reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

no właśnie tyle że ja nie chciałam żeby ona mleczna była bo one wszystkie na mleku Nan są, a my Bebilon pijemy i się boję taką kupić. A te na dobry sen czy tam do picia to one wszystkie są mleczne - przynajmniej ja innych nie widziałam

reklama
no właśnie sarka że ona je tak normalnie co 2,5-3 godziny jak dłużej jej się zdąży pociągnąć z cyca, no to pośpi sobie i 4godziny... wiem wiem ona potrafi upomnieć się jak jest głodna, ale czy prawidłowo przybiera to zobaczę w piątek

moja Alicja tez ostatnio bardzo krotko je - czasem pociagnie porzadnie 2 min i juz sie wierci. wtedy ja odbekne i dam jeszcze, to pociagnie jeszcze chwile i juz pozniej nie chce. no ale dzieci jedza tyle ile im potrzeba i chyba raczej nie grozi im zaglodzenie ;)

u nas tez sloneczko wyjrzalo, zaraz moja mama do nas przyjezdza i idziemy na spacerek :DDD

i jeszcze sie Wam pochwale, ze Alicja dzisiaj przekrecila sie na boczek - do zabawek nie chce, ale jak siostre zobaczyla, to od razu do niej sie obrocila ;) no i jak lezy na brzuchu, to zaczyna lapac zabawki i robi taka smieszna kolyske

Witam się słonecznie;-)
Ewa - Cypriano ulewa na całego - ale myślę, że to przez szaleństwa na macie (piorę ją co tydzień:dry:) Na brzuszku kładę go przed jedzeniem, a i tak potrafi ulać po poprzednim (po 3h). Także choć mnie to denerwuje, nie przejmuję się i czekam aż minie:tak: Acha nie ulewa tylko po warzywkach.
oj to dobrze - bo już myślałam że moja jakaś taka wyjątkowo tępa ;)
pogoda taka sobie ale zaraz pewnie ruszymy na spacer.
Wczoraj kupiłam małej soczek jabłkowy Gerbera i rozrobiłam z wodą - to jak bym jej siłą butli nie zabrała to chyba każdą ilość by wypiła.
A jeszcze do tych kaszek, bo kupiłam w końcu taką co się mlekiem rozrabia, ale nie było takiej do picia, ale to chyba mogę poprostu bardziej rzadką zrobić i dać przez butle co?
I te kaszki po 4 miesiącu to normalnie ze wszystkimi możliwymi owocami - też dajecie takie owocowe?
ja żadnych owocowych przynajmniej do 7 mies. nie zamierzam. Dla mnie to absurd - kaszka truskawkowa - i co niby tam truskawki są????:confused: To sa jakieś sztuczne dodatki - zwróćcie uwagę, że nawet jak są na słoiczkach, kaszkach itp. oznaczenia, że bez konserwantów, sztucznych barwników itp. to jest zawsze odnośnik - zgodnie z przepisami prawa, czyli jakieś małe ilości na pewno są.
no właśnie tyle że ja nie chciałam żeby ona mleczna była bo one wszystkie na mleku Nan są, a my Bebilon pijemy i się boję taką kupić. A te na dobry sen czy tam do picia to one wszystkie są mleczne - przynajmniej ja innych nie widziałam

Sun - jest bezmleczny kleik ryżowy bobovity, ale ja bym się nie przejmowała, że mleko różne. One i tak skłąd mają podobny, a skoro podajesz już soczki, owocki - czyli zupełnie inne jedzenie i ona to toleruje, to nie sądzę by śladowa ilość innego mleka jej przeszkadzała. Poza tym możesz zrobić pół na pół kaszkę (na wodzie) z mlekiem i do picia będzie miała. Ja to stosowałam przez pierwszy tydzień i nie było absulutnie żadnych problemów (choć Misio kolkowy był) Te zaczęły się dopiero po marchewce.

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny - kleik ryżowy mam, ale ma takie duże te frędzle i mi się smok zapycha, a kaszkę kupiłam ryżową z jabłkami bo czystej nie było, a jabłka już je mała także powinno być ok - chyba. Poza tym pewnie tam tych jabłek to jedno na tonę kaszki jest.
Byłyśmy w Biedronce i kupiłam te pieluchy Dady - zobaczymy co na to pupa Zuzanny ;)
Nam chyba zdecydowanie się zęby ruszyły bo dziąsła napuchły mymla w tej buzi non stop i cały dzień pojękuje - już trzeci z rzędu - kupiłam wczoraj coś tam na bolące dziąsła ale specjalnie nie pomogło

Hej dziewczyny jestem mamą 2 miesięcznej emilki czyli ze styczniówek pozwoliłam sobie do was napisać może pomożecie dla was to nie dużo, a dla nas a w szczególności dla mojego dziecka pomoc się przyda. Emilka urodziła się z rozszczepem wargi i wyrostka zębodołowego pierwsza operacja wargi jest 26 lipca koszt takiej operacji wynosi 6,5tys. Druga dziąsła czyli tego wyrostka jak wyjdą jej wszystkie mleczkai czyli tak gdzieś 2,5 latka będzie miała. Przez te dwa lata w sumie 3 zapisaliśmy ją do fundacji może się jeszcze nie rozliczałyście z pitów albo macie kogoś kto się nie rozliczał i oddać 1% na to by moja córka przed wiekiem przedszkolnym wyglądała jak reszta dzieci o to dane funadcji z góry wszystkim dziękuję dane jakby co są jeszcze na moim blogu no i w forum styczniówek na wątku przydatne linki prześlijcie te dane jak macie kogoś kto może pomóc
fundacja "rozszczepowe marzenia" krs: 0000248920 , 00-070 warszawa ul.kozia lok.16 nip: 525-235-64-43
nr konta: 57 1020 1097 0000 7302 0117 8920 tytułem na leczenie emilii krzemińskiej
z góry dziękuje weronika krzemińska :)

Sun ja na razie daje same kleiki. Ostatnio testowany był ryżowy a od dziś kukurydziany i powiem Ci, ze przez smoka nie chciało lecieć, ale przypomniałam sobie, że mam smoczek do butelek z Aventu taki do kaszek właśnie, trójprzepływowy. Zależnie od ustawienia go w odpowiednią pozycję oznaczoną I,II,III kaszka leci to wolniej to szybciej. Ja bardzo polecam, moja Zuźka super z tego pije :-) O dokładnie taki: Avent - Smoczek do butelek TRÓJPRZEPŁYWOWY (kaszka) od 3 mca - 2 szt Sklep dziecięcy, artykuły dziecięce Avent Zabawki dla dzieci, łóżeczka|laktatory|smoczki|foteliki|gryzaki|krzesełka|kocyki|posciele|dla mamy

A nie wiem czy wiesz, że nasze dziewuchy to obydwie Zuźki i jeszcze z tego samego dnia :-D:tak:

reklama
hej hej my już po spacerku, zapowiadało się tak ładnie, a wyszło jak zawsze - słoneczko się schowało po pół godziny za chmury i zrobiło się strasznie wietrznie i zimno że nawet Wiktoria się zbudziła musiałyśmy wracać...
widzę jedzenie temat rzeka wyszedł nawet ze swego wątku, ale jak to takie aktualne trudno utrzymać się nie gadać o tym na ogólnym hehe
a u nas kaszka ryżowa zatyka, najpierw myślałam że to marchew jednak okazało się że jednak ryż, poczekam z ryżem jeszcze miesiąc, a za miesiąc próbuję kaszki manny, zastanawiam się jeszcze nad kukurydzianą tyle że akurat w najbliższych sklepach czemuś jej nie ma

Do góry