reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Monia no to super. Powiedz mi tylko jak lekarz zinterpretował twoje wyniki toxo?
Kurczę bo ja sama tak się w tych informacjach internetowych pogubiłam, że chyba źle odczytałam twoje wyniki.

aa i czy miałaś jakoś dzidziusia mierzonego i takie tam? Bo jesteśmy na tym samym etapie ciąży i jestem ciekawa czego mogę się spodziewać na usg w czwartek.

Kaczucha...heheh no super że masz już problem z głowy.. teraz masz dowcipny :-D No ale z tych dwóch to i ja bym się z globulkami przemęczyła. :D

reklama
anka gratuluję Forumowego AWANSU! :) PS swoją drogą sama się takimi głupstwami cieszyłam bo z każdym postem czułam że to forum jest "moje" ( że gdzieś przynależę i się dobrze czuję, a to chyba ważne)

Dziewczyny, co do ustalania płci, to to różnie bywa, zależy jak się dzidziuś ustawi. Mi w 13 tygodniu gin powiedział dokładnie, co bedzie i się nie pomylił. Bylam w szoku i troche sceptycznie podchodzilam do tego wtedy, potem mi na połówkowym USG potwierdził chłopaka i mówił, ze czasem się da wczesniej ustalic, ale nie zawsze.

A z owocami nie przesadzajcie szczególnie odradzam banany - zatwardzają i podnoszą cukier, a przed nami wkrótce próba z glukozą, bleeeeeee:/

Ja już jestem po przedstawieniu w przedszkolu, jak zwykle było super, aż się łezka w oku kręciła jak dzieciaczki mówiły wierszyki dla mam. Poza tym było pożegnanie przedszkola, oczywiście wszystkie dzieciaczki obiecały, że będą się pilnie w szkole uczyły oj nie wiedzą co je czeka:-):-)
Oto laurka od mojej córeczki P51802901.JPG

jaomar piekna laurka :)

mamolka damy rade nie martw sie tak tymi porzadkami :) a co do tokso bo sie pytalas. kazde wyniki iGg to sa czy mamy przeciwciala czy nie czyli jesli jest dodatni to mamy te przeciwciala i mozemy byc spokojne , a wyniki iGm oznaczaja czy teraz aktualnie chorujemy jezeli jest dodatni tzn ze tak a jesli ujemne znacz ze teraz nie chorujemy :) juz to tlumaczylam wczesniej ale nie wiem czy czytalas. tak samo jest z rozyczka ja mam na rozyczke igg 380 a igm 0,1 ( ujemne)czy cos podobnego czyli ze mam przeciwciala i juz nie zachoruje a tokso moje niestety by dwa ujemne czyli ze nie chorowalam i nie jestem chora teraz. namieszalam ale nie wiem czy zrozumialas :)a jaka masz toxo igg i igm ?

monik a ja wlasnie sie zastanawiam czy w 13 tc ponad cit na usg genetycznym ponoc trwa to ok pol godziny tak mi pielegniarka mowila i 3d czy bedzie juz mozna conieco powiedziec czy to boy czy girl :) w tamtej ciazy wiedzialam tzn lekarz mowil ze wyglada mu na chlopca w 16 tc :) na zwyklym usg i sie nie pomylil :) ale znam tez sytucje kol z pracy o bedzie dziewczynka bedzie dziewczynka i ciuszki rozowe i wyszedl chlopiec :D hehe takze roznie bywa :)

monia super ze wsio ok :)

ewwe trzymam kciuki zeby to tylko bylo od chodzenia a z dzidziem bylo wsio ok :) ja juz pozaklejalam dziury i nie rzuca sie tak w oczy a jakbedza chcieli nas wywalic toniech spadaja i sie martwia iszukaja kogos sobie innego o :)

anka jesli chcesz to mozesz sobie to zmienic ten podpis wdrazona na swoje imie czy jakis napis :)

powyginalam s etroche i mi nie dobrze bllleeeee ale dziury pozaklejane ciekawe co powiedza ic zy zauwaza :)
padam od tego wyginania a tu jeszcze planowalam obiad i babeczki zrobic

musiałam się zwlec z łóżka i podreptać na pocztę ze zwolnieniem bo do jutra mam czas na dostarczenie do firmy.Stałam w kolejce i myślałam, że padnę tak mi słabo było...Najgorsze to jest, kiedy nie widać jeszcze gołym okiem że jest się w ciąży, nikt Ci miejsca nie ustąpi, nie przepuści w kolejce, zresztą o czym ja mówię - nawet jak widać to ludzie głowy odwracają żeby tylko spojrzenia się nie spotkały - żeby tylko nie przepuścić.

Zrobiłam po drodze zakupy na obiad - nie mam dzisiaj weny i będzie makaron z mięsem mielonym z pieczarkami z sosem, szczyt marzeń głodnego męża hehe

mamolka damy rade nie martw sie tak tymi porzadkami :) a co do tokso bo sie pytalas. kazde wyniki iGg to sa czy mamy przeciwciala czy nie czyli jesli jest dodatni to mamy te przeciwciala i mozemy byc spokojne , a wyniki iGm oznaczaja czy teraz aktualnie chorujemy jezeli jest dodatni tzn ze tak a jesli ujemne znacz ze teraz nie chorujemy :) juz to tlumaczylam wczesniej ale nie wiem czy czytalas. tak samo jest z rozyczka ja mam na rozyczke igg 380 a igm 0,1 ( ujemne)czy cos podobnego czyli ze mam przeciwciala i juz nie zachoruje a tokso moje niestety by dwa ujemne czyli ze nie chorowalam i nie jestem chora teraz. namieszalam ale nie wiem czy zrozumialas :)a jaka masz toxo igg i igm ?

monik a ja wlasnie sie zastanawiam czy w 13 tc ponad cit na usg genetycznym ponoc trwa to ok pol godziny tak mi pielegniarka mowila i 3d czy bedzie juz mozna conieco powiedziec czy to boy czy girl :) w tamtej ciazy wiedzialam tzn lekarz mowil ze wyglada mu na chlopca w 16 tc :) na zwyklym usg i sie nie pomylil :) ale znam tez sytucje kol z pracy o bedzie dziewczynka bedzie dziewczynka i ciuszki rozowe i wyszedl chlopiec :D hehe takze roznie bywa :)

mamolka - we Francji są takie przedziały dla tokso:
IgG (czyli czy masz przeciwciała - czy kiedykolwiek chorowałaś)
<7.5 UI/ml negatywny
7.5 - 10.5 pośredni
> 10.5 pozytywny
IgM (czy chorujesz w tej chwili)
<0.8 negatywny
0.8 - 1.0 pośredni
> 1.0 pozytywny
co w przypadku wyniku pośredniego - nie wiem.

monik - moje trwało około 15 minut, na pewno nie dłużej (w pierwszej ciąży). Teraz też nie przewiduję więcej, po na 11.30 mam usg/kardiografię, a na 12. badania krwi, w budynku obok. Babka w rejestracji ta sama, więc pewnie badanie nie trwa więcej niż 15 minut, skoro tak zapisuje.

reklama
ewwa - nawet gdyby bylo widac juz bardzo duzy brzyszek malo prawdopodobne, zeby ktokolwiek ustapil miejsca w kolejce. Taka znieczulica panuje, ze szok. Tak wogle to podobny dzis obiad zrobilam - zamiast mielonego - piersi z kurczaka, mezowi smakowal ;)

Do góry