reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

thinka - statystyka brrrrr:szok: kciukasy

ach, no i doczytałam o Wiolci - trzymam kciuki za pracę!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Aluśka nie dostalam priva od Ciebie:no::no::no:Ja je
stem tak wkurzona, że :szok:...Nie wiem czy roczek nie bedzie my i chrzestni i jedna koleżanka z córka. Normalnie jak zwykle cholera jasna. No i najlepiej wine zwalić na mnie wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. I to ja sie lecze!!!!!!!!!!!

Na Pułaskiego,nie daleko basenu,zaraz obok jest żłobek.

A to wiem chyba gdzie :) Po drugiej stronie parku jest moja stara szkoła ;) Mam tam jakieś 20-30 minut z domu Rodziców na piechotę, więc pewnie w jakąś sobotę Was nawiedzimy :D

Dziewczyny mam fajna książke. Niestety po angielsku i dosc nieczytelną..Mam jaą w pdf....Jeżeli któraś chce to na mejla posle...Żałuje, ze po angielsku bo bym z niej coś zrobila :-(

O, fajna :) I naprawdę wykonalne te przepisy? To ja poproszę :) Zaraz Ci priv z mailem wyślę :)

Ahoj!
Dziewczyny dziś mam dobry dzień.... bo zadzwoniła pani i zaprosiła mnie na rozmowę o pracę :) Więc w poniedziałek jadę do Krakowa, teraz wszystko zalezy do tego jak mocno będziecie trzymać kciuki:-D A tak właściwie pewnie znów nie dostanę pracy ale milo że oddzwonili :tak:

I będziesz pracować w Krakowie? Ale fajnie :) Trzymamy kciuki!!!

U na spokojnie, mija zwyczajna sobota - zakupy, sprzątanie. Chciałam sobie kupić buty zimowe, takie do kostki, bo mam trepy górskie i wysokie kozaki, a jakoś w tym roku dużo wąskich spodni mam, nie mogę włożyć butów pod nie, a z kozakami na spodniach nie znoszę chodzić :/ No ale nic nie znalazłam...

Chłopaki się teraz usypiają, ale marnie im idzie. Puckowi druga jedynka już wyszła na wierzch, ale dwójka się jeszcze przebija i się chłopak męczy...:/

A co do buntów, to ja już chyba wolę taki bunt dwulatka niż histerię roczniaka ;) Mam wrażenie, że potrafię rozmawiać z dziećmi (to się okaże ;)), a im dziecko starsze, tym więcej zrozumie.
Frulo np. teraz staje przed słupkiem z płytami, których nie może ruszać, robi głową "nie nie nie" - mimo że ja nic nie mówię - i... sięga po płytę ;) No coś mu ewidentnie nie styka w tej główce ;)
Ale i tak jest fajnie :) Mąż się nim nacieszyć nie może, chodzi dziś cały dzień i mówi, jakie to mamy super dziecko ;) Nawet do usypiania sam się zgłosił ;) Ale chyba już sobie pluje w brodę za tą decyzję ;)

Aluśka nie dostalam priva od Ciebie:no::no::no:Ja je
stem tak wkurzona, że :szok:...Nie wiem czy roczek nie bedzie my i chrzestni i jedna koleżanka z córka. Normalnie jak zwykle cholera jasna. No i najlepiej wine zwalić na mnie wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. I to ja sie lecze!!!!!!!!!!!
wrrr już któryś raz mi się to zdarza że wysyłam i nic nie dochodzi:wściekła/y:
oj Kochana już chyba wiem czemu nie poszło prawdopodobnie masz przepełniona skrzynkę:confused2:
Ewa szkoda ze butków nie udało Ci się dziś zakupić ale może jeszcze trafisz na takie jakie chcesz:tak:
Ainah tak to już chyba jest w ciąży;-)

ewa bo to teraz taki fajny okres u naszych dzieciaków. u nas Mikolaj wie, że ma nie chodzić do kominka, a i tak chodzi... a jak ja rozpaliłam i poszłam dorzucić drewno, otwarłam drzwiczki (bo mamy zamknięty) to usiadł, pokazał palec i zaczął mi grozić :-D
i tak w zasadzie robi często. najlepsze, że jak mu mówimy, że czegoś nie wolno to się do nas odwraca, wyciąga palec, grozi i maszeruje broić dalej! śmieszne to bardzo :-D
poza tym zgłaszam przemoc w rodzinie - moje dziecko mnie bije!!!!!! :-D

aaaa lecimy na spacer bo mlody coś spać nie może :/ chyba zęby... tylko, że 8 zębów już ma i wcześniej nie było takich problemów.

gosia to moja Mysia jak robi mi aja aja to też naparza mnie po twarzy:confused2: zaraz potem daje mi buzi:) i jak się tu gniewać. A dzisiaj pierwszy raz dała buzi swojej cioci (sorce mojej). A jak coś broi to na cały głos mówi be bei stąd ja wiem, że na bank robi coś czego nie powinna. Głupolek mały sama się zdradza:)

Hej dziewczynki!
Melduję się po powrocie:-) Nestety nie dam rady was nadrobić, bo jesteście bardzo płodne, może jutro mi sie uda (liczę na weekendowy przestój;-))
U nas ok, choroba juz powoli mija, chociaż Cypriano wciąż charczy, ale już gorączka spadła i humorek lepszy. Ja stwierdzam, że straszna ze mnie kwoka - raptem 2 dni bez niego i ryczeć mi się chciało jak wróciłam.Tym bardziej, że podczas mojej nieobecności zdarzył się mały wypadek - rąbnął w szafkę i rozciął sobie brodę, podobno krew się lała szerokim strumieniem - teraz jest ogromny strup, opuchlizna i zaognienie aż po policzki - wygląda jak ofiara przemocy:no:

Uciekam przygotować uroczystą kolacyjkę (spóźnioną imieninową).

Udanego wieczoru;-)

reklama
Pojechałam do mamy po ciuszki, bo je sprzedaję i tak mi się ckliwie zrobiło jak na nie patrzę:sorry:.. Zrobiłam porządek też z zabawkami. Matko ile tego było:szok:! Oddałam część kumpeli. Nagadać się nie mogłyśmy:tak:. Kumpela już jak zacznie gadać to skończyć nie może he he, urok cyganki chyba, gadać bez przerwy:-D.

Dokończyłam resztę zakupków w biedronie. Kurde no znowu niewiele kupiłam i stówa pękła:szok::-(. Matko co się dzieje:eek:? Chyba muszę zmienić miejsce zakupów.

Do góry