reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
mamolka wiem coś o tym jak mąż chciałby zrobić studia w sumie dla papierku bo i tak więcej wie z praktyki niż na tych studiach by usłyszał, ale ma już 38 lat no i nie mówimy że na pewno ich nie zrobi...

aha-studiom nie mów nie -ostatnio mężowi ( leci mu już 29 rok) przypomniały się stare studenckie czasy i chciałby się albo rozwinąć albo przebranżować, upatrzył sobie 2 kierunki mechatronikę, lub automatyka i robotyka ( co akurat ja go namawiam- bo tam są elementy mechaniki, informatyki, automatyki i robotyki) lub informatykę ze specjalnością: systemy i sieci komputerowe ( choć nie wiem czego on mógłby się tu nauczyć bo większość wie- tyle że dla papieru :) ).

Automatykę i robotykę odradzam - mój Mąż to skończył. To takie ogólne studia inżynierskie, bez żadnej specjalizacji. Można po tym robić prawie wszystko, ale wielu rzeczy trzeba się douczać, bo zna się je "po łebkach".

Ewa - no własnie jeszcze nie. Ale to w końcu idzie pocztą polską, więc nie ma się co dziwić.

No coś Ty?... Kurcze... Wysyłałam listem zwykłym, nie poleconym, ale priorytetem... Masakra... Żeby nie zginęło gdzieś po drodze.

Mamolka, dzięki za pomysł z tym Alantanem - zapomniałam, że go mam. Na razie poszedł w ruch krem nawilżający Nivea, ale zaraz sobie położę Alantan przy przewijaku i będę smarować po zmianie pieluchy... Na szczęście w ogóle go to nie boli ani nie piecze, nawet nie zauważa, jak się to miejsce dotyka.

hejka :)

u nas tez pogoda sie psuje :( jeszcze w poludnie udalo nam sie wyjsc na 1,5 godzinki i bylo sloneczko, a teraz ciemne chmury i zaraz bedzie padac. Alicja spi, a Ninka oglada "Zaplatanych". ja tez zerkam, bo filmik jest smieszny :D

tak Wam zazdroszcze, ze Wasze maluchy tak ladnie spia w nocy ... Alicja zasypia ok 23-24 i spi do 4. to jest moj najdluzszy sen. potem o 7 znowu karmienie, ale zwykle miedzy 4-7 jeczy i poplakuje i budze sie co godzina. a o 8 wstaje Ninka i to by bylo na tyle spania. a Alicja spi dalej do 10. normalnie od 3 m-cy chodze mega niewyspana i juz mam DOSC :(((( no i nadal w dzien pobolewa ja brzuszek - mam nadzieje, ze wkrotkce juz sie to skonczy

no to sie wyzalilam ;)

a jeszcze mam pytanko - pralyscie nowe maty edukacyjne? bo do nas wlasnie przyszla i nie wiem???

Automatykę i robotykę odradzam - mój Mąż to skończył. To takie ogólne studia inżynierskie, bez żadnej specjalizacji. Można po tym robić prawie wszystko, ale wielu rzeczy trzeba się douczać, bo zna się je "po łebkach".

.

raczej wybierze informatykę bo to jego konik- nawet się pochwalę należy od 2 lat do Stowarzyszenia Instytut Informatyki Śledczej :)

My się tak nie upieraliśmy przy skończeniu studiów, bo dla nas ty było takie przedłużenie liceum, ten sam profil, niczego nowego nie było a wyrzeczeń byłoby sporo. W naszym fachu i tak liczą się tylko umiejętności, ale tak jak mówisz ostatecznego Nie jeszcze nie powiedzieliśmy:-)

nie wiem co tu z tym słońcem zrobić bo jak idziemy tak, że mam słońce za plecami to Zuzi świeci po oczach i ja się staram robić jej cień moim ciałem, że się tak ustawiam że zasłaniam jej to słońce, ale uciążliwe to jest

Parasol :) Zawsze myślałam, że nie będzie nam potrzebny, ale chyba też się skuszę, bo sama się nie spełniam w tej roli ;)

a jeszcze mam pytanko - pralyscie nowe maty edukacyjne? bo do nas wlasnie przyszla i nie wiem???

Ja nie. Dopiero niedawno prałam, bo była już mocno zalana śliną i serkiem ;) Na początku kładłam zawsze pieluchę Frankowi pod głowę, teraz już się tym zupełnie nie przejmuję - im więcej brudu zje, tym będzie zdrowszy ;)

My się tak nie upieraliśmy przy skończeniu studiów, bo dla nas ty było takie przedłużenie liceum, ten sam profil, niczego nowego nie było a wyrzeczeń byłoby sporo. W naszym fachu i tak liczą się tylko umiejętności, ale tak jak mówisz ostatecznego Nie jeszcze nie powiedzieliśmy:-)

A co to za fach, jeśli można spytać?:)

Alantan poszedł w ruch. Po Nivei już to pęknięcie lekko przygasło, myślę, że za parę dni zniknie całkiem. Pucek ma chyba suchą skórę po nas - u mnie koncentruje się to głównie na twarzy, ale Mąż ma suchą właściwie całą. Nawet w zeszłym roku w lecie zdecydował się smarować nogi kremem Nivea dwa razy w tygodniu, co było dla niego ogromnym cierpieniem, jako że kremów nienawidzi ;)

u mnie w mieście jest państwowe liceum plastyczne - czasami przeglądałam ich prace plenerowe i zaliczeniowe- eeeeh zazdroszczę uzdolnień - zresztą u mnie w mieście sporo artystów się udziela. Nie ma co- jako