reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hello dziewczynki
U nas nocka nie ciekawa,ale tez nie tragiczna.Miko zasnął po 21,przed 23 mierzyłam goraczkę i było 39,podałam syrop,pózniej obudził sie po północy,dałam mleczko,później około 2 wzięłam go do nas i dałam piciu.Pobudki trwały co godzinę,co pól ale jakos funkcjonuję,dobrze że miałam go obok i nie musiałam latać do niego :-)

dzisiaj znowu jedziemy po towar juz ostatni raz i dalej wyceniamy.Ach jak nie ma mnie w domu to tęsknie za niuniem i myślę o nim non stop :/

reklama
Heeej;)

Mój chyrlaczek tez jeszcze ciągle kaszle, nie wiem kiedy przestanie, to już 1,5 tyg:( - w piątek rano idziemy znów do kontroli. Teraz żałuję że wzięłam taki słaby antybiotyk - jest dobry i miałam nadzieję że bedzie niuńka go jakdla bez problemów a i tak dajemy "na siłę" i leczenie trwa dłużej. Jeszcze ze 2 dni temu zagineła mi frida w niewyjaśnionych okolicznościach - nikt nie widział, nikt nie słyszał:baffled: no masakra, diabeł nakrył ogonem, a chwilami jeszcze czasem jej sie ten nos zapcha że chętnie ym jej frida pomogła:sorry2:
Czy Wasze dzieci tez maja po nocy niemal suche pieluchy? Moja mogłabt jeszcze w tej nocnej smigać dalej, bo nie dośc że prawie nie sika to jeszcze chodzi w pampersach a one chłonne, mam wrażenie czasem że jest całkiem suchy:baffled: no ale na noc co ona zje - z 50 ml mleka max, co ciekawsze rano nie więcej - czy to normalne że jej to wystarcza? Denerwują mnie teksty w stylu - przeciez zle nie wyglada - noż kużwa, ale g...o zjada:wściekła/y: więc czym ten organizm ma sie posilić a w mleku jeszcze sa dziecku potrzebne witaminy np D czy żelazo. Nie jestem przewrazliwiona ale po mału mnie to zaczyna trapić, jeszcze jak widze ile Wasze baki jedza i mam porównanie ile może zjeśc takie dziecko! (krolcia, mamolka;p)

Dzieki za info odnośnie proszków, czyli tez juz dzieciowego kupowac nie bedę;-)

A na streetcom sie obraziłam - do mnie nadal nic nie przyszło, żadne zapr. do kampanii, chyba sie wypiszę:dry:

aż się cofnęłam stronę, bo zapomniałam pogratulować olci wygranej, u mnie limit wygranych chyba się skończył, bo też uczestniczyłam w kilku konkursach, ale...
no i streetcom dla mnie nie chce być miły, chyba za mało napisałam raportów, razem z dzisiejszym policzyłam że 11, więc jeszcze parę muszę pomyśleć i klepnąć, ale skoro jeszcze nie dostałam info że coś tam nawet może być to chyba nie mam szans

Hejka.
Dzisiejszą noc można uznać za udaną:tak:. Małego katarek już tak nie męczy wiec idzie ku lepszemu. U nas też rajstopki i bodziak po domu ale na noc właśnie są śpiochy albo pajac, żeby było dla skóry trochę odpoczynku od tych ścisków. Skarpety zaczęłam zakładać bo miał po nocy zimne stopy. No jak je wywalił przez wspomniane dziury między napami:dry: o się nie ma co dziwić.

A ja nie dodaję płynów zmiękczających:no:. Brrrr nie znoszę ich! Uwielbiam pranie takie szorstkie prosto z powietrza ściągnięte najlepiej:tak:, nie jakieś miękkie pitu, nawet nie prasuję, żeby nie straciły tej swojej szorstkości:sorry2:. Ja mam wrażenie, że one wtedy mega świeżością pachną. No i aspekt pralki. Te płyny najbardziej zabrudzają przewody w pralkach:baffled:. Osobiście widziałam, jak fachowiec wyciskał taki czarny, tłusty i ślizgi szlam z rurek bleee:baffled:. Od tego czasu nie uwidzisz płynu zmiękczającego u mnie w domu.:no:

Dzień dobry :)

My też po domu w zestawie body+rajstopki :))) Ja osobiście UWIELBIAM dzieci jak tak chodzą ubrane, są takie mega słodkie, te krótkie nóżki i ta pupka z pieluchą, którą okalają rajstopki :) normalnie słodziarskie :)))))

