reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

DOBRYYYYYYYYYYY
Cristal Cyprianek lubi smietniki??????? Skąd ja to znam. Fifi uwielbia w nm grzebac i próbuje wyjadać resztki:angry::angry: Wczoraj na placu zabaw łaził przy ławce i dolazł do smietnik ai ZGROZO dorwał kawalątek czerwstwej bułki i ????????// No bułke sie je, dopadłam go w ostatniej chwili:baffled::szok::szok::szok:No i pogoda jesienna...Fifi mi zasnał na spacerku i teraz go postawiłam pod uchylonym oknem i spi nadal więc ide kończyc sprzatanie i herbatke sobie zapodam..

reklama
witam ostatnio rzadko cos pisze bo albo brak czasu albo checi ciezki dosc okres u mnie ale teraz przedz roczkiem trzymam nerwy na wodzy aby mały miał spokojne urodzinki. U nas nocki nawet ok ale cos mu sie poprzestawiało i wstaje przed 5 :confused: a w dzien spi coraz mniej wiec sadzilam ze bedzie dłuzej w nocy spał a tu zonk

Ja się może zdecyduję na pieluchy wielorazowe jak Pucek będzie już obczajał, że kupa idzie do nocnika...

Oho, Pucek wywalił moje pudło z papierem do drukarki. Ale chyba wiedział, że robi źle, bo zwiał z miejsca zbrodni jak tylko się odwróciłam w jego stronę ;)

Czekam aż zaśnie i biorę się za prasowanie... Choć na razie się nie zanosi...:/

cristal chcieć te bibułki to ja właśnie chcę, miałam zamiar je kupować, ale jakbyś mi je podesłała to będę wdzięczna, tylko za przesyłkę ci zwróciłabym dopiero w końcu miesiąca - po wypłacie, bo na razie mi na koncie wieje pustką, wsumie zakupy pieluch też do końca mies odkładam jak będzie kasa

Uff, pocięłam brystol na zaproszenia. Tylko chyba o jednym zapomniałam - o kopertach :sorry2: i wycięłam w takim formacie, że do żadnej kopertu nie będzie pasować. Ehh, najwyżej bez kopert goście dostaną :zawstydzona/y: Teraz czekam na dzidziolinę i będziemy próbować ozdabiać. Szkoda, że matka natura poskąpiła mi talentów plastycznych :baffled:

Gwiazdeczka - co sie dzieje? Już jakiś czas temu wspominałaś, że coś nie dudu

Witam nową mame :-)
Gwiazdeczka wlacem chłopa zeby otrzeżwiał!!!!
a ja zaproszeń nie robie, może jedno dla chrzestnych kupie...Chyba, że weny dostane bo kolorowe kartki mamy i mnóstwo rzeczy..hmmm
Wrublik ja kolorowy blok techniczny miałam, baloniki kupiłam w sklepie za 3 zł :-) a te kartki na napis zostawiłam i z drugiejs trony zrobie dla Fifka , czapeczki miałam z zeszłego roku, pare dokupiłam i tez zostawie dla Fifka ;-) Jemu bym jeszcze serpentynny zrobila no ale zobacze..Pan Mąż ma troche nadgodzin...

Co do zaproszeń - wczoraj Mąż wydrukował mi w pracy (bo my mamy tylko czarno-białą drukarkę, nie stać nas było na kolorowy laser :/) miniaturki 4 zdjęć Pucka - po jednym na każdy kwartał życia. To będzie okładka zaproszenia. W środku pewnie jakiś wierszyk albo po prostu tekst zaproszenia i Puckowe gryzmoły. Ja też plastyczna specjalnie nie jestem, więc wyjdzie co wyjdzie ;)

No, Pucek zasnął. Ale przedtem strzelił w łóżeczku wielką kupę, którą późno zauważyłam, bo wyszłam z pokoju, a jak go przebrałam, to na pupie było już zaczerwienienie i krostki! Masakra... Nigdy nie miał dotąd odparzeń. Może to przez lekarstwa...:/ Sudokrem poszedł w ruch, mam nadzieję, że mu to przygaśnie, bo dziś będzie miał sporo siedzenia - w samochodzie...

U nas jest kolorowa drukarka, ale drukowanie zdjęć zeżarłoby tyle tuszu, że poszlibyśmy z torbami :baffled: Ja myslę, zeby odbić na każdej okładce łapkę Idy, tylko jeszcze nie wiem, co Ida na to... :-D

reklama
cwietka a jak jej tą łapkę odpijesz tzn w czym ja utaplasz? Ja bym chciała też do książeczki pierwszy rok z zycia dziecka (mamy aż dwie) tylko nie mam pomysłu jak to zrobić...

Do góry