mial zapalenie, to by wyl z bolu przy pociagnieciu lub naduszeniu na uszko.

ainah - ucaluj malucha ode mnie oraz Wikunii i Adasia. Leki jednak mysle podawac najlepiej prosto to buzi, z takich dozownikow jak pipeta. Nie ma co przeciagac, bo i tak dzieciaki rycza, wykorzystuj ze ma otwarta buzie, chwycna policzkach i ciach, prosto do gardla.
Zawsze ja to robie, bo M sie rozczula i niewiadomo co i polowa na ciuszkach, podlodze itp, w efekcie nie wiadomo ile w buzi, a ile rozlane.

Mąż wrócił od pediatry: podobno Zinnat najlepszy, także mamy mu spróbować podać wpierw diphergan (działa przeciwwymiotnie) i po 20 minutach Zinnat strzykawką prosto do buzi. Jak zwymiotuje albo nie będzie chciał przyjąć to wówczas mamy Amoksiklav podać (drugi antybiotyk). Trzymajcie kciuki !

Ainah teraz ja trzymam kciuki by ten jednak jeden antybiotyk się przyjął, u nas Anulka też przy którymś antybiotyku też wymiotowała, ale najbardziej od tego że płakała, jak się dało ją uspokoić to szło lepiej, może czymś zabawić na czas podawania leku?

Wrublik byś widziała co my wyczynialiśmy przy podaniu :) Ale...fakt faktem, nie próbowaliśmy ze strzykawką...Maksiu śpi, jak się obudzi to zaczniemy działać.

Jejku współczuje! Mój Antek był na antybiotyku ponad miesiąc temu. Augmentin na gardło. Jenak on jak widzi tą strzykawkę to już skacze z radości. A jak mu ja wyjmuje z buzi to jest płacz i histeria.

Ainah Może jak mu dasz strzykawką trochę i od razu czymś popić to połknie.. Poczuje znajomy smak to połknie razem z lekarstwem. Trzymam kciuki by się udało.

ainah- tylko ostorznie z tym dipherganem- oprócz własciwości przeciwwymiotnych działaniem ubocznym jest duża senność, u mnie Olek (miał coś 2,5 roku) po dawce tak mi odpływał że nie miałam kontaktu z dzieckiem

wrublik- super że maluszkiem ok :) Uważajcie tam na siebie- skąd i dlaczego krwawienie??

witam
wrublik cudownie ze wszystko ok.....
cwietka ewa bedziecie chustowymi prekursorkami hehehehe nie poddawac sie grunt ze Wam wygodnie.. ale to faktycznie dziwne ze w takich duzych miastach się ludzie dziwią....
my nadal walczymy z wysypką...
moja Alusia siuśmajtka sika wszedzie tylko nie do nocnika no ale nie poddajemy się:)
wracam do pracy i zdrówka dla chorowitków...

reklama
Dziewczyny udało się ! :) Maks obudził się przed 14, dostał 1 ml dipherganu, po 20 minutach 60 ml mleka i po chwili w strzykawce 2 ml zinnatu, nie wypluł, nie zwymiotował :)))

mamolka dzięki za ostrzeżenie z dipherganem. Poczytałam na necie że trzeba bardzo uważać, bo może mieć różne skutki uboczne i wówczas od razu trzeba odstawić. Mały ma przydzielone 3 razy po 1 ml, więc to chyba nie duża dawka. Na razie nic się nie dzieje złego. Tylko trochę porażka że trzeba brać codziennie tak jak antybiotyk :/ nie wiem czy to prawidłowo jest..

Do góry