reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Krolcia za nic!!!!4 latka??? I nie wiedziec gdzie jest??? Może ja nadopiekuńcza jestem..Jej mój ma prawie 5 lat i nie będe puszczała. On nie dośc, że żywe srebro, za dzieciakami głupi to jeszcze gdzie go mam puścić?? Na ulice jak inne dzieciaki?? Wkurzona jestem bo ta matka nie pracuje, ta starsza chodzi do szkoły a jej cięzko nawet z ta młodsza iśc na plac zabaw 5 min od domu!!! Najlepiej puscic samopas i to po ulicy jeszcze bo na podwórku warunków nie ma!!! A ostatni z ta mniejszą (dwa latka) się w ziemi grzebała a ulice dalej pisakownica. I jakbyście ja na ulicy zobaczyły..Paniusia taka, dzieciaki wystrojone, najlepsze wózki, zabawki...Ale na spacer do parku to jej za daleko..Zresztą jak reszcie sąsiadek..A mnie dooope obrabiają bo z nimi nie siedze, dzieci nie puszczam tylko w domu kisze. Wole żeby 2 h były w parku ale co dziennie na jesień i w zimie tez niż po 12 h ale tylko latem i to na tym podwórzu gdzie jedyna rozrywak to bicie!!!!!

reklama
ewa super ta oferta ale ja mogę tylko na trzy dni zrobiłam już rezerwację w Helu

coś miałam napisać ale mam ciężke zaniki pamięci a i przepraszam za pisownię mam problem z klawiatem i zjada mi literki a co do ortografii to już tak mam :zawstydzona/y:

Dzien dobry wszystkim:-)
Jestem przeszczesliwa, bo Jasko wypil cala butle w nocy i teraz jeszcze jedna.I teraz jestem pewna ze to wina mojego pokarmu byla:tak:
Co do wypuszczania dzieci takich malych samopas ja mowie nie.Adas ma prawie 8 lat i dopiero teraz zaczynamy go puszczac samego na plac zabaw ale i tak co chwile przychodzi i sie melduje:tak:
Dzisiaj mamy spokojniejszy dzien wiec moze jakis dluzszy spacerek bedzie:tak:
Aluska sto lat!!!

Dziekuję Kobitki za życzenia:-):-)
Wczoraj planowałam więcej napisać niż tylko o sobie ale niestety poległam przy usypianiu dziewczynek:eek: chyba te spacerki z rana mnie dobijają:crazy: a potem jeszcze koło wieczorka wychodzimy to juz całkiem jestem z pompowana z energii:no:
Ja jak zwykle o 6.00 muszę wstac zeby do przedszkola dziecko wyszykowac ...Amandzie budzę okolo 7.00

Asia1981 fajnie ze tak ładnie Ci w nocy jadł:tak:
Dobrze że Adasia gips ominął i ze jasiowi nie musicie przetykać kanalików lzowych:tak::tak:
Krolcia ja sobie tego nie wyobrażam żebym mogla Amandzie puścić samą za niecałego pól roku( za tyle kończymy 4 latka) na plac zabaw:no: bała by, się ale widać ze niektóre matki mają gdzieś że coś ich dziecku sie moze stac:no:
Kasiarem dziecko zjada Ci literki z klawiatury??:szok::crazy:
Gbriella 24 tuż tuż...obyś tam miło odpoczeła:tak::tak:

zmykam jeść Martynce robić:cool:

Oj, chyba obniżymy łóżeczko na najniższy poziom. Położyłam dziś Franka na drzemkę po śniadaniu. Była cisza, więc myślałam, że zasnął. Weszłam do pokoju po jedną rzecz, patrzę, a on już prawie na klęczkach - podciąga się skubany za szczebelki :/ Nie nadążam za tym dzieckiem...

A poza tym to myślałam, że będzie dziś dużo pobudek w nocy, bo Pucek zjadł pół kaszki na wieczór i już mlekiem go nie dobijałam. A obudził się o 6 rano. To ja już nie wiem... Czasem jak zje i kaszkę, i mleko, to budzi się w nocy. Dziwne to...

Dziś mam dzień lenia. Nic do roboty - ewentualnie obiad, ale zaplanowany mam dość szybki. Puckowi nie robię, będzie jadł słoiczek, skoro moim wzgardził wczoraj ;) Jutro dostanie domowy.

