reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ewa nie kupuj TV!
za rok czy ileś tam nie będzie działał bez dekodera, zaczekaj aż zaczną takowe robić bez dokupywania czegoś tam, my z kolei próbujemy pozbyć się jednego telewizora, co nam w spadku przypadł od szwagierki, ale nikt nie chce!
swoją drogą jedna dziewczyna kupiła TV, poszła na pocztę by zacząć opłacać abonament to jej nie uwierzyli że do tej pory nie miała tv i dolepili karę za 5 lat :S

reklama
wrublik - ja tak z innej beczki: maleństwo się rusza?

Moja córcia ma chyba ADHD, rusza się prawie non stop, w dzień, w nocy, nieistotne...o teraz mnie kopnęła (chciałam napisać w lewy dolny róg :-D) po lewej stronie podbrzusza...grrr, a niedawno czułam jej kuksańce przy żołądku :no: Jeżeli taka sama będzie po urodzeniu to sobie współczuję (sobie, bo ja z nią więcej czasu będę spędzać, jako "żem" matka :laugh2:)

Wrublik juz teraz TV maja MP4 czy jakos tak i te będa odbierac cyfrówke bez problemu. Mój dziadek ze 2 lata temu taki tv kupował. Wiem bo mój Men prawcuje w AGD PARTNERPartner AGD RTV ::. Wprawdze jako pracownik budowlany i przynies wynieś pozamiataj ale uszy ma a dziadkowi to on tv brał, bo taniej ;-)
No i roczek tuż tuż, potem święta i ja spac nie umiem..Oblookałam karte kredytowa nasza i mna trzachło buuuu. Malutki limit został....Trzeba M uswiadomic. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& prosze trzymać, żeby dostał premie roczną bo inaczej na swieta będzie barszcz z torebki a pod choinką NIC.
Ale mam dołek buuuuu ;-(

witam :)

ja juz w pracy, po kawce i lekkim sniadanku. na razie jestem sama w biurze, wiec moge wejsc na BB :tak:
Alicja dzis w nocy juz lepiej - katarek chyba minal.

z TV potwierdzam - juz teraz maja wbudowany dekoder. nasz kupowalismy w styczniu i juz odbieramy syfrowo tvp1, tvp2, tvp3, tvp kultura i historia. poza tym nie mamy zadnej kablowki ani platnej tv - w sumie 8 programow :-D telewizor sluzy nam glownie do ogladania filmow. no i te nowe maja wejsc usb i po prostu podpinam pendrive i moge sobie ogladac. to mi sie podoba :-)

milego dzionka!

Hejka.;-)

Ewa teraz polsat puścił(kilka miesięcy temu) po naziemnej cyfrową jakość swoich kanałów i te anteny je łapią. Wiem, bo m taką ma przy swoim notebooku. wszystkie polsatowskie kanały plus tvn, 1,2, i tv tą z wiadomościami tv3 czy jakoś tak. W sumie będzie tego około 10 kanałów.

My znowu nocka całkiem fajna:-). Jedna pobudka na poszukiwania smoka. :tak:

Wczoraj tak ciepło a dziś rano idę z psem i co widzę:szok:? Samochód czeka na skrobanko! No szok! :szok:

Muszę sobie kawkę przynieść, pewnie już się dobrze zaparzyła.:happy:

Wrublik no szok:szok:! Z tym abonamentem:szok:! A tak w ogóle to ja się zastanawiałam zawsze, czy abonament płacisz za to, że jest ten telewizor czy za to, ze oglądasz tę dajmy na to tvp1 czy inne. Bo w zasadzie to jakby przyszła kontrola to można powiedzieć, że telewizor mi służy do oglądania filmów na dvd.

Hejka:)
U nas nocka ok, co prawda spędzona u nas w łożu ale co tam, ważne że przespana:)
To my teraz mamy chyba z 300 programów zakładaliśmy teraz kablówke HD i przez 3 mies. bedziemy miec te wsie programy a potem sami decydujemy jakie i płacicimy za nie abonament ale itak jakis niewielki w to w multimedii wszystko.

Wczoraj wieczorkiem poczyniłam już zakupy mikołajowe i tak nińce kupiłam PINGWINY NA SZNURECZKU do ciągnięcia DREWNIANE HIT (1919197769) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy i PĘTLA MOTORYCZNA, przeplatanka EDUKACYJNA, WARTO!! (1948291754) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy a młodemu DUŻE STOJĄCE DREWNIANE LICZYDŁO - edukacyjne WARTO (1909954217) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy - przyda się;) i jeszcze ZEGAR EDUKACYJNY TikTak nauka liczenia, DREWNIANY (1906093040) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy mam nadzieję że będę zadowolona bo na all wyglada to ślicznie no a tych pingwinach to się od razu zakochałam:-)

Pogoda sie dzis szykuje suuuper więc pewnie dzień na dworze spędzimy:tak:

oglądalyście wczoraj dzieci made in India?
:confused2:

Krolcia, a to możliwe, bo ja korzystałam z tego sprzętu jakieś 5-6 lat temu.

