reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Bodzia - w końcu Wrocław to najcieplejsze miasto Polski ;-) przynajmniej rodowici wrocławianie takie plotki puszczają ;-) A na serio, zamiast czapki były dwa kapturki - ten od sweterka i ten od kurteczki. Ale chyba czas czapki nadchodzi wielkimi krokami :-(

Ja po zajęciach. Siedzę pod kocem, chociaz w domku już ciepło, ale klimat za oknem nieciekawy.

Idulińska się przed chwilą okrutnie rozdarła. Nie wiem o co chodzi. Daliśmy czopka i teraz ładnie śpi. Czyżby zęby? I z jedzeniem było dzisiaj dziwnie. Kaszkę ładnie zjadła, po czym zwymiotowała, a obiadku w sumie nie tknęła. Kurcze nie wiem? Przeziębienie? Brzuszek?

olcia kliknęłam;-)

cwietka oj!..no być może że zęby...oby! zdrówka!

Ja po ortopedzie....mam skierowanie na rehabilitację i muszę kupić w sklepie pas korygujący:sorry: czuję się jak niedołężna babcia:confused2:

Kupiłam te rajstopki w biedronie, kupiłam i zgubiłam...musiałam wracać do skepu, ale na szczęście babka odłożyła...lich z rozmiarami było i wzięłam 68/74:/
ale chociaż troche pochodzi...
W Lidlu od 20.X będą fajne, widziałam w gazetce:tak:

Nic, ide trochę poczytać i spać
dobranoc;)

Rety, chyba juz nigdy was nie nadrobię:baffled:
Coś niecoś przejrzałam jednak, więc zdrówka dla Fifiego! Najlepsze życzenia dla jubilatek - Gosi, Idy i Lenki!!!:-)

Olcia - powodzonka w diecie (mnie coś ostatnio ciągnie do czekolady:sorry: i chyba znów powrócę do fazy I i II i jeszcze z 5 kilo zrzucę, zamiast gromadzić:-D)
Na Oliwcię oczywiście zagłosowałam;-)

Sarka - dlaczego byłaś u ortopedy, bo nie doczytałam?? Zdrówka w każdym razie!

Zaczęłam staż w "Matce Polce", a to jest na drugim końcu miasta - dojazd trwa półtorej godziny:shocked2: No ale sama tego chciałam....Dziś miałam pierwszy dzień i bardzo ciepło mnie przyjęli - fajni ludzie tam pracują :-)

Po weekendzie pełnym atrakcji stwierdziłam (pierwszy raz chyba), że kolejne dziecko w tej chwili to jednak głupi pomysł:sorry: Na porządku dziennym mam teraz włażenie wszędzie, wywalanie wszystkiego zewsząd, wyjadanie ziemi z doniczek, załatwianie się obok nocnika, tłuczenie i niszczenie wszystkiego, co jest w zasięgu destrukcyjnych rączek :growl:

Ostatnia edycja:
Kurcze dzieci mi sie na dobre rozchorowaly:-(
Ja padam na pysk.Jednak zajecie jako niania wymaga duzo sily, cierpliwosci i energii.15 godzin latania:confused2:Ale jak dzieci placza wychodzac ode mnie to od razu mi lepiej:tak:Jedna mama powiedziala ze od kiedy jej syn jest u mnie zrobil sie duzo grzeczniejszy:-)Cos w tym jest:-DA z jedna dziewczynka upieklam ciasto i normalnie myslalam ze z radosci to odfrunie:-DI tak dzieki temu mam sile dalej sie tym zajmowac:tak:Bo kiedy widze szczesliwe dzieci to jest w tym sens:tak:
Krolcia dzieki kochana ale chocby nie wiem co mial na rajtkach to ich nie zalozy bo go cisna:confused2:
Kurcze ale Jas kaszle:-(

nie wiem co sie dzis dzieje z moim dzieckiem za zadne skarby nie chciał zasnac a jak wkoncu sie udało to spał 2,5h co na niego jest nie mozliwe wieczorem 2 razy wymiotowal i cały dzien ma smoczke w buzi nie chce go oddac a to bardzo dziwne bo uzywa jedynie do zasyapiania i zaraz potem wypluwa. jutro mamy jechac na pogrzeb mojej prababci ale podobno ma padac wiec chyba sobie odpuscimy i jedynie w domu sie pomodle no chyba ze jutro pogoda sie polepszy bo teraz pada na całego ;/

Ja na szybko przed snem z telefonu was podczytuje ;-)

U nas tez zimnica. Na szczescie moja mama kochana kupila Alisce kombinezon taki niezbyt cieply i butki. W lumpku za 20 zl :-) starsza ma kurtke z wiosny wiec na razie damy rade

Mala dzis wieczorem dala popalic. Juz o 19 byla spiaca, dalam jej butle, a ona tak do 21 bablowala. Potem zaczela ryczec wiec zapchalam ja druga butla i padla w trakcie jedzenia ok 21.30 0:)

hej kochane moje ja tylko w padam na chwile powiedziec ze nowe mieszkanko jasiowi strasznie sluzy, opowiadalam wam kiedys ze sie budzil z piskiem po nocach a tutaj ani jednej nocy sie takiej nie zdarzyło :) sluzy mu to mieszkanie tfu tfu oczywiscie :) ja z tel. pisze do was wiec uciekam bo nie mam tyle kasy zeby na necie posiedziec. musze jakis studentow u mnie bloku zlapac zeby neta dali a my sie dolozymy.

s ogole ze streetkomu dostalam paczke gerbera ambasadorki i na johnsona czekam :) ale to fajne jest :) buziaki i douslyszenia !!!

reklama
Hello porannie
Napisalam posta i zniknal wrrrrrrrr nie chce mi sie juz pisac,zreszta nic konkretnego nie pisalam :)

Spac mi sie chce ale Miko obudzil sie o 6.30 i trzeba bylo ruszyc 4 litery i wziac go z lozeczka,no ale pocieszam sie pojdzie spac okolo 9,30-10,a to juz niedlugo ehhe

Do góry