reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ewa, jaką książkę czytasz??
ja teraz czytam "Królowe. Sześć żon Henryka VIII" grubaśne (ponad 760 stron) ale dobrze się czyta:)

reklama
Kasiarem - śledź groupony. Co chwilę się coś fajnego pojawia. Teraz jest np. 8 dni w Chorwacji dla 5 osób za ok. 1500 zł. My się zastanawiamy nad Bieszczadami, ale 1200 zł w Bieszczady to trochę dużo - już bym wolała w jakąś agroturystykę uderzyć. Chociaż hotel z basenem kusi ;) A właśnie góry i morze to najczęstsze oferty. W ciągu tygodnia coś fajnego na pewno się znajdzie :) Tylko czasem trzeba szybko reagować, bo np. fajne Zakopane zwinęli mi dziś sprzed nosa...;)

Ewa, jaką książkę czytasz??
ja teraz czytam "Królowe. Sześć żon Henryka VIII" grubaśne (ponad 760 stron) ale dobrze się czyta:)

Jeffrey Archer "Kane i Abel". Dawno już nie miałam weny do czytania książek (po całym dniu nad literkami po prostu mi się już nie chce), ale tę pochłonę chyba w 3 dni, mimo ponad 600 stron :)
Taka trochę sensacja, trochę dramat, trochę obyczajówka. Ale rewelacyjnie napisana. Czytałam już tego autora "Synowie fortuny" i "Jedenaste przykazanie" - za każdym razem ciężko się było oderwać :)
Nie jest to jakaś ambitna literatura wyższych lotów, ale nie jest też czytadłem. Szczerze polecam :)

Ewa, ja bardzo lubię Archera:)) fajne są polskie odnośniki w jego powieściach:tak:
oprócz tej książki bardzo podobała mi się 'Córka marnotrawna' - super:) - to zresztą kontynuacja powieści 'Kane i Abel':-)

Kasiarem - śledź groupony. Co chwilę się coś fajnego pojawia. Teraz jest np. 8 dni w Chorwacji dla 5 osób za ok. 1500 zł. My się zastanawiamy nad Bieszczadami, ale 1200 zł w Bieszczady to trochę dużo - już bym wolała w jakąś agroturystykę uderzyć. Chociaż hotel z basenem kusi ;) A właśnie góry i morze to najczęstsze oferty. W ciągu tygodnia coś fajnego na pewno się znajdzie :) Tylko czasem trzeba szybko reagować, bo np. fajne Zakopane zwinęli mi dziś sprzed nosa...;)

ewa ciekawa ta strona popatrze na nią a co ile się zmienia ta oferta?

Hehe - Ewa - przeczytałam śledź grupowy (zamiast śledź groupony) i miałam wizje, że wszystkie siedzicie przed kompami i wspólnie jecie śledzie :-D

A ja już po testach. Tak sobie pomyślałam dzisiaj, że to już koniec i że moi studenci wrócą sobie do swoich krajów i nigdy ich nie zobaczę i mi się smutno zrobiło :-(

Asja - następnym razem zdasz na pewno. Nic się nie martw. Ja za pierwszym razem oblałam, bo spowodowałam zagrożenie w ruchu drogowym, czyli nie włączyłam świateł :-D- zdawałam zaraz po wprowadzeniu tego obowiązku.

ewa ciekawa ta strona popatrze na nią a co ile się zmienia ta oferta?

Trzeba codziennie sprawdzać, bo te oferty zazwyczaj są ważne dwa-trzy dni. Czasem codziennie coś się nowego pojawia, czasem ciut rzadziej. Ja ostatnio dwa dni przegapiłam i parę fajnych rzeczy uciekło ;) A polujemy właśnie na coś na wakacje :) To póki co jedyna dla nas szansa, żeby pojechać w jakieś takie miejsce "ful ekskluzif" :)
Jest jeszcze gruper.pl - identyczne zasady, a inne oferty.

Hehe - Ewa - przeczytałam śledź grupowy (zamiast śledź groupony) i miałam wizje, że wszystkie siedzicie przed kompami i wspólnie jecie śledzie :-D

:)
Bleee.... Nie lubię śledzi....
Możemy zrobić akcję "truskawka grupowa" - właśnie zjadłam pół kilo ze śmietaną i zaraz pęknę. Ale mój Mąż mawia, że truskawki to sama woda i się wchłonie ;) Gorzej ze śmietaną ;)

Wypiłam bro sobie i czuje że wypiłam :-) Ale nie że pijana heheh tylko czuje ze jest inaczej.Ale jak kiedys piłam zwykłe bro (czyt. nie słodkie) tak teraz pije tylko DESPERADOSA pyyyyyyyyyycccchhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaa

Siedzę i czekam na M, wcześniej wróci.
Asjaa zdasz za drugim razem:tak:. Teraz chyba faktycznie trudniej zdać. Mnie gościu pouczył, że mam wolniej jeździć i na żółtym to się hamuje a nie przyśpiesza:-D, ale zaliczył mi i zdałam za pierwszym razem. Myślę, że dlatego mi zaliczył, bo zaprzeczałam teorii - "kobieta nie jeździ dynamicznie":sorry:.

reklama
Siedzę i czekam na M, wcześniej wróci.
Asjaa zdasz za drugim razem:tak:. Teraz chyba faktycznie trudniej zdać. Mnie gościu pouczył, że mam wolniej jeździć i na żółtym to się hamuje a nie przyśpiesza:-D, ale zaliczył mi i zdałam za pierwszym razem. Myślę, że dlatego mi zaliczył, bo zaprzeczałam teorii - "kobieta nie jeździ dynamicznie":sorry:.

Jeśli chodzi o prawko to ja trochę żałuję że się poddałam po pierwszym nie zdanym egzaminie :-/ Ale strasznie byłam zdenerwowana jak nigdy :-/

Do góry