Ainah, chyba Cię nie pocieszę :) Mała Demolka Ci rośnie. Pucek też się tak wiercił całą ciążę :)

Pucko dziś zrobił akcję o 5 nad ranem - strasznie kaszlał. Daliśmy mu w końcu syrop prawoślazowy i trochę złagodziło, ale nie mógł ciągle spać, jęczał. W końcu mi zasnął, ale za 10 minut to samo. Mąż poszedł do niego, a Pucko był zasikany od szyi i stopy :/ Po przebraniu zasnął i dopiero teraz słyszę, że się pomału budzi!

Chyba się zaopatrzymy w pieluchy nr 5 na noc :/ Pucek wypija teraz do kolacji kubek wody, potem kubek mleka przed snem i jeszcze popija wodę w nocy przez ten kaszel. Pielucha tego nie wytrzymuje...

Chciałam iść z nim dziś na badania krwi, ale zauważyłam dopiero teraz, że mam na skierowaniu też badanie moczu :/ A nie mam sprzętu do złapania próbki. Więc chyba dopiero w piątek to załatwię, bo jutro i pojutrze żłobek, więc Pucek musi się wyspać przed południem.

Idę dać mu śniadanie, a potem od razu jedziemy na Rynek po korektę, bo już późna godzina.

hej
noc TRAGICZNA!

Oli nawet nie płakał jakoś szczególnie tylko kilka godzin w nocy nie spała:confused2: od 1 tak do 4-5:confused2: nie wiem o co chodzi...
wiem, że padam na twarz. Jestem zmęczona i zła:wściekła/y: jeszcze Mati wyprowadził mnie z równowagi z samego rana. Wie doskonale, że trzeba się rano spieszyć a on ma na wszystko czas i sie spóźnia! Ubrań wczoraj nie poukładał tylko zostawił takie zwinięte jak szmaty i to nie w swoim pokoju, na mundurku (noszą do szkoły takie jednakowe bluzeczki z logo szkoły) kot sobie zrobił legowisko ponieważ leżał pod biurkiem:angry: (jest w kolorze granatowym, a kot biały!), ja mu mówię ubieraj się i powtarzam to chyba z 20 razy a on sobie leży:confused2: Łózka już nie zdążył zrobić, a śniadanie jadł w biegu. Normalnie wyszłam z siebie. Efekt jest taki, że się popłakał, a ja teraz mam wyrzuty sumienia (przed wyjściem się z nim pogodziłam bo nie mogłabym tak go do szkoły smutnego wyprawić).

żyć nie umierać!

oglądałam wczoraj o tych surogatkach w Indiach...daje do myślenia...

reklama
wrublik - ja tak z innej beczki: maleństwo się rusza?

Moja córcia ma chyba ADHD, rusza się prawie non stop, w dzień, w nocy, nieistotne...o teraz mnie kopnęła (chciałam napisać w lewy dolny róg :-D) po lewej stronie podbrzusza...grrr, a niedawno czułam jej kuksańce przy żołądku :no: Jeżeli taka sama będzie po urodzeniu to sobie współczuję (sobie, bo ja z nią więcej czasu będę spędzać, jako "żem" matka :laugh2:)
hejka witam się! Ainah moje maleństwo na razie na spokojnie od czasu do czasu daje o sobie znać, ale jeszcze to nie są szaleństwa :) to jeszcze przede mną, ale np. Wikunia w brzuszku była spokojniutka, no i teraz też w miarę grzeczna

ja dziś dzień też zaczęłam od nerwówki - poprosiłam męża żeby zamówił torcik dla malusi, a ten że on nie będzie przepłacał za każdą literę po złotówce, że po prostu kupi gotowca... :szok: dopiero jak mało się nie popłakałam, że mi zależy żeby torcik był ładny i że jak on nie może pójść zamówić to ja sama zadzwonię do piekarni... wtedy się zgodził na ok, nie no jak jemu coś trzeba to na uszach stanie, a dla malusi, "bo to i tak prze d.pę przejdzie to on nie będzie płacił" :angry::wściekła/y: oj przypomnę mu jak będzie sobie chciał kupić coś na obiad, po co? i tak przez d. przeleci!:crazy:

i już wszystko robi pod górkę żeby nie kupić ustalony jeszcze miesiąc temu prezent - pieluchy wielorazówki:crazy::crazy::crazy::crazy:

ah, lepiej skończę bo już się nakręcam chyba

Do góry