reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hejka!
Dzidzi śpi, więc mam chwilę na BB i herbatkę :-)

Ewwe - a gdzie Twój brat studiuje? Bo weterynarii u nas niedużo w kraju. Moja siostra właśnie zaczęła weterynarię, mam nadzieję, że się tak nie znieczuli :zawstydzona/y: Póki co straszy mnie kośćmi krów i koni w pokoju i historiami z prosektorium. No ale oni z iwlekim szacunkiem podchodzą do zwłok psów - którymi się zajmują. Zwierzaki biorą z klinik - są to psy, które i tak wymagały uśpienia - nieuleczalnie chore.

Tunia - tematów politycznych to ja wolę unikać, szczególnie rano, ale jak już wywołałaś wilka z lasu, to:
wydaje mi się, że redaktorzy Uważam, rze zapominają o kilku szczegółach:
1. że w czasach rządów Pisu mieliśmy czas niesamowitego wzrostu gospodarczego, a partia rządząca zamiast wykorzystać to jakoś i przeprowadzić reformy, dbać o gospodarkę, wolała całą nadwyżkę rozdać w bzdurny sposób - vide becikowe, rozdawanie mieszkań spółdzielczych
2. że mamy właśnie kryzys na całym świecie, więc trudno byłoby, żeby Polskę jakoś ominęły jego skutki, a i tak Polska dobrze się trzyma jak na to, co się na całym świecie dzieje
3. że rząd Tuska właśnie zapowiedział poważne reformy i wreszcie będzie mógł je przeprowadzić (bo wcześniej opozycja skutecznie blokowała wszelkie pomysły poprawy sytuacji w kraju)

A tort - najprostszy to biszkopt przełożony masą budyniową. Można zrobić dwukolorową (jasna +ciemna) i ciemną porobić napisy. Do tego zawsze można jakieś owoce dodać. Ewentualnie masa śmietanowa.
Dla mnie tort to najłatwiejsze ciasto :-D Już szarlotka jest trudniejsza, bo trzeba jabłka utrzeć ;-)

reklama
Wady konta internetowego??? Nie wypłaca złotówek wrrrrrrr. Więc nie moge wypłacic okragłej kwoty ..6 zł mi brakuje, które posiadam w domu ale??? wplatomat nie przyjmuje zlotówek wrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Będe musiała szukać bankomatu po 20 zl Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

hej
prrrrrrrrrrrrr szalone. Jak za starych dobrych czasów. Aż nie wiem co komu miałam...

krolcia podjedź do zoologicznego i tam dostaniesz takie środki. Widziałam kiedyś. Octem to nie bo wózek bedzie śmierdział cały. Co do kociego forum to też bym się zirytowała. Nie znoszę przesady w żadnym kierunku i drażni mnie wszelki fanatyzm:wściekła/y:

tunia na kulinarnym jest kilka przepisów. Przejrzyj sobie. Co do drożyzny to zgadzam się. 100 zł to teraz już w zasadzie na drobne zakupki. Jednak moim zdaniem to wcale nie wina jak to napisałaś Tuska, ale lepiej tematu polityki nie zaczynać bo po co się denerwować:)

Oli śpi! Noc w miarę. Ja już wstępnie ogarnęłam mieszkanie i teraz piję sobie kawkę:) krolcia a Ty dzisiaj bez kawusi? Zawsze jak czytam Twoje kawowe posty to aż mi ślinka cieknie i zapach kawy się unosi znad monitora:)

O matko, ale produkcja od rana...

U nas pobudka o 5.30 :/ Ale chyba był Pucko głodny, bo wczoraj Mężowi mało zjadł na kolację, a na podwieczorek miał tylko mleko, bo lecieli od żłobka do lekarza i nie było czasu na jedzenie.
Dzięki temu teraz już śpi.

Coraz ciężej mi ostatnio pracować. Pucek się zrobił okropny. Chce, żeby się z nim bawić cały czas. Jakoś sobie radzę, udaje mi się go czymś zająć, ale mam przy tym okropne wyrzuty sumienia - powinnam z nim siedzieć, ale nie mogę, bo nie mam na tyle czasu :/ Jakaś masakra...:/ Już grudzień idzie, a ja nie ruszyłam NIC z pracy doktorskiej. Nie mówiąc o pracach zaliczeniowych na ćwiczenia. A we wrześniu mam przewód otwierać. Mhm, już to widzę...:/ :/ :/

Mam jakiś kryzys sił i wiary w siebie po tym samotnym tygodniu. Jak Mąż wychodzi, to mi się płakać chce, że znowu zostaję sama z Puckiem, że będę musiała kombinować, jak się z nim równocześnie bawić i pracować, a jeszcze do tego kontrolować maila z pracy, coś ugotować, posprzątać, pranie postawić i w międzyczasie wyjść na spacer... ... ... Pomału przestaję wyrabiać... ... ... Potrzebne mi wakacje...
Żeby jeszcze jakaś porządna kasa z tej pracy była i żeby nie trzeba było się o to martwić...

a czy Wasze maluchy u lekarza dają sobie zajrzeć w gardło?

pytałam o sprawę nocnika...

