reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Ufff! Udało mi się przetrwa ten dzień. Pozałatwiałam wszytsko, Ida w chuście czuła się świetnie, mama Małżona dojechała na czas.
Tylko teraz jestem tak padnięta, że chyba się umyję i dołączę do mojego małego potworka na górze :-)
A i pochwalę się, że dostałam znów cały wór ubranek. Wszystkie duże na szczęście i po dziewczynce, więc sporo sukienek. Najbardziej się ucieszyłam ze śliniaka takiego z rękawkami, bo chciałam kupić, ale nie miałam ostatnio czasu na łażenie po sklepach.

Tunia - teściów masz fajnych. Niezłe poczucie humoru mają. O antykoncepcji nic nie wiem.

Ewa - tez mi brakowało sukienek. Zakładałam tylko do pracy i po powrocie od razu wskakiwałam w koszulkę nocną, żeby był łatwiejszy dostęp do cycusia. Teraz mogę nosić również po domu, ale jakoś w spodniach wygodniej.

Mati - witaj i pisz :-)

Nadążyć za Wami graniczy z cudem:-D produkcja trwa normalnie caaały dzień!!! hehe, moja do południ robi sobie krótką drzemkę, taką że ja ledwo co zdazę zjeśc śniadanie i ubrać się i juz się budzi, potem śpi dopiero na spacerze (ostatnio tez coś nienajlepiej:/), potem przed kąpielą znów krtóciutka do 30 min drzemka no o dopiero na noc spanie, dziś mnie moja córka wielce zaskoczyła bo przy jej całym uwielbieniu moich rąk zasnęła po odłożeniu do łóżeczka hhehe tzn nie raz w nim już sobie zasypiała ale najpierw było przysypianie na moich rękach, karmienie i dopiero łóżeczko a dziś ewidentnie nie chciała spać mi na rękach, może jej juz po prostu nie wygodnie hmmm:baffled:

ewwe fajnie że juz jesteś :))))

ewa uśmiałam się bo wyobraziłam sobie jak karmisz w zadartej sukience:-D

cristal ja z kolei mam certyfikat stylistki paznokci:-) hehe. moze jakiś zakł. kosm. otworzymy;ppp
zaciekawiłas mnie tymi kosmetykami az muszę w wolnej chwili luknąc na alle za tym;) dzięki! :)

Witajcie kochane...

Po długiej nieobecności może ciut w skrócie...

Zuzia jest bardzo pogodnym dzieckiem. Śmieje się prawie cały czas, pluje i guga :) Przekręca się już samodzielnie z plecków na boczki i brzuszek, i odwrotnie. Bawi się zabaweczkami i trzyma już prawie sama butle :) tzn próbuje ( dałam zdjęcie do galerii )
Zasypia mi o 21:00 budzi się o 24:00 dostaje mleczko zagęszczone kleikiem kukurydzianym i śpi do 7:00 :)
Dziś zaczęłam jej podawać domowej roboty soczki puki co z marchewki i jabłka, bo je już jadła.
Dokucza nam tylko naczyniaczek który ma na ustach, ostatnio zauważyłam, że się powiększył i chyba czeka nas operacyjne wycinanie, ale mam nadzieję, że jednak się nie powiększy już i się wchłonie.
Mierzy 64cm i waży 6870gr :) blondyneczka o niebieskich dużych oczkach :)

Ps. dziękuję Elenko :)

Ostatnia edycja:
moja Ninka dopiero przed chwila zasnela, bo dzis na poduszkowaniu przysnela w przedszkolu i byla pelna wigoru do 22 ...ale dzis ja tez zdrzemnelam sie w dzien z Alicja, wiec przynajmniej mialam sile :) ale tez zaraz ide spac

Salomii
- nie mam pojecia ... moja mama twierdzi, ze jak jako niemowle zasmakowalam zupki jarzynowej, to na melko patrzec nie chcialam. mleko mieszala z zupka podobno ...

Salomii - kurczę, to przez warzywka? Rozumiem że kombinowałaś kaszki smakowe mieszane z mlekiem? Mnie tylko coś takiego przychodzi do głowy - u nas są bobovity z sokiem owocowym (powiedzmy :dry:) od 4 mies. A może jej już smok nie odpowiada? Próbowałaś podać mleko łyżeczką? Wiem, to upierdliwe, ale może da radę?

Sarka - :-D moja siostra wystąpiła z podobną propozycją, bo z kolei ona z zacięciem fryzjerskim i już nawet miejsce ma na taki zakład kosmetyczny, no i ktoś do pazurów byłby idealny :tak:
Ludzie się śmieją, po co nam doktoraty (siostra z chemii broni niedługo), skoro chcemy takie biznesy kręcić:-D

Ostatnia edycja:
Candy - sliczna Twoja corcia ;)

cristalrose - ja przez lata chodzilam na paznokcie do dziewczyny, ktora skonczyla handel zagraniczny i pracowala po studiach w duzym koncernie, ale zawsze marzyla o tym, zeby robic pazurki ;)

reklama
Witajcie kochane...

Po długiej nieobecności może ciut w skrócie...

Zuzia jest bardzo pogodnym dzieckiem. Śmieje się prawie cały czas, pluje i guga :) Przekręca się już samodzielnie z plecków na boczki i brzuszek, i odwrotnie. Bawi się zabaweczkami i trzyma już prawie sama butle :) tzn próbuje ( dałam zdjęcie do galerii )
Zasypia mi o 21:00 budzi się o 24:00 dostaje mleczko zagęszczone kleikiem kukurydzianym i śpi do 7:00 :)
Dziś zaczęłam jej podawać domowej roboty soczki puki co z marchewki i jabłka, bo je już jadła.
Dokucza nam tylko naczyniaczek który ma na ustach, ostatnio zauważyłam, że się powiększył i chyba czeka nas operacyjne wycinanie, ale mam nadzieję, że jednak się nie powiększy już i się wchłonie.
Mierzy 64cm i waży 6870gr :) blondyneczka o niebieskich dużych oczkach :)

Ps. dziękuję Elenko :)

Nie ma za co. Najważniejsze, że do przodu. ;))

Do góry