Wczoraj była u nas Szwagierka z przyszłym Szwagrem. We wrześniu biorą ślub, Szwagierka będzie wtedy zaczynać 5 rok studiów. Jej narzeczony jest już chwilę po studiach, ale... właśnie stracił pracę :/ Także nieciekawie. Ale zebrał się chłopak szybko i z kolegą zakładają sklep internetowy - padło na srebrną biżuterię. Zobaczymy, co im z tego wyjdzie. Wrzucę Wam linka jak już będzie otwarte :) Trzeba wspierać rodzinę ;) No chyba że będzie badziewie, to nie będę reklamować ;)

witam ja juz nie wiem co zrobic aby te moje dziecko wstawalo choc troche pozniej godzina 5 to dla mnie srodek nocy ;/ zasypia ok 20 wiec i tak dobrze bo jeszcze niedawno maks 19 i padał ale i tak czy siak wstaje o tej samej porze a w ciagu dnia spi juz naprawde malo nie wiem juz co robic ....
ewa ja tam uwielbiam srebrna biżuterie fakt teraz troche mniej jej zakladam bo Wojtuś chyba jej nie lubi i wszystko urywa wiec naszyjniki jak narazie odpadaja :D

Dobry
Moje dzieci mi od 2 urzadziły plac zabaw. Filip na raczku w łózku i sie smiał do Lolka a ten też go zaczepiał do 3!!! Spałam 4 h tak dla odmiany ale co tam ;-)
Ewa daj linka i obnizaj łózeczko...Ja jak patrze na Filipa to tez będe musiała...On jak raczkuje to staje na wyprostowanych rękach i nogach..W ogóle jak go postawie na ziemi, co uwielbia i w ogóle się nie da posadzić bo sie odbija nogami ,w wózku to samo, to kroczki robi i sie chichra....Nie pozwalam mu ale ostatnio to przyuwazyłam jak sprężynował....A siedziec to niełaska..Od razu na brzuch i w droge albo nogi prostuje zeby stać...A sztywny taki!!!

Hejka.;-)
Super, że Jaś tyle mlesia wciągnął:tak:.
Daniel dziś jedną pobudkę zrobił i potem spał do 7. Super! Tak by mogło zostać. No i wyszło, że po mleku zaciągniętym kaszką ryżową śpi dłużej niż na tej kaszce na dobranoc ze słoika.

Ewa a w biżuterię będą pewnie kupowali w Skępym? Kiedyś tam było tak tanio:szok:! Teraz już podnieśli ceny ale i tak jest taniej niż w sklepach. Jeden wypad do znajomych i obkupiona w sreberka byłam maksymalnie:-D!

hello

ewa
no to swietnie ze sie podciaga :) ja mojego jaska trzyma m na najwyzszym poziomie lozeczka z opuszczonya sciana na maxa hehe :) ciezki jest nie podniesie sie ale stawiam go na nogi to chodzi z podtrzymaniem :)

ale sloneczny dzien znowusz... ehh mam dosc upalow oby dzisiaj ta burza zapowiadana w koncu przyszla

reklama
Krolcia, dokładnie to nie wiem, ale chyba mają jakiegoś dostawcę z zagranicy. Krótko się wczoraj widzieliśmy i nie mówiliśmy o szczegółach. Teraz biorą się za robienie zdjęć, żeby na stronę wrzucić - bo strona się pomału już tworzy.
Z tego, co przyszły Szwagier mówił, to ceny mają być w granicach 50 zł. Czyli nawet dość przyzwoicie jak za srebro... Zobaczymy, jak to będzie wyglądało.

Próbowaliśmy wczoraj na szybko wymyślić jakieś formy promocji. No i wyszło na to, że obowiązkowo trzeba założyć konto na facebooku, co jakiś czas dawać ofertę do groupona, grupera i innych tego typu rzeczy, robić jakieś konkursy, bony promocyjne, zniżki za polecenie sklepu. Tyle na szybko.

Fajna sprawa taki sklep :) Jak im wyjdzie, to będą mieć ciekawą pracę :) A Szwagierka się cieszy, bo będzie mieć pod ręką biżuterię na ślub ;)

Myśleli też o alkoholach, butach, kamykach, akcesoriach do biżuterii. Ale stanęło na srebrze.

Uff... Zapłaciłam wszystkie rachunki i jeszcze coś na koncie zostało... Może uda się nam kupić szafkę w tym miesiącu. Wyniesiemy do niej szkło z kuchni, zwolni się miejsce na upchnięcie garnków i innych drobiazgów i będziemy mogli wywalić jedną szafkę i kupić zmywarkę wreszcie...

Ostatnia edycja:
Do góry