U nas mały zasnął w łóżeczku i kolejną noc w nim spał, ale budził się co ok 4h, a że mnie głowa bolała od wieczora to zatkałam go mlekiem, żeby nie musieć się schylać co chwilę do łóżeczka. Po mleku dalej ładnie zasnął. Tzn zasnął o 20 potem obudził się przed północą (niecałe 5h), potem ok 4:20 i te dwa razy dostał mleko. Wiem, że nie powinnam mu dawać przy tej pierwszej pobudce ale źle się czułam. Ale ogólnie sukces, bo mały już śpi w łóżeczku. Obym nie zapeszyła, bo w sumie zbyt mało czasu minęło, żeby uznać to za regułę.

witamy

noc w miarę choć bez szału
sarka ja piorę w jelpie i nawet jeszcze tydzień temu kupiłam całe wielkie opakowanie. Jakoś tak na razie jej będę prać chociaż już myslałam o przejściu na dorosły proszek bo ten dzieciowy słabo dopiera plamy. Za to już nie płuczę w płynie jelp tylko w lenorze sensitive. Co do pampersów po nocy to Oli niestety ma mokry i to czasem bardzo bo w nocy jeszcze sporo je:/ Rano łapiemy siuśki w nocnik i też sporo nasiusia. A propos @ to moja zaatakowała na całego:/// normalnie jakiś potop:szok: aaaa i ja też uzywam lenora perfumelle:) Uwielbiam te pudrowe zapachy:)
krolcia ja z kolei nie znoszę szortkiego prania:no: fakt, że te płyny zasyfiają wszystko w pralce ale już wolę to niż takie suche, szorstkie pranie:)

zdrówka dla Milusi i Mikiego
Oli też pokaszluje troszkę, ale na jutro jestem zapisana na szczepienie więc ją lekarka zbada i jakby co to nie zaszczepi

Oli ma już roczek i 9h i 15 min! buuuu już nie jest niemowlakiem:(

Ostatnia edycja:
hej mamuski:)
noc - porazka znowu:( dzis jednak przyczyna byly zeby bo Adam sie uspokajal po masowaniu dziasel zelem, co nie zmienia fakty ze na zmiane z mezem nosilismy go ponad 4 godziny
Rano coraz wiecej czasu potrzebuje na makijaz, co by gorzej niz moi stuletni pacjenci nie wygladac

krolcia
- u mnie tez nie znajdziesz p^lynu zmiekczajacego - uzuwal zelu do prani i nie widze potrzeby uzywania jeszce jednaj chemii.

Dzień dobry :)
My też po domu w zestawie body+rajstopki :))) Ja osobiście UWIELBIAM dzieci jak tak chodzą ubrane, są takie mega słodkie, te krótkie nóżki i ta pupka z pieluchą, którą okalają rajstopki :) normalnie słodziarskie :)))))
a ja przeciwnie :-p
dla mnie to jakby byl nieubrany i nie ma chodzenia w domu w rajstopach (zreszta Adas nie ma zadnych, lol). Wiktoria tez nie chodzila w samych rajstopach, nawet jesli zima zakladalam jej pod spodenki na dwor to w domu sie przebierala. Gratuluje sukcesu ze spaniem, u nas dalej koszmar...
ewa -Adas spi (smiesznie brzmi ze on spi) w pizamkach spodenki i bluzka i juz po 10 minutach odkryty, nie ma mowy aby go przykrywac bo sie budzi... w dzien za to sie zawija w kulke i moze byc przykryty po czubek nosa

Ostatnia edycja:
U nas też po nocy pampersiak spompowany. W weekend jak pośpi dłużej, to zdarza się, ze przesiąkamy nawet. Dlatego od jakiegoś czasu na noc 5:baffled: już zakładamy.

Ja jak Antylopka też piorę w żelu właśnie. I żel lepeij się wypłukuje niż proszek.

Oli czasem chodzi w domku w rajtkach, ale też nie lubię. Podobnie jak antylopka wydaje mi się taka nieubrana. Jeśli wiem, że za jakiś czas nie wychodzimy to przebieram ją w spodenki/getry i skarpetki. A na dwór to na rajstopki spodenki oczywiście.

reklama
Dobry :-)
a ja tam jestem fanka rajstop i nawet Lolo czasem po domu w nich śmiga. Ostatnio zaczełam zapinac body na rajtkach. Fifi każde spodenki z siebie zdepta a niestey łażenia na golasa juz nie ma.
a ze spaniem to zalezy od temperatury al;bo body czy tam rampers albo poajac..I ja mam pajace w rozmiarze 92 nawet..Problemu zadnego z kupieniem nie było:no:
A taki pierwszy z brzegu :-p
http://allegro.pl/makoma-pajac-pajacyk-mis-r-92-wyprzedaz-i1907427531.html
U
wielbiam dzieciaczki w pajacach :-)

Do góry