reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Joł:)

pieknej pogody ciag dalszy........a miałam isc po maliny na działke://
chyba wsiądę w auto i podjadę do siostry a to zaledwie parę przecznic dalej...:/

asja kciuki aby dzień Ci szybkooo zleciał;)

Bodzinka ja też lubie pobyś sama w domu ale sama - najlepiej jak M zabiera dzieciuchy na spacer, wtedy mam chwilę dla siebie....którą spędzam najcześciej sprzątając mieszkanie;p

Ja nie cierpię żadnego roactwa, glista po prostu przyprawia mnie o konwulsje:no:
Dziecku tez nie przekazuje swoich strachów choć wie że tego po prostu nie lubię...

Milena tez coś ostatnio rano mleka nie chce, wypije z 30 ml i koniec - więcej nie chce
W nocy je, choć nie upomina się zbytnio ale jej daję bo już w ogóle tego mleka by nie jadła....
Śpi juz tylko ze mną, jeszcze jakiś czas temu po odłożeniu do łóżeczka jak kładłam się spać to spała w nim tak do pierwszego budzenia do ok 2, teraz od razu się kręci, musi być wwąchana w mamę, nie powiem ja też lubię z nią spać ale rano to jestem tak ścierpnięta że ruszyć się nie mogę:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry :)
Wróciliśmy od Teściów. Franek powoli dochodzi do siebie po chorobie. Wysypka zeszła już w sobotę, ale w piątek wieczorem chrypka była już tak duża, że ledwo mówił - ale mówił, bo fascynował go nowy głos ;) W sobotę przyszła pediatra mojego Męża - rewelacyjna kobieta. Osłuchowo czyściutko, gardło prawie nie zaczerwienione, więc ok. Dostaliśmy tylko Tantum Verde do psikania i dziś już prawie nie ma chrypy.
Aha - pani dr powiedziała o objawie trzydniówki, dzięki któremu można odróżnić ją od gorączki przy ząbkowaniu, jeszcze zanim pojawi się wysypka - powiększone węzły chłonne z tyłu głowy, trochę za uszami - takie dwa guzy wielkości ziarna grochu czuć. Znikają jak minie wysypka. Myślę, że to cenna informacja :)

Dostaliśmy też syrop Pulneo na wszelki wypadek - można go podać jeszcze przed wizytą u lekarza, jeśli pojawia się kaszel i jakieś takie oskrzelowe objawy.

Lekarka spojrzała też na dziąsła i powiedziała, że zębów nie widać póki co ;) No i w ogóle możemy do niej dzwonić z każdym problemem. Fajna kobieta, szkoda że tak daleko mieszka...:/

Jakieś tematy zapamiętałam, które poruszałyście...
Aha - ból miesiączkowy po porodzie. Ja należę do tych szczęśliwych, u których nie istnieje już coś takiego. Miałam bardzo bolesne i obfite miesiączki przed porodem, a teraz nie czuję już żadnego dyskomfortu. Choć obfite dalej są.

I nocnik :) Teściowa dała mi swoją książkę o rozwoju dziecka z lat 80. Generalnie etapy rozwoju ruchowego są takie same, ale wtedy pisali, żeby ćwiczyć dziecko w siadaniu - już od 4 miesiąca podnosić je regularnie za ręce do siadu, obstawiać poduchami itp. Poza tym już koło 3 mies. zalecali wysadzanie na nocnik właśnie...
Ja jeszcze nie wiem, kiedy zaczniemy. Na razie nie wyobrażam sobie Franka siedzącego minutę w jednym miejscu...:/

A naśladownictwo gestów (papa, klaskanie itp.) według tej książki przypada średnio na ostatni kwartał pierwszego roku, więc już nie będę mówić, że Franek jest tępy, bo ma jeszcze czas ;)

witam
nurtuje mnie jedno pytanie co zalozyc malemu na stopki? otóz mamy wszedzie panele i maly sie slizga dopuki nie wstawal to bylo ok ale teraz jest to ryzykowne. skarpetki antyposlizgowe raczej sie nie sprawdzaja bo szybko je zdejmuje papucki pomimo roznego rodzaju zapiec ociera noge o noge i wkoncu tez je zdejmuje, juz nie mam pomysłów

Hello u nas szaro,buro i ponuro :/ Kawusie pije :-/

Jeśli chodzi o nocnik to jak będzie już siedział to zacznę go sadzać,żeby zaczął się przyzwyczajać.Dziecko znajomych miało dwa lata jak dostało nocnik na urodziny i nie chciało siedzieć na nocniku bo traktowało je jako zabawę,jakieś takie z bajerami itp.Ale później już było ok.
Uważam ze nigdy nie jest za wcześnie na nocnik ihih,ale to tylko i wyłącznie moje zdanie i każdy sobie będzie robił po swojemu.

heja

jestem w trakcie "ogarniania" mieszkanka (jak widać hehe) a Oli od 1,5 h śpi!!! Dodam tylko, że usypianie jej trwało tyle samo:/// dosłownie nie mam pojęcia co się z nia porobiło. Mdleje ze zmęczenia i jeszcze wstaje na nogi...biedactwo moje kochane...od czasu jak opanowała ta umiejętność oduczyła się normalnego zasypiania...baaaardzo to męczące dla niej i nie powiem - dla mnie też...

wczoraj mopja siorka przywiozła mi swojego 8-latka wiec mam w domu trojkę dzieci. Przynajmniej chłopcy sie nie nudzą (ja przy okazji też nie)

asjaa &&& za w miare pozytywny dzień. Oby szybko Tobie zleciał

sarka ja też uwielbiam być sama w domku (tylko do wieczora) i sobie zawsze tak ładnie posprzątam i wtedy kawusia i pełen relaks przy tv lub książce. Jakaś fajna płytka w tle i jest bosko! Tylko kiedy ja ostatnio byłam sama w domu...

asia szkoda, że nie udało się Tobie wstawić fotki bo alpy uwielbiam. Są przepiękne...jak byłam młodsza to z kumpelą przejechałyśmy je na stopa i spałyśmy w namiocie...było bosko... a kiedy starszak wraca?

Bodzinka u nas 3 minuty i juz by byly zdjete na bosaka najlepiej ale u nas dosc zimno brak dywanów a teraz w pochmurne dni to wogoel zimno jak ja sama w domu z dlugim rekawku to oznacza zimno jak w grudniu popoludniu :-D

Mój biega głównie na bosaka..Nawet po kafelkach..Ale sa takie papucko - skarpetki z gumowa podeszą..Może one???
o takie cóś
Bobas SKARPETKI Z PODESZWA mokasyny KAPCIE r.20/21 (1728944975) - Aukcje internetowe Allegro
u nas tego pelno na targu i e rossamnie widziałam podobne...
i takie malutkie tez widziałam na nasze bobaski.

Fajniutkie ale tylko na chłodne dni :-) Sama bym chciała takie hehe bo ja chodzę boso po domku lub w skarpeciorach,czasami założę japonki :-) W zależności od pory roku :-)

reklama
Do góry