reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
ewa ach a ja mam zamontowana całość właśnie;ppp
Z łazienka współczuję, ubezpieczenie ubezpieczeniem ale ile zachodu i kłopotu przez nich macie...:///

krolcia matko! zazdroszę Ci taaaakiej drzemki;)

agaj ja pisałam chyba przedwczoraj że mój mały potwórek odmawia spania w dzień już prawie całkiem, cudem uda mi się czasem wydębić ze 2x20,15 min.:/ eeech co zrobić, nie mam dzieci :śpiochów"

u mnie Arlena spi 2-3 razy po od 30min do 1,5 h jesli ma 2 drzemki to ta druga jest nieco dluzsza :) ale ona chodzi pozno spac, ostatni posilek je jakos kolo 20-21 i pozniej jeszcze chwilke cos sciemnia zanim sie ja polozy by nieco jedzonko sie ulozylo, w nocy budzi sie z placzem badz stekaniem kilka razy i najczesciej laduje u nas bo nie mam sily wstawac po 10 razy jak wiem ze u nas bedzie spac jak aniolek :/ taka pulapka zastawiona przez dziecko ;//

Kurcze, dziecko na mnie krzyczy :zawstydzona/y: Chyba jakieś błędy wychowawcze popełniam :confused2:

Sarka - pracuję w poniedziałki i środy. Zaczynam o 17. Pozostałe dni mi pasują, ale te dwa - nie bardzo, bo najczęściej muszę jechać trochę wcześniej, żeby sobie jeszcze materiały dokserować i powycinać.

Drzemki - u nas dłuższe. Może to kwestia niskiego ciśnienia ;-) 2xdziennie, jedna przynajmniej 2-godzinna, czasem 2,5 .

Krolcia - też z piecem czekałam aż temperatura spadnie poniżej 20 no i szybko się doczekałam. U Idy dzisiaj rano było 18.

Co do ubierania na spacer - rajstopy poszły w ruch. Póki co zestaw rajty, spodenki, body, sweterek, kurteczka jesienna +buciki. Czapki jeszcze nie używałam, śpiworka też nie. Fakt, że spacery krótkie - takie tylko do sklepu i z powrotem. Jedynie rękawiczki muszę dokupić.

Dziękujemy za życzenia - ja oczywiście zapomniałam, że dzisiaj 10.

hejka!

ale ziąb... puścili i nam ciepełko na blokach, tylko jak czytałam post Ewy to mnie aż zmroziło bo pomyślałam a co jesli u nas też zalewa a ja tu sobie w pracy spokojnie siedzę, ale jesteśmy na ostatnim piętrze , no to nas nie ale żebyśmy my tez nie...

oj dostałam info że są dwie puchate paczki na poczcie Bodzia i Krolcia kłaniam się i proszę o info ile wiszę za przesyłki

Ostatnia edycja:
Cwietka gdzie Ty mieszkasz, że sie bez czapy uchowałaś ;-)
Ale no tak jak ja wychodze po 7 to już od pewnego czasu rano czapa szla w ruch a potem bez już...
Bużka dla 10 miesięczniaków!!!

piszę dziś jakos na raty, chciałam od razu klepnąć ale co chwilę ktos czegoś ode nmnie chce grrrrrr, no spokojnie popracowac na bb nie pozwalają
przede wszystkim gratki świętującym urodzinki i miesiącznice :)

a po drugie, to mąż wiezie z pracy gierbera mleko więc ogłaszam punkt przyjęcia za zwrot kosztów przesyłki :) któras chętna się pozbyc to na priva podam adres

hej
Gosia - najlepszego :-):-):-)
dla malutkich soleniantów też najlepsze życzenia.

U nas zimno, jeszcze nie grzeją (a nawet w pracy grzeją!!)ale to dlatego, że mamy poje$#$$% dwie baby w radzie mieszkańców - walną się na wyrko (emerytki, to im się do pracy nie spieszy), zakryją kocem i kwitną sobie, nie muszą im kaloryfery grzać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a mi pranie się kisi.

reklama
Witam dziewczyny :-D U nas tez juz jesien niestety, chociaz dzisiaj nie bylo wcale az tak zimno. Dobrze, ze u nas kaloryfery grzeja 'na zawolanie' ;-) Bo gdybym miala czekac to ja nie wiem... Chociaz 1 dzien podgrzalismy mieszkanie, dzisiaj juz nie, bo nawet cieplo.

Do góry