reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mój też w wózku grzeczny. Faktycznie wychodzi na to, że dziewczynki w większości takie wojownicze.

Smile to ja myślałam, że Twój ma przeszło 2 metry, skoro Antoś taki duży.
My też wysocy i nasi ojcowie(mój między innymi około 2m), tylko nasze matki takie niewydarzone:-p he he bo obie po 160 w kapeluszu:-D. Mateusz największy w przedszkolu w swojej grupie ale do Antka mu daleko, bo jak miał rok to miał 84 cm wzrostu.

Olcia małemu zdarza się jeszcze kaszlnąć, jakaś woda spływa tam jeszcze delikatnie po gardełku. Byliśmy rano u lekarza tak kontrolnie i pytałam go co gdyby chodził do żłobka(pytałam w związku z naszym ewentualnym spotkaniem:tak:). Wiec stwierdził, że by go puścił. Leków też już żadnych nie mamy podawać.

Wiec decyzja należy do Ciebie, bo nie wiem na ile Twoja Oli podatna. Czy wpadać i jeśli tak to lepiej jutro czy w piątek czy dać jeszcze na wstrzymanie.

reklama
kurcze a moja maluśka w piątek miałaby szczepienie, ale z nosa jej od kilku dni leci, i zaczęła kaszleć, odkrztuszać te glutki, z wycieraniem nosa mam istną tragedię - jedyne na co pozwala to mokrą chusteczką przetrzeć, ale jeden raz co się nie starło - trudno czeka do następnej próby, ah no i potem najchętniej to by tą zasmarkaną chusteczkę włożyłaby do buźki!
chyba cofną ją jednak z tego szczepienia, no ale teściówkę wysyłam z nią niech chociaż zmierzą i zważą, na moje ona chora nie jest a katar ewidentnie od zębów, bo zamiast się ślinić to glutki nosem idą , zawsze przezroczyste

mysia śpi!
uffff ja już prawie wszystko posprzątałam i obiad się robi więc dzisiaj nie mam tyłów:)
powoli chyba zacznę porządki generalne. Podczas przeprowadzki w niektórych szafach tak chaotycznie układałam bo już miałam dość syfu i mówiłam sobie, że podczas porządków świątecznych dokładnie wszystko poprzebieram, posegreguję itd Chyba trzeba powoli zaczynać bo szaf sporo! Pokoje do sprzątania 4, plus kuchnia, przedpokój, łazienka i kibelek, Okien 7 plus balkonowe a kula u nogi raczej pomocna nie będzie:no:

ainah dobrz, że zarejestrowałaś Maksia do lekarza. Lepiej sprawdzić i osłuchać stworka małego.

krolcia super! Myślę, że w piątek, ale jeszcze zapytam S. o której będzie w piątek w domu. Nieraz jest wcześniej a po co ma nam przeszkadzać:) Dam znać około 17 :-)

Widzę, że nie tylko ja mam problem, żeby małemu nos wytrzeć :eek: najgorsze jest to, że wiem, że nie ma problem z oddychaniem, ale jak tu pomóc, jak po prostu robi mi histerie :(

U mnie Mikołaj tez uciekał, ale ostatnio uczymy go aby dmuchał i widzę że czasami próbuje dmuchnąć, śmiesznie to wygląda bo razem z buzią dmucha ( eee ciężko wytłumaczyć jak on to robi :D ), przy okazji z noska wypchnie powietrzem glutek :) No i mniej się denerwuje bo wie co od niego chcemy. Polecam do noska pieluchy flanelowe albo tetrowe, najlepiej wypłukane w jakimś płynie zmiękczającym aby materiał nie drapał noska.

a tak w ogóle to polecam tetrę do mycia okien :) Ja najpierw jedną wilgotną ściereczką ściągam pył brud a potem płyn do okien i tetra w ruch :) Ręczniki papierowe szybko idą no i tracą na objętości a tetra ciągle taka sama :) A potem płuczę ją i wrzucam do prania przy okazji prania ręczników :) i jak nówka :)

Cześć wszystkim :)

Postanowiłam się w końcu odezwać,( pomijając fakt że w końcu mam chwilkę, mały śpi ;)) i napisać co u nas. Mój Mati kończy dziś roczek :). jak to przeleciało:szok:. Zdrowo rośnie i ubieramy się już w rozmiar 98:-). Mamy 6 ząbków i troszkę nieprzespanych nocy przez to;-). Chodzimy za jedną rączkę.

Nie pracuję siedzę w domku, obie babcie pracują a bez sensu żebym pracowała na żłobek, czekam aż mały pójdzie do przedszkola.
No i tyle, przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów, ale mały właśnie się obudził.
Mam nadzięję że uda mi się napisać po imprezie
Miłego dnia :)

reklama
mamolka u nas najlepiej sprawdzają się stare gazety do wycierania na sucho

u mnie w domu rodzinnym też tak robiliśmy - ale tetrę polecam, wg mnie lepsza od papieru, no i jak ktoś gazet nie czyta to w sam raz :)

Smile to ile ty masz wzrostu??? No nie mogę uwierzyć że Antek taki wysoki :)

Ag należy ci się opiernicz ,że tak rzadko tu zaglądasz :) Gratulacje dla małego--- eh roczek ale zleciało co nie :) Ja nadal nie wierzę że mój starszak ma już 3 lata, chodzi do przedszkola, dziś miał andrzejki w przedszkolu, zaniósł cukierki urodzinowe...... eh rozbeczałam się :)

Ostatnia edycja:
Do góry