reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witam poweekendowo!

u nas baaardzo aktywnie spędzone 2 dni...wczoraj Mati miał Komunię i pomału dochodzimy do siebie. Wszystko udało sie wspaniale, Mati ze szczęścia wręcz oszołomiony i jak wracaliśmy do domku po imprezie całą drogę powtarzał, że to był najwspanialszy dzień w jego życiu i że nam dziękuje:)
Uroczystość w kościele bardzo wzruszająca i piękna. Dzieciaczki spisały się super. Wszystko poszło gładko i wg planów. Pogoda REWELACJA - nie padało! Imprezka cudowna, karczma jak zwykle spisała się na medal (ślub tez tam mięliśmy), goście zadowoleni, jedzonko BOSKIE, Oliwka bardzo kochana i grzeczna. Zachwycała i czarowała wszystkich gości. Mati wracał tak brudny, że jeszcze nigdy w życiu nie widziałam go w takim stanie:szok: mimo, że albę zdjęliśmy zaraz po obiedzie i tak nadawała się tylko do prania:/ właśnie się suszy:) karczma zorganizowała animatorów, którzy zajmowali sie dziećmi i to był genialny pomysł. Dzieciaki robiły anioły z masy solnej i z gliny, malowały, były konkursy itd dzieciaki wybawione za wszystkie czasy. Nasza kieszeń dużo lżejsza:/, a Matiego wręcz odwrotnie:)
Teraz jeszcze biały tydzień przed nami i temat komunijny powróci dopiero za kilka dobrych lat.

reklama
Przeszukuję neta i kompletnie nie mam pomysłu jak ubrać małego do chrztu:no:. Myślałam o białych spodenkach, krótkich ogrodniczkach jakichś cieniutkich ale nigdzie czegoś takiego nie znalazłam. Zapowiadają po 25-30 stopni w okolicach 12 czerwca. Przecież nie wepchnę go w garnitur:baffled:.

w H&M są chyba body jak koszulki polo + do tego naprzykład kremowe spodenki ( albo białe albo w stylu marynarskiem) np takie Ogrodniczki na lato krótkie spodenki zestaw 74 80 (1636724389) - Aukcje internetowe Allegro + bielutkie skarpetki i biała czapeczka

Przeszukuję neta i kompletnie nie mam pomysłu jak ubrać małego do chrztu:no:. Myślałam o białych spodenkach, krótkich ogrodniczkach jakichś cieniutkich ale nigdzie czegoś takiego nie znalazłam. Zapowiadają po 25-30 stopni w okolicach 12 czerwca. Przecież nie wepchnę go w garnitur:baffled:.

ja mam ten sam problem. Chrzest 5 czerwca, a ja nie wiem w co się dzieci ubiera do chrztu :/ Dziewczyny podpowiedzcie proszę :)

Hejo;p

cwietka no juz sie wyjaśniło;) ale jeszcze kaczucha to tez Justyna:)

olcia super fajnie ze wsio się udało:ppp czekamy więc na fotki małego przystojniaka:) a po takich słowach dziecka satysfakcja jest bezcenna nawet jak pusto w kieszeni;)

co robicie w dzień dziecka?(nie dobijając mam powracających do pracy:///) pytanie raczej do mam posiadających starszaki:) ja wyszukuję coś sensownego ale w miejsca typu zoo czy cus nie ma się chyba co pchać bo ludu bedzie co niemiara. Myslałam o tym parku dinozaurów koło Opola ale to od nas kawałek a tak naprawde nie wiem czy warto??? może ktoś był i wie!?

wrublik to się dziewczyna wyspała za wszystkie czasy:-D a nie nie - ona przeciez dalej spi hehe, no widać tak potrzebuje, moja ostatnio miała takie ze 2,3 dni kiedy duzo spała, szkoda że jej tak szybko to przeszło:-D

ewa no ja właśnie wtedy dostałam @ po 38 dniach:) ale teraz juz nastepny po 29 dniach, mam nadzieję że tak już zostanie bo takie cykle 29 dniowe miałam przed ciążą:) a u Ciebie spadek temp. to czy to znaczy że się @ zbliża...? (podziwiam cie naprawdę za to samobadanie:))

Ja Wiktora chrzciłam w styczniu, więc mialam odwrotny problem...w co ubrać żeby nie zmarzł:-D
Teraz zaszalejemy z sukienka ale to dopiero w sierpniu:)

gufi witaj kochana:-) super taki dłuuuugi wyjazd. teraz my jedziemy 11 czerwca ale tylko na tydzien niestety....resztę urlopu zostawia małz na wrzesień na jakieś wakacje samolotowe...
Napisz koniecznie jak Ala znisła Ci podróż????
Ja to się tym stresuję, mu raczej pojedziemy w nocy ok 2,3 żeby rano być na miejscu a dzieci zeby podróż przespały, tylko się zastanawiam jak wiktor na tym siedzącym w pionie foteliku sie wyśpi:/

Acha no i jeszcze pytanie: czy któras z was wybiera się z maluchem na jakies wakacje zagraniczne samolotem???? my we wrzesniu planujemy Turcje lub Grecję, trochę sie obawiam tego wyjazdu i ciągle zachodzę w głowę czy to dobry pomysł....

