reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dziś wlazł na niego potknął się i.... przegryzł wargę na wylot:szok::szok::szok: Oczywiście płacz, krew się leje ... dolna warga przegryziona na wylot ( na szczęście 1cm rozcięcie jest od spodu) bo wiem po Olku że zostają blizny na wargach ;/ Przeciął sobie też takie coś co jest nad jedynkami a łączy z wargami - to chyba się nazywa więzadło.

Biedulek :*

reklama
Ewa na odsmoczkowanie daj dla Frulinka jeszcze czas - jemu to trochę masuje dziąsełka, zresztą na smoczku może spróbuj podać razem żel do dziąsełek, u nas to ratowało ząbkowanie u starszej, gorzej właśnie mam z Wikunią, bo ona od smoczka tylko jeszcze bardziej się złości się a żeby podać dentinox na ciągle odkręcaną buzię jest ogromny problem
na naukę na schodzenie z kanapy najlepszy jest czas zanim dziecko samo nauczy sie wchodzić na nią, więc u was akurat

Wrublik- a jakie imię masz dla chłopczyka?:-) Pochwal się. A co do imienia dla dziewczynki -przecież masz nas, zawsze pomożemy:-D
Michałek :-) nie zdołali mnie zniechęcić poprzednie dwie ciąże, więc tak chyba zostanie a z dziewczynką to na prawdę mam problem, bo podobała mi się Helenka, ale już mnie zniechęcono

młoda śpi, podłogi pozmywane, zaraz reszta sprzątania i jakiś obiad:dry:

ewa hehe już widzę jak uczysz Franka schodzenia z łózka:-D

mamolka biedny synuś. Ja pamiętam jak Mati wybił sobie zęba (górną jedynkę) w wieku 3 lat i potem dłuuugo był bezzębny. Tylko wtedy mnie przy tym nie było (babcia moja go pilnowała). Dzieci czasem nam takie "atrakcje" zapewniają niestety

Cwietka - nie moge z Twoich Idowych nazewnictw:D
W ogóle to na spotkania prosze sie umawiac na privie :/ bo mnie tu na zadupiu zal dupe sciska ze zadnej z Was nie ma i nie mam se z kim kawki wypic:(

Mamolka, brrrr chyba bym zasłabła - i tyle by z mojej pierwszej pomocy było... Zazdroszcze zimnej krwii.

Cristal u mnie tez nie ma dyzurow - moj maz z efektem ładnie budzi dziecko - nie usypia - a potem martw sie mamusiu w srodku nocy - jak tu malucha udobruchać:/ wiec wole sama - po cichutku wstac, szybko zadziałać i z głowy - o wiele mniej mnie to nerwow kosztuje niż jak widze mojego meza przy malym, stary leży a mały siedzi i wyje.

Dobra spadam po malego zanim mu nogi na nocniku zdretwieja:)

Cześć babeczki!
Skończyłam wczoraj kurs więc wracam do Was na dobre:-)
U Krzysia pojawiły się w buzi nagle 4 zęby a zaraz za nim kolejny. Czyli mamy kolejne 5... musze przyznac że zniósł super wychodzenie na raz 5 zębów bo 2 pierwsze to była tragedia.

Mamolka biedactwo:-(

olcia ile Oliwka spi że aż tyle zrobiłaś??

Ewa ja jak Wrublik uważam, że lepiej poczekać i później odstawić smoczka. Nasze maleństwa potrzebują jeszcze uspokajacza, potem może i same zrezygnują. Najważniejsze to nie przesadzać z jego wykorzystywaniem.

Wrublik ogrooomnie mocno będę trzymac kciuki za chłopca:tak:Michałek ładne imię:tak: A kto cię zniechęcił do Helenki?

no to może Michalina- trochę twarde imię ale Miśka super :)
no właśnie już trochę twarde, a jak będzie 25 latką to nie wszyscy przecież będą ją wołać Miśka - więc muszę myśleć nad innym...
Wiolcia - zniechęciła mnie ta durna reklama Helafer - tam własnie baby śmieją się w stylu"jakie ładne imię Hela, Helenka!" te zdrobnienia jak dla mnie są oki, ale przesadzili w tej reklamie

Ewa wczoraj wmówiłaś że był czwartek, to ja dziś wstałam przekonana że jest piątek :-D

Cwietka - nie moge z Twoich Idowych nazewnictw:

Ja też heheh

Ja również bym miała problem z imieniem,ale tylko dla chłopczyka,bo dla dziewczynki to już mam-Maja :-)

Wczoraj była teściowa i do mnie taki tekst:
T: Renia ty nie jesteś w ciąży?
JA:Nie,chyba nie,nie wiem,ale raczej nie :-)
T: A bo masz taki brzuszek...
JA: :confused:
T: Ja przepraszam itp...

Heh później wieczorem za każdym razem jak szłam przez przedpokój to lukens w lustro heheh

reklama
coś Ci powiem, ale jak coś to nic nie wiesz

Dobre:D Szkoda dziewczyny, ale powiedz Tunia, czemu one Cie tak NIE traktują? Nie kumam. Ja odkąd jestem z moim mężem to dla jego ojca jestem jak córka, dzwoni do mnie, radzi się w różnych sprawach i w ogóle bardzo się lubimy. Tylko strasznie mnie wkurzał jak łazienkę nam robił - konca widac nie było.....

Wiolcia:D:D:D WITAJ!!! pisz co tam u Was po za zębami:D

Do góry