U nas raczej nie ma problemu od kiedy mamy fajną panią dr. Pucek ją lubi i wszystko daje przy sobie zrobić. Nawet nie ma odruchu wymiotnego przy wkładaniu patyczka do buzi ;) Aż jestem w szoku czasem ;)

U nas nocnik jest, ale na razie nie uczę Pucka z niego korzystać. Nic nie czai. A ma jeszcze czas.

aha, jeszcze jedna prośba do dziewczyn które pieką ciasta i torty - dajcie proszę jakiś przepis na tort urodzinowy dla Zuzi

Tunia, tu jest fajny przepis na biszkopt przełożony masą cytrynową (ja go chyba zrobię): tortowo - kawowo - mrufkowo: syrenka dla Tosi
Ale dekorować będę właśnie ta masą, ewentualnie coś napiszę na wierzchu. Mąż chce, żeby nutkę narysować - że niby Pucek taki muzyk ;)

A może coś takiego: Jabłecznik z kukurydzianą skorupkąNie klasyczny tort. Ciekawie wygląda. No i dla dzieci super - jabłka i płatki kukurydziane :)

A przy okazji - znalazłam ostatnio fajną przekąskę na słodko: http://kulturakulinarna.wordpress.com/2011/11/22/mandarynkowe-kruche-paluszki/

Aha, jeszcze o cenach miałam...
Zauważyłam ostatnio, że jak idę do supermarketu, to mi zawsze ponad stówa idzie. Ale ostatnio po zajęciach robię zakupy w małych osiedlowych delikatesach przy uczelni. Wychodzę z siatką napakowaną po brzegi, a wydaję 20-40 zł! Może coś w tym jest...

Ewa tort z syrenką to dla mnie wyższa szkoła jazdy:-)

a może coś w ten deseń Świnki w błotku - ciasto czekoladowe - Mojeciasto.pl | Kasiawoją drogą ciekawy ktoś miał pomysł:-)
dzięki temu ciastu znalazłam przepis na łabędzie, które jako dziecko pamiętam robiła mama, potem jakoś przestała i chyba zapomniała że takie cudo łatwo się robi łabędzie - Mojeciasto.pl | Kasia
dam od razu fotę, bo nie wszyscy na pewno klikną w linka Zobacz załącznik 411225

Tunia, czemu wyższa szkoła?:) Chodziło mi o sam biszkopt i masę - nic trudnego. Syrenki też bym się nie podjęła zrobić ;)

Oho, Pucko-głodomór woła o mleko...

aaaaaaaaaaaaaaaa
od rana wchodzę by się pochwalić - czuję ruchy maleństwa!
pierwszy raz chyba poczułam jeszcze dwa dni temu, ale nie byłam pewno czy to to, no i dziś na spokojnie poczułam na pewno dwa szmyrnięcia
ale co wejdę na bb to inny temat i się rozpraszałam:-D

reklama
Wrublik super:-D! Zawsze to człowiek spokojniejszy jak czuje, ze sie rusza.

Co do polityki to podpisuję się obiema ręcoma:-p pod tym co napisała cwietka. Pis się chwali, ze tak dobrze było ale oni mieli wtedy mega zwyżkę gospodarczą i nic z tym nie zrobili konkretnego, rozp..rzyli te pieniądze tylko. Tusk ma trudniej bo jest kryzys. Nie mówię, że nie robi błędów ale myślę, że gdyby pis miał władze to już byłaby u nas druga Grecja bo jedyną rzeczą jaka byłaby rozpatrywana byłaby sprawa Smoleńska:dry:.

Olcia dzisiaj kawka nie była taka fajna bo..skończył mi się cukier i gorzką piłam.:-( Bo ja pusta jestem. Raz zapomniałam kupić cukru, dwa zapomniałam, ze w zasadzie mogłam posłodzić cukrem pudrem. No cóż jak się nie ma w głowie to się ma w d...;-)

Do góry