reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Thinka same będziemy po co nam ktoś jak my możemy :-)))
Ale prawdopodobnie otwarcie się opóźni :/

Ewa z tym odkładaniem jest przewalone bo ciężko komuś wybrać,jak pracowałam w lumpku kiedyś to zawsze koleżanki mówiły żeby im odkładać,a niestety nie brały nawet połowy z tego,ale zawsze mogę Ci dać znać wcześniej przed dostawą i mama może zaglądnąć i sama wybrać coś wnusiowi,a jak będziesz w Rzeszowie to oczywiście zapraszam.Ewentualnie jak będziesz chciała cos konkretnego a będę miała to zrobie foto i jak cos to odłoże i mama zabierze lub Ty jak będziesz na miejscu.A póki co to chyba w grudniu otworzymy,bo nie wiadomo kiedy będzie umowa itp.Trochę tez jest do zrobienia :-)

Jeśli chodzi o odzież dla ciężarnych to nie wiem czy są osobne sorty,ale jak by były to jak najbardziej byśmy brały.Mi ciężko było znaleźć leginssy ciążowe czy spodnie w lumpkach,ale jak już urodziłam to dziwnym trafem wpadały mi w ręce heheh

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Thinka niestety to było już ich 4 badanie :-( teraz jak pisałam mają za dwa tygodnie wizytę w dziecięcym szpitalu klinicznym i tam pewnie się dowiedzą co dalej mają robić:confused:
Renczysia mam teraz to samo :rofl2: jak idę do ciuszka w poszukiwaniu "normalnych" spodni dla siebie to same ciążowe widzę :-D
Wiolcia patrzę i własnym oczom nie wierzę ze ten czas tak szybko pędzie:szok: Toż to za niecałe dwa tygodnie Krzyś już roczek będzie mieć:szok: I jak imprezę urodzinową już zaplanowaną masz?:rofl2:

bRY NA WIECZÓR...
Aluśka dzieła Amandzi śliczne :-)
Badanie nie wyszło bo Lolo za maly i zamiast naciskać jak było słychać to naciskal jak chciał..Najlepiej by było własnie na śpiocha zrobić badanie..No jutro idziemy do laryngologa, kolejne badanie i zobaczymy co i jak...
Renczysia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mam smaka na sanki dla Fifka ale mamy jedne Lolkowe więc chyba na ta zime jeszcze starczą...

Bodzia Karolek jak to dziecko na przekór robił :confused: to ja trzymam kciuki za jutrzejsze badania:tak: i czekam na wieść :tak:
Mamolka jak tam zdrówko u Was?:confused:

dzis mi dzieciaki wczesnie zasnely, to mam chwile na BB :tak: ale zaraz spadam lulac, bo jutro mam szefostwo ze Szwajcarii w pracy, wiec musze byc piekna, elegancka, wyspana i usmiechnieta :-D a po pracy uwowilam sie z groupona na manicure i malowanie hybrydowe - podobno to jakis trwaly lakier utwardzany UV, ktory ma sie trzymac 3 tygodnie ... zobaczymy

Wikunia tez byla ladnie spiaca, jedzaca, na nocnik sikajaca... wszystko§ zawsze mowilam; ze pierwsze dziecko jest na zachete i u mnie to prawda. Adas teraz to taki sygnal ostrzegawczy, aby za bardzo sie nie rozpedzac...

to sie chyba sprawdza, bo Nina to bylo dziecko aniol - od 3 m-ca przesypiala noce, jadla bez problemu, potrafila sie zajac soba. a Alicja to jest maly czort - chwili nie usiedzi na tylku ... ale nie powiem, od tygodznia przesypia nocki ;-)

Dziewczynki chciałam się Wam pochwalić że za około 2-3 tygodnie z żoną wspólnika mojego męża,otwieram sklep z odzieżą używaną,mam nadzieje ze będzie dobrze.A jak nie to hm... trudno ale warto spróbować czegoś.Trzymajcie kciuki żeby było dobrze.

SUPER! trzymam kciuki :tak:

Postawić bańki dziecku z owsikami w tyłku - niewykonalne... Musieliśmy poczekać aż Pucek porządnie zaśnie. I to nawet nie dlatego, że go coś bolało - on nawet nie raczył zauważyć, że ma bańkę na plecach. Próbowaliśmy na tysiąc sposobów, ale cały czas wierzgał i bańki spadały.
No ale na spaniu wreszcie się udało - jedna co prawda odpadła w połowie, ale druga jest ok. Porządny bąbel się zrobił ;) Oby pomogło, bo już wystarczy tego kaszlu i kataru...:/

witam się wieczornie. jakoś ostatnio nie mam weny, żeby coś skrobnąć.
w zasadzie chciałabym dużo napisać, ale jak siadam do kompa to nie chce mi się stukać w tą klawiature.

antylopka rozbawiło mnie to, że pierwsze dziecko to na zachętę :-D ale może coś w tym jest bo na Mikołaja narzekać nie mogę. je ładnie, śpi ładnie, słodziak na maksa itd. itp. obawiam się, że drugie będzie znacznie gorsze hehe miki tylko się przewijać i ubierać nie daje - przy tym to akurat czasami można stracić cierpliwość!

renczysia &&&&&&&&& tylko nie rób tak jak któraś z dziewczyn pisała, tzn. nie sprzedawaj tego co lepsze za mniejsze pieniądze rodzienie bo w ten sposób się niczego nie dorobicie. mam nadzieję, że wam się uda :-)

aluśka zdolniacha z Amandy!!

bodzia oby z tym sluchem u Lolka to był jakis problem od infekcji, a nie coś poważniejszego.

cwietka ja też na Twoim miejscu bym nie rezygnowała z zajęć tylko dużo ćwiczeń, żebyś nie musiała zbyt wiele gadać i tyle

Mikołaj pierwszy raz od wieków zasnął w łóżeczku!!! co prawda z butlą mleka ale już sukces. tak to zasypial u nas i go przenosiliśmy bo w łóżeczku zamiast zasypiać to mógł się całą noc bawić. i tak nad ranem będzie pobudka mówiąca "zabierzcie mnie" :-D no ale powoli zaczynamy go przestawiać, że spać trzeba w łóżeczku :-)

A właśnie - kiedy podajecie wieczorne mleko? Przed myciem czy po? Bo my, od kiedy Frulo nie je kaszki tylko kanapkę plus mleko, kanapkę dajemy jakąś godzinę przed spaniem, a mleko już po myciu, tuż przed odłożeniem do łóżeczka. Jak to się ma do zdrowia zębów, które myjemy przy kąpieli? :/ Cyba kiepsko, co?...

Ja pytałam o to ostatnio dentystkę, powiedziała mi, że dobrze by było, żeby już nie pił tego mleka ale jeśli musi to żeby mu chociaż wilgotna tetrą przetrzeć te ząbki z grubsza.

Myśmy musieli zawitać, bo zauważyłam jakiś osad przy samym dziąśle:baffled:. Wystraszyłam się jak nic. Okazało się, że to nic groźnego, że mam mocniej szczoteczkę przyciskać a osad według dentystki na 90% od kupy syropów jakie ostatnio przyjmował:crazy:.

reklama
Hmmmmmmmmmmm ja na Lolka nie narzekałam, mógł byc na zachete..a Fifi jeszcze grzeczniejszy, spokojniejszy..Potrafi poraczkować sam do pokoju Lolka i się bawić nawet jak brata nie ma :-) Hmmmm pewnie dlatego mój instynkt macierzyński nadal WIELKI ;-)

Do góry