reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ewwe, Wiolcia a bierzecie Duphaston? bo jeśli tak to właśnie on może nasilać bóle głowy i migreny, przy silnych bólach głowy nie zaleca się ich brania ze wzgl. na oponiaka. Jeśli bierzecie to poczytajcie ulotke i pogadajcie z ginem, może da coś zastępczego np luteinę?
Wiolcia a te bóle koći ogonowej i boku to może być przedsmak rwy kulszowej... często w ciaży babeczkom dokucza.
Ja od mamy wróciłam objedzona jak bąkkkk:///
Też na wieczór macie balon nie brzuch? :))) hehehe

Z tą miłością to też tak pamiętam że wydawało mi się że co jakiś czas kocham synka mocniej i mocniej, coś w tym jest;)

reklama
Taki ból to norma. w tej ciąży plecy prawie wcale mnie nie bolą. Wcześniej nie dałam radę nawet siedzieć.
Ja piję z 5 herbat. Wcześniej piłam też z 2 litry wody dziennie. Teraz już nie dam radę.

Wiolcia no mysle, ze ten bol kosci ogonowej, to raczej przez malucha, a nie ze ciazy nam brzuszek. On jeszcze nie taki duzy, a ja specjalnie mniej ciezkich rzeczy nosze :-) pozniej pewnie bedzie wyzej bolec kregoslup :-)Ostatnio tez na wizycie gin. mi powiedziala ,ze bol pecherza nie musi byc spowodowany odrazu zapaleniem i bakteriami, ale tez naciskaniem na pecherz przez malucha :-) A jak macica rosnie to sie podnosi i potem moze byc lepiej :-)

sarka :) ja biorę i duphaston i luteinę:) ale od poniedziałku odstawiłam już wieczorna tabletkę duphastonu, i jest ok, czyli bede się chyba żegnać z nim po mału, i fakt po duphastonie mam bóle głowy silniejsze trochę:) ale trwa to krótko więc spoks da się życ, później męczy mnie ten słabszy ból głowy cały dzień:D

No mój brzusio to już jak wstanę rano jest niezły:) ale wieczorem po całym dniu faktycznie robi się większy:)

Ja piję mało jakoś, ale cierpi na tym mój pęcherz...właśnie wydoiłam dwie szkalny wody z cytryną bo znów boli:[

Ja nie biorę żadnych leków oprócz kwasu foliowego a głowa jak bolała tak dalej boli :dry: Zaczynam myśleć, że tak już będzie aż do porodu a może dłużej :confused:
Brzuch faktycznie najmniejszy jest ranem a wieczorem duuuuuży :tak: Wczoraj mąż jak mnie zobaczyć po spaghetti + dodatkowa mała porcja powiedział "Jezuuuu jaki ty masz wielki brzuch!" :-D A dziś w drugiej pracy nikt nie uwierzył, że to dopiero 4 miesiąc bo już bardzo widać... cóż ja bym ciąży nie ukryła :-p

No to Wam zazdroszczę tych brzuszków....:-( Ja właśnie się zważyłam i w ciągu 10 dni schudłam 4,5 kilo. Mam lekką schizę, w pierwszej ciąży schudłam 11 kilo i zazdrościłam dziewczynom, które przybrały 25, bo strasznie martwiłam się o Jacka (znaczy wtedy jeszcze o Agatkę bo do końca miał być dziewczynką;-). Spędziłam prawie 5 miesięcy w szpitalu teraz boję się każdego ranka, że wszytsko się powtórzy, a tu jeszcze ponad 6 miechów do porodu. Rodzić mogę codziennie, gorzej z tą ciążą. Dobra, przestaję marudzić bo to do niczego nie prowadzi.
Powiedzieliśmy młodemu w jego urodziny, że będzie miał rodzeństwo i że będzie mógł wybrać imię... No i stało się... Pół biedy jak będzie siostra - Natalia, ale jak urodzi się chłopak to kolega Jacol zażyczył sobie żeby był... STEFAN:szok:
W dodatku nie potrafimy mu wytłumaczyć, że wybiera się tylko imię i ma być Stefan Muszyński. Mamy 6 miesięcy żeby mu to wybić z głowy. Ja nie chcę Stefana:no:

Wiolcia to dawaj zdjęcie brzuszka do galerii, masz sie czym pochwalić a się nie chwalisz nu nu:-)

kategor:-D... no lepiej nie dawać tego przywileju dziecku:-D
11 kg straciłaś:szok: matko wydaje się niemożliwe...to ile w ogóle przybrałaś???

Kategor a to co Ci się działo w pierwszej ciąży, jeżeli można wiedzieć, że tyle czasu musiałaś w szpitalu spędzić?

No Jacek wybrał imię zabójcze dla drugiego potomka:) ale w pocieszeniu napiszę Ci, że może będziesz miała córę:) problem stefana odszedł by w niepamięć:D

Widzę, że masz problemy z ustawieniem na stałe suwaczków:)
w prawym górnym rogu strony, masz między innymi "twój profil" "wiadomości" itp, kliknij w "ustawienia" , po lewej stronie wyświetli Ci się cała lista różnych poleceń, kliknij w "edytuj sygnaturę" i tam wyświetli Ci się pole gdzie trzeba wkleić kody suwaczków, ot tyle:)mam nadzieję, że pomogłam :)

Dziewczynki, pobudka:)

dzień dobry :)

kategor bardzo dużo schudłaś i to w krótkim odstępie czasu..hmm może wizyta i gina i zbadanie hormonów tarczycy.
No i mniej stresu a więcej uśmiechu na buzi. Pamiętaj ślub to tylko dzień dwa i po problemie. Miłość da się podzielić- a matka kocha własne dzieci jednakowo biorąc poprawkę, że każde jest inne :)

bueheheheheh no i Stefcio jest najlepszy :)

reklama
Dzien dobry z Norwegii zalanej sloncem(przynajmniej nad atlantykiem heh) ze sniadania popijanego mlekiem bananowym ;)
Kategor Stefek to nie tak zle jeszcze :D ale Muszynski to chyba wszyscy musielibyscie przybrac ;P poza tym pewnie sie Jacusiowi zmieni do grudnia, oby Ci nie wyskoczyl tydzien przed terminem z Alojzym na przyklad, bo potem wy do synka bedziecie sie zwracac powiedzmy Tomus a Jacek uparcie-Alojzy ;)

Do góry