reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Hejka!
Dzidziuś mi się popsuł i ogłosił pobudkę przed 7 :eek: Myślałam, że potem jeszcze zaśnie, ale sie rozbrykała, a teraz zapluwa sobie ubranko :cool:

Gabi - cieszę się, że wózio Ci się spisuje. Ja też zamierzam jeszcze w moim powozić siostrzyczkę/braciszka Idy.

u nas chłodno dziś
tzn. słońca brak, i wiaterek delikatny zimny

zresztą jak czytam o upałach u Was to sie zastanawiam jak to możliwe że u nas jeszcze ani dnia nie było ?
ciągle taka pogoda jest jakby lato sie kończyło a nie dopiero zaczynało
niby słońce grzeje niby wiatru nie ma ale powietrze takie zimne jakby z morza chłód a mieszkam 350 km od morza!
Adaś tylko dwa razy był na krótki rękaw i w spodenkach
no zimno jest :(

Adaś się bawi Misiem Edusiem
ale ma ubaw

Ale mi się w głowie zakręciło...i na co mi było urodzic się dziewczynką??? Zaraz się położe może po południu wyjde..

Cześć dziewczęta,
bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy. Już zeszło ze mnie zdenerwowanie, wczoraj po prostu nie spodziewałam się takiej diagnozy, bo poszliśmy do rehab. aby pokazała nam zestaw ćwiczeń aby Maksia trochę ruszyć. A wyszło coś innego i niestety tamte ćwiczenia muszą poczekać.
Jutro zapisana jestem na USG przezciemiączkowe, bo to też miałam zrobić, zwłaszcza, że Maksiu ma naczyniaczka na główce. Idę na bezpłatne USG, bo moja mama wyczytała w gazecie, że jutro w Puszczykowie pod Poznaniem będą robić darmowo to właśnie badanie.

Pozdrowienia dla Was wszystkich ! :)

Ainah - ze mnie zdenerwowanie dopiero po tyg. zeszło, a wyłam przez 3 dni :dry: Nawet zapomniałam o mężowych imieninach:/
Wszystko będzie dobrze, zobaczysz - wkrótce nie nadążysz za postępami :tak:

Ainah - i USG też się nie martw. Franol miał wylew wykryty tuż po urodzeniu i asymetryczne komory w mózgu. Straszyli nas wodogłowiem i Bóg wie czym. Na badaniu pod koniec 4 miesiąca wyszło, że wylew się wchłonął i śladu po nim nie ma, a komory mu nie straszne i nic sobie z nich nie robi ;) To wszystko brzmi dużo gorzej niż jest w rzeczywistości... Choć fakt, że ja też umierałam ze strachu jak się o tym wszystkim dowiedziałam...

Boze Ainah, strasznie mi przykro na szczescie wiem ze wszystkiemu mozna zapobiec lub zniwelowac konsekwencje reagujac w odpowiednim czasie dlatego nie martw sie tylko dzialaj:) zobacz jakie Anka ma rezultaty :D:D:D
i teraz to i ja sie zmartwilam :( moja matczyna intuicja mowi mi ze to ze Arlena ma katar 3 tygodnie to nieprawidlowe i moze miec konsekwencje straszne, ona tez sie nie przekreca niestety na plecki i ma w powazaniu swoje nozki..a jest starsza prawie miesiac, niestety na bilansie we wtorek i w piatek u lekarza stwierdzili ze jest wszystko ok, tu nie mam mozliwosci by pojsc do neurologa prywatnie ani do pediatry ani nic:( wczoraj zmienilam nam lekarza(interniste bo do takiego sie chodzi) i od 1.06 mam mozliwosc do niego chodzenia, mam nadzieje ze on mnie nie zawiedzie, jakie cwiczenia stosujesz na Maksiu? Widzialas wczoraj na tvn rano byl program o masazu dla chlopca z porazeniem ktory dzieki temu zaczal sam sie poruszac, chcialam poczytac dla Arlenki o tym by moze jesli bylyby wskazowki troszke z nia pocwiczyc ale zapomnialam jak sie nazywal(grrrrr) wiem ze byl na litere T widziala moze to ktoras?
Hejcz troszke zazdroszcze :) i wam i chlopakowi ze umie tak ladnie spiewac :) ja bym chciala miec mozliwosc zostawienia Arlenki gdzies na moment ale nie ma co narzekac;> gorsza jest nieumiejetnosc spiewania hehe

Cwietka ja musze wspomniec ze nie moge sie nadziwic jak to jest ze Ty taka slomka.. a Ida taka kluska :D niepamietam ile wazyla ale teraz w stosunku do Ciebie wyglada na duuuzaaa :D dzis spogladalam na chudziutki stopki Arleny i porwnywalam w myslach ze stopkami Idowymi hehe bo mi sie przypomnialy :)
Wczoraj czytalam o katarze u niemowlat i alergii na gluten i weszlam na jakies forum gdzie dziewczyna zamiast sie wypowiedziec zaczela narzekac ze "matki sa nienormalne bo nie uzywaja poprawnie jezyka stosujac kretynskie zdrobnienia - sloiczek, zupka, stopka..." :O:O chyba sie zaliczam :D

reklama
dzień dobry:rofl2:
Sorki ze wczoraj nie dałam znać po wizycie ale nie dałam rady bo zaraz po niej udaliśmy sie na spacerek, potem wpadliśmy do domu coś zjeść i poszliśmy w gościnę do koleżanki a po wizycie razem z nią i jeszcze jedną koleżanką wybrałyśmy sie na kolejny spacerek :tak: w między czasie dostałam @ (o nawet nie wiecie jak sie cieszyłam, kamień z serca mi spadł;-):-D) na początku nic a nic mnie brzuch nie bolał dopiero na wieczór jak miałam czas żeby posiedzieć na kompie tak mnie rozbolał że że jedyne na co miałam ochotę to sie zwinąć w kłębek jak kotek i iść spać:crazy: i tak tez zrobiłam a dziś wstałam dopiero 9.20:-) bo dobry mężuś miał dziś na 10.00 i to on z rana dziewczynkami sie zajął:tak:

Do góry