reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej babolce :-D

kolczykowy temat... jak będę miała kiedyś córcię to na pewno jej nie przekłuję uszu wcześniej niż przed pójściem do szkoły. wszystkie ważne powody zostaly już wymieniona, a poza tym najzwyczajniej w świecie mi się takie małe dziewczynki nie podobają z kolczykami.

wpadłam sie przywitać i lecę spać. młodemu nareszcie się przebił ósmy ząbek i mam nadzieję, że trochę odetchniemy teraz bo 5 czy 6 kup dziennie mnie wykańcza hehhe no a dzisiaj juz normalna jedna więc chwilowy powrót do normalności.

reklama
hejka
wpadłam sie przywitac nim pojde spac.
U mnie dziewczyny dalej kaszlają-u Ali widze ze antyb nie byl trafiony bo jakos po tygodniu poprawy za wielkiej nie widze...
Byli u nas dzisiaj sąsiedzi dzieci poszalały-zrobilam pizze-mój debiut-ale bardzo smakowala gosciom i nam wiec sie zachecilam i bede robic czesciej:D
ja uszu na razie żadnej nie przekłuwam-niech bedą bardziej swiadome i same zechcą. Teraz to jakos bym sie bała o to haczenie najbardziej
ide Was jeszcze podczytam bo mam meeeega braki
buziaczki

Wrublik, czy na Litwie paliwo jest tańsze, niż w Polsce ???
Czy było trzeba wykupić ubezpieczenie samochodu ??? Tzn. jak jest teraz, bo wiem, że w 2002 r. było trzeba.

Ostatnia edycja:
Hello niedzielnie ja wstałam jak zwykle w złym humorze,nie wiem dlaczego ale tak jest od hohoohoh i coraz częściej tak jest,byle g...o mnie wkurza :(((((((((((((((((((

Ja jak będę miała kiedyś córeczkę to przebije jej uszka jak najszybciej będzie można i nie widzę w tym nic złego.

hej
Maciek nadal chrypi:no: i katar po pas, ale taki przezroczysty:-( no masakra jakaś:wściekła/y:

co do kolczyków, to ja noszę, a Mila wykazuje coraz większe zainteresowanie:tak: myślę jednak, że przekłuje uszy, o ile rzeczywiście sama będzie tego chciała, pewnie w pierwszej klasie:sorry: wolałabym po komunii, ale koleżanka mówiła mi, że jej córa jak poszła do szkoły, to zobaczyła , że prawie wszystkie dziewczynki maja kolczyki no i poczuła presję:-p
my dziś planujemy wyprawę do figlolandii, zobaczę jeszcze, jak Maciuś będzie się czuł:happy2:

sprawdziłam w systemie, że mam prawko do odbioru:szok: szybko:sorry:

Hejka!
Ja dalej chrypię i nie wiem, co z jutrem robić. Wolałabym nie opuszczać zajęć, bo 1. nie chcę wkurzać dyrektorki, 2. kasy żal - straciłabym pieniądze za dwoje zajęć :-( Tak więc kombinuję jak by tu przeprowadzić zajęcia bez mówienia - żeby sami czytali, tłumaczyli i w ogóle zajęli się sobą :-D

Ida wymyśliła sobie nową zabawę - zagląda wszystkim w dekolt :eek: Nie wiem, czy to jakieś atawizmy mlekowe się w niej odzywają?

Hej!
Kurczę, chyba tym razem Miśko się nie wybroni przed choróbskiem:-( Ja męczę się od 3 dni (katar, gardło) i choć się staralam jakoś nie przytulać, to jednak nie wyszło...Wstał dziś z płaczem (coś mu się przyśniło) usmarkany, teraz już humor mu dopisuje, ale czasem pokasłuje i wzrok ma szklisty. Gorączki brak, zobaczymy wieczorem. Ehhhhh, a myślałam że mojego pancernika nic nie weźmie. Najgorsze, że roczek za tydzień i jak on będzie taki chory gości przyjmował:baffled:
Ehhh.... klątwo działaj:sorry:
Cristal - a próbowałaś dawać Cyprianowi probiotyki? I może Smectę, żeby to srando zahamować, bo 5 kup na dzień to już chyba biegunka.

A z tym przebijaniem uszu agrafkami czy strzykawkami to :szok: I żadne świństwa Wam się nie wdały???
Cwietka - ależ podaję - enterol i smectę, zresztą bez smecty to by chyba cały dzień na nocniku spędził:eek: Dostaje 1 saszetkę dziennie, już od tygodnia, a ja się cieszę że tylko 5 kup, bo stać go na wiecej:baffled:
...
Właśnie zrobił kolejną - juz 3. dziś, ale bez śluzu na szczęście, pewnie enterol pomógł.

Nic się nie wdało, agrafka była wysterylizowana;-)

Piszecie o dietowaniu, a u mnie constans - wczoraj narobiłam mężowi kotletów i na moje nieszczęście wyszły dobre, więc wpałaszowałam dwa:sorry: Ale za tydzień impreza i nie zamierzam się ograniczać, więc powrót do diety dopiero po 13.11 :sorry:

Ach, pochwalę się, wczoraj kolejny sukces, przez duże S:tak: - nauczyłam Młodego pić z niekapka z twardym ustnikiem:-D Cały dzień mi to zajęło i uciekałam sie do różnych sposobów (zdejmowanie uszczelki itp.) i w końcu się zrezygnowany poddał :tak: Dla nas to prawdziwy sukces, bo liczył się tylko miękki ustnik, żadne słomki, czy kubki 360:no:

Asjaa - no to teraz skoro masz lejce - możesz ruszać w świat:tak: Życzę cierpliwości do upierdliwych pasażerów i takichże uwag;-)

Sarka - fajne te ciasteczka, zrobiłabym na imprezę:tak: Ile sztuk wychodzi z tej porcji?

Ostatnia edycja:
Doberek
Lolo u babci, Fifi śpi..Wiecei co ja to powinnam chyba dzieci leczyć:confused2::confused2:Nie wykupiłam tego antybiotyku, bo lekarka mi powiedziała, że oskrzela mu wirus spiął a w aptece się okazło, ze antybiotyk dostał:wściekła/y::wściekła/y:Nie nasza była..Fajna owszem ale..Ech...No i tylko dostaje wziewy bo cięzko oddycha :-( I wykrztuśny i bactrim bo mam w domu i co???? Wcale mu się nie pogorszyła a nawet polepszyło!!! Katar się zmniejsza, oddycha mu sie troche lepiej, ładnie mu sie wsio odrywa, kaszel głównie rano i to odrywający!!!..Niepokoi mnie to, ze rano oddycha cięzej :-( Po wziewie mu sie lepiej robi :-(

reklama
Witam niedzielnie:)

Moja trójca na spacerku...juz zaraz pewnie będą na obiad - piekę schab z prawdziwkami:-pdo tego kasza i brokół parowany. A niuniolka zamiast schabu bedzie miała łososia;)

cristal ciasteczek wyszło mi coś ok 20. Ale ja nie dałam tyle cukru, dałam z poł szklanki i były słodkie a tam jest 1,5:szok: ale dodałam tez zamiast masła orzechowego bo nie miałam- mleka w proszku a ono jest dośc słodkie. Pycha:tak: juz ich nie ma hehe
Zdróweczka dla Cyprianka!!! Nawet jakby coś złapał tfu tfu to zdąży wyzdrowieć;-)

Ogladałam przed chwila film z roczku Wiktorka i sie popłakałam... szkoda że tak czasem nie można sobie czasu na chwilkę cofnąć, a to tak wszystko szybko
przelatuje:-(

asja zdrówka dla Maciusia!!! a wzmacniasz go czymś? Cebion? witaminy?

Bodzinka może lepiej go jeszcze osłuchać, z oskrzelami nie ma zartów, w mig może zejść na płucka:-(

cwietka:-D
A tak a propo karminia - niekarmienia...macie jeszcze mleko w piersiach? ja mam, to chore jakieś ale nawet jak nacisnę to potrafi trysnął:szok::sorry: pytałam gina czy to normalne, powiedział, że zdarza się.....supeer:confused2:

gufi co do kina to dziś odpuszczamy bo szkoda nam na razie pogody. Pójdziemy jak sie popsuje, póki co przebywamy całe dnie na dworze, Teraz sa na spacerku już prawie 3 godz. przyjdą zjemy obiad i pójdziemy razem, wrócimy pewnie koło 17, 18...

Ostatnia edycja:
Do góry