Ostatnia edycja:
w H&M są chyba body jak koszulki polo + do tego naprzykład kremowe spodenki ( albo białe albo w stylu marynarskiem) np takie Ogrodniczki na lato krótkie spodenki zestaw 74 80 (1636724389) - Aukcje internetowe Allegro + bielutkie skarpetki i biała czapeczka
Mamolka Ty licytujesz???? Bo jak tak to sie nie pcham :-)
Sarka ja Lolka chyba na lody wezme a tata do McDonalda. U nas to jest prawdziwa frajda bo nie chodzimy a do tego z tata bez mamy. Cool ;-)

W H&M jest też taki zestaw kamizelka+spodnie eleganckie, ale bardzo cieńkie. My mielismy takie coś do domu w dzień chrztu. Myślę, że na taka porę roku jak teraz idealny by był taki komplet. I do tego właśnie body krótki rękaw z kołnierzykiem.
100_3359.jpg
Och mi się marzy jakis wyjazd zagraniczny....Mieliśmy lecieć do wloch w zeszłym roku, ale jako, że byłam w ciązy i były na początku jakieś plamienia to się bałam, a teraz bysmy polecieli z Małym, ale po pierwsze fundusze poszły na mieszkanie, a po drugie ja już urlop wykorzystuje w czerwcu i nie dostanę wolnego ;/ A Mąz ma zaplanowany dopiero na sierpień ;/ Ale może w przyszłym roku. ;-)

Ostatnia edycja:
Witam sie poniedziałkowo, z pracy, jak zwykle o tej porze;-)
U nas weekend udany bo mąż miał wolne (dla nas to święto:-) ) a dziecko spokojne i rozchichotane:-) Z Cypriana robi się niesamowity śmieszek - ze wszystkiego rechocze, cały weekend nagrywaliśmy filmiki - chichot z balona, radocha w kąpieli, rechot bez powodu...;-) a pamiętacie taki filmik - dziecko śmiejące się z rozdzieranego papieru? No to u nas było podobnie przez 3 dni - identyczna reakcja na odpinany rzep :-D
No i wprowadziliśmy kojec, a raczej miejsce do raczkowania, w postaci dmuchanego basenu 1,6m/1,6m - sprawdza się rewelacyjnie, więc chyba już nie będziemy kojca kupować ;-) Sprawdza się też przy kąpieli, bo moje biedne panele w kuchni już były na wyczerpaniu...

Hejcz - najlepsze życzonka (trochę spóźnione) dla Igorka na 6 miesięcy!
Renczysia - gratuluję ząbka! :-)
Wrublik - Twoja niunia chyba właśnie dziś kończy 6 mies? Wszystkiego najlepszego:-)

Obejrzeliśmy tego Och Karola. Gów..o jakiego dawno nie widziałam:no:.
Dziwię się, że liczyłaś na coś więcej. Ja w ogóle nie oglądam polskich "komedii" ostatnich lat. Jedyne nadające się do obejrzenia to "Nigdy w życiu", "Testosteron" i "Lejdis". Od tamtej pory jest tendencja spadkowa i nie wiem dokąd to zmierza, bo dno zostało juz osiągnięte przy "To nie tak jak myślisz....", który to film niestety obejrzałam i to w kinie (stracone pieniądze:wściekła/y:)

Ok, spadam trochę popracować;-)

Ach, zapomniałam jeszcze, że wczoraj obejrzałam "Pierwszy krzyk". Oglądałyście może? Muszę znaleźć ścieżkę dźwiękową, muzyka mnie zachwyciła :tak: A ten utwór w szczególności: http://www.youtube.com/watch?v=ngVHtE-iZSQ

Ostatnia edycja:
reklama
Mi się Lejdis podobał, Testosteron wcale:/ , ten Karol taki sobie, jak to napisała cwietka - na odmóżedżenie i wyłącznie umysłu dobry hehe:pp

cristal fajnie ze mozesz skrobnąć z pracy:) my przy kapieli musimy poobkładać ręczniki bo tez juz panele zaczęły puchnąć:-D hehe

wrocławianki! moze w końcu jakies spotkanie co???!!! bo wstyd normalnie! ale fajnie by było w komplecie wrocławski:) kto tam jest? cwietka-hałabała-hannah-ja, ktos jeszcze? :)

co do wakacji to moje obawy dotyczą tego, że dzieci raczej bezwzglednie przy takich zmianach klimatu chorują plus klima w samolocie! :/ jak jeżdzilismy to zawsze była angina i to wszstkich hotelowych dzieci, zawsze jeżdzilismy już z antybiotykiem zeby po lekarzach nie latać

Do góry