reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ooo no paczka tanio bardzo, u mnie mama ostatnio za 5 kg placila 100zl, poza tym przywieziemy jakis sprzecik dla malucha, w Pl jest jednak duuzo tanszy niz w norge nie mowiac juz o jedzeniu dla nas, ktorego tu nigdzie nie znajdziemy, niestety po 30 latach w Pl nie jestem w stanie sie przestawic na ichne jedzenie ktoremu brakuje smaku i finezji, a sama nie moge wielu rzeczy zrobc ze wzgledu na brak produktow, wobec tego zostaje dostawa z Pl:) ja mam na szczescie prosta droge do promu ok 16 godzin pozniej 8 promem do swinoujscia i tu powstaje klopot bo ja pochodze ze szczecina a W z malopolski :) ale jakos to rozwiazemy, w kazdym razie instynkt opiekunczy mi sie w stosunku do faceta zalaczyl i za chiny nie puszcze go samego w podroz do jego domu.

reklama
o wlasnie o tesce tez mialam napisac :)
ja swoje mam wzeszycie z tamtej ciazy przyklejone bo pamietnik prowadzilam a teraz kupilam sobie swietny album taki ala to jest dziennik mojej ciazy i jest swietny super miejsca na zdjecia ale tyle ich juz mam ze mi sie nie omieszcza :) no i sa zakladki tam i mam dwa testy i wyniki z bey i kartke wyrwana z zeszytu jak tempke mierzylam i takie tam :) tylko zaluje z emi sie za bardzo nie chce w tym dzienniku pisac bo jakby mmiala coreczke to chcialabym jej kiedys ten album podarowac w prezencie moze na 18 urodziny albo jak sama bedzie w ciazy :)

ooo no paczka tanio bardzo, u mnie mama ostatnio za 5 kg placila 100zl, poza tym przywieziemy jakis sprzecik dla malucha, w Pl jest jednak duuzo tanszy niz w norge nie mowiac juz o jedzeniu dla nas, ktorego tu nigdzie nie znajdziemy, niestety po 30 latach w Pl nie jestem w stanie sie przestawic na ichne jedzenie ktoremu brakuje smaku i finezji, a sama nie moge wielu rzeczy zrobc ze wzgledu na brak produktow, wobec tego zostaje dostawa z Pl:) ja mam na szczescie prosta droge do promu ok 16 godzin pozniej 8 promem do swinoujscia i tu powstaje klopot bo ja pochodze ze szczecina a W z malopolski :) ale jakos to rozwiazemy, w kazdym razie instynkt opiekunczy mi sie w stosunku do faceta zalaczyl i za chiny nie puszcze go samego w podroz do jego domu.

Jako emigrantka znam ten ból..

Jest taki sklep internetowy z produktami bobovity BoboVita - . Bezpłatna dostawa do domu. i mam zmiar tam zrobić zakupy, zeby to przyszło paczką do znajomych a oni nadali to u siebie w firmie...

np jak dlugo trwa zakladanie szwu, czy robia lewatywe przed zalozeniem , ile trzeba lezec i czy podaja jakies leki przeciwskurczowe po zalozeniu szwu i czy ma sie te leki juz do konca? co jeszcze hmmm... kolezanka kiedys mi opisala ale mam jeszcze kilka pytan a z nia kontaktu juz nie mam niestety...

missiiss to Ty już 2 czerwca masz zakładany?

ja właśnie umówiałam się z kumpelami z pracy na piwo, ja oczywiście zaszaleję z latte i jakąś sałatką z kurczaka - ale dobre i to:)
cieszę się bo nareszcie wyjdę trochę do ludzi (nawet pazurki pomalowałam) - nie widziałam ich już 1 1,5 m-ca:tak:

ale się cieszę!!!

nie 2 czerwca mam wizyte normalna a pod koniec czerwca bede miala szew wszystko sie jeszcze wypytam ale jak wiecie czlowiek to sie tak nteresuje wszystkim ze chcialby juz wiedziec wszystko. 2 cczerwca bedziemy ustalac kiedy co i jak. naprawde nikt nigdy nie mial szwu zakladanego ?? szczesciary no :)

tak mi się właśnie wydawało, że pisałaś o końcówce czerwca

nie martw się jeśli chodzi o ten zabieg to nie znam szczegółów, ale też miałam zabieg ginekologiczny i wiem, że trwał krótko, przed nie miałam lewatywy. Wypytaj dokładnie o wszystko lekarza i uspokoi Cię na 100%

reklama
niestety też nie mam kontaktu z siostra meza teraz, probowałam zadzwonic ale ma wył. tel... ja szwu nie mialam ale ona miała w perwszej ciazy a w drugiej blizniaczej zalozyla sobie znowu krazek, cos tam musiala za to placic ale nie znam kwot tylko mowila, ze sie zdecydowanie lepiej po nim czuje...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry