reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Tunia ja wyszłam z załozenia ze obiad musza goscie zjeść wygodnie dlatego poszlismy do knajpy-znalazłam taką gdzie za osobę wyszło ok 30 zł plus soki, tort, który sama zamawiałam i kawa, apotem pojechalismy do nas na mieskzanie i tam były sałatki, mama mi zrobiła bigos taki na odchodne zeby sie dopchać bo goście przyjezdni, a i mialam jeszcze barszczyk z paluszkami z ciasta francuskiego no i wedlina. Wiadomo ze kazdy musiał mieć na czym usiaść ale jedząc sałatke czy bigos nie potrzebował juz operować sztućcami wiec z łączeniem stółów nie kombinowałam. A dzieci po obiedzie najedzone bawily sie w drugim pokoju.
Wg mnie powinnas isc do ksiedza i zapytac jakie dokumenty masz dostarczyć a jakie chrzestni bo co parafia inne wymagania
Z własnego doswiadczenia Ci powiem ze roboty jest, najpierw uszykowac potem to posprzątać
więc przemyślo to dobrze albo zleć cos do roboty tesciowej np jakis bigos czy ciastko ale zrobicie jak uwazacie tylko żeby potem nie było ze C jednak pójdzie do pracy a Ty z tym sama zostaniesz;)
o rany gdzie takie ceny są?!?!my po poszukiwaniach znależliśmy w przystępnej cenie za os 90zł! - obiad koniecznie w wyborem kilku mięs!, potem jakieś sałatki, zimne półmiski, tort, ciasto alkohol - wino we własnym zakresie!

reklama
Yvona, za takie kuszenie powinnaś teraz skoczyć do Mc i przynieść mi to, na co tak kusisz :p Chociaż za mną chodzą ostatnio lody na patyku w czekoladzie - jakiś Grand albo Magnum. Rany, ale mam ochotę na coś takiego...
nawet mi nie mów ja z 5 minut dzisiaj w sklepie przy lodówce przestałam i szukałam jakiegos lod ana patyku w czekoladize z orzechami i nie znalazłam bo same jakies udziwnione byly i smaki na które nei mialam za bardoz ochoty. A zwykłego waniliowego nie moglam znalezc

hej laaeczki

łeee miała być burza a tu trochę się pobłyskało, trochę pogrzmiało i teraz pada...a ja tak lubię burze

co do lodów to dzisiaj jadłam pyyyyszne movenpick creme brulee z sosem karmelowym. Dawno nie jadłam tak dobrych i to samo stwierdził S. i Mati. Tylko cena dość słaba niestety, ale warto! mc flurry też uwielbiam. Najbardziej te z daimem i karmelem...
moja Oli też mało spi, ale jednak więcej niż 2 razy po 15 min. Jej maksymalna drzemka trwa 40 min i śpi ok 2-3 razy dziennie. Tylko, że ona jest permanentnie zmęczona i przez to marudna. Nie wiem czemu nie pospi dłużej skoro tego potrzebuje. Tak on 17-20 jest wręcz nie do wytrzymania, a spać nie chce...

Witam wieczorowa porą!
Ewa - jeszcze raz dziękuję za piosenke z zawodami. Dzisiaj wykorzystałam na zajęciach i jest super dla niższych grup.

Zasiedziałam się troche przy wklejaniu zdjęć ciążowych i Idulkowych do albumu, ale chyba pora to przerwać i iść pod prysznic. Na wspominki mi się trochę wzięło - ehh - jaki miałam fajny brzuch...

U nas burza była ładna. Udało mi się ją jeszcze w domu przeczekać i jak już skończyło lać, a zaczęło kropić wsiadłam do autka i ruszyłam na zajęcia. Myślałam, że studenci nie przyjdą, ale w końcu to obcokrajowcy i jak mówią, że będą, to są :-D

Piszecie o smakorach na lody, a ja ostatnio w ogóle nie mam apetytu. Jak jestem głodna to zajadam, ale nie mam na nic szczególnej ochoty. To jest straszny problem przy gotowaniu, bo zupełnie mi się nie chce obiadów robić :zawstydzona/y: Od 2 dni żywimy się starymi mrożonymi sosami, bo nie wiem, co na obiad wykombinować. I na jutro tez nie mam pomysłu :no:

Witam się wieczornie...
Yvona - ja nawet nie szukałam w knajpach, u nas drooooogo. Za obiad po doktoracie, z winem co prawda, ale bez deseru, dla 10 osób zapłaciłam 800zł i to 4 lata temu.
Tunia, jeśli u Was ceny niższe, to zróbcie lepiej w knajpie.
My chrzciny (na 16 osób i 3 dzieci) robiliśmy u rodziców, takie wypasione, dużo jedzenia, tort, pięknie udekorowany stół, etc., wszystko własna robota....duuuuużoooo roboty:szok:. Do pomocy miałam mamę, teściową i siostrę, sama na pewno nie dałbym rady.
Menu było następujące:
I danie - zupa serowa z kulkami mięsnymi;
II danie - zrazy wołowe, udka faszerowane (to Ci polecam zamiast kurczaków:tak:), schabowe, klopsiki, kluski śląskie, surówki
do tego dużo zimnych przekąsek, sałatek, (bardzo łatwe i pyszne są roladki z szynki z serkiem topionym w galarecie), ciasta, babeczki, jabłka w cieście francuskim.
Dużo tego, ale jak pisałam, miałam pomoc;-)
Zaproszeń nie było, szatka bawełniana i świeca zakupione u tej pani: CHRZEST - SZATKA DO CHRZTU HAFT IMION I DATY (1572835923) - Aukcje internetowe Allegro - polecam, świetna jakośc:tak:

Sarka - Cypriano też śpi mało, 2x 20min, czasem 1x40. I to w zasadzie od 2. miesiąca.

Olcia - no wiesz co? Tu się niektórzy odchudzac usiłują :-D zaśliniłam klawiaturę:sorry2:.... no chyba sobie w weekend zaszaleję...bo oszaleję:-) może jakąś malutką imprezkę półroczkową zrobię, żeby nie było, że obżeram się słodkim bez okazji :-D
A dziś się dowiedziałam, że czeka mnie kurs specjalizacyjny w Bydgoszczy i 8-tyg. stażu, tylko nie wiem kiedy, ale informuję tylko, że możemy się razem na te lody wybrac:-D kiedyś tam...

Ostatnia edycja:
Słuchajcie, należę do streetcomu od jakiegoś czasu i oni mają teraz jakąś kampanie dla mam posiadających dzieci w wieku 3-12 miesięcy. Oni chcą z województw pomorskiego, dolnośląskiego i śląskiego. Jeśli któraś jest zainteresowana to się rejestrujcie. Może coś fajnego dostaniecie.

Kampania polega na tym, że dostajesz jakieś produkty od nich, testujesz je a potem piszesz im opinię co sądzisz na ich temat. Ja mam mieć kampanię mleka, tylko jeszcze nie wiem jakiego.

Streetcom Polska Sp. z o.o.

ja też polecam się zarejestrować :) ja już się zalapalam na testowanie kaszek :) tylko czekać na przesylkę :)

reklama
Hejo:)
Ja sie meldu niewyspana jak cholera:/// Wiktor nas dziś budził do upadłego, co 20 min chyba, wstał...chory://// a ze 2 tyg temu skończył antybiotyk ...po południu do lekarza, i znów strach o małą żeby nie załapała:(

STO LATEK DLA CYPRIANKA!!!!! :-D :-D :-D ....jeny, kiedy to zleciało!!! szok:)
Ja Wiktorkowi torcik pamietam kupiłam, uczciliśmy ten dzień:) sam też próbował hehe
poproszę o przepisz na kulinarnym na te udka faszerowane:ppp

lody z cartdoora też sa przepyszne;p

ewa i co? ile było? hehe

cwietka może łykaj jakies witaminy, one zawsze ciut wzmagaja apetyt...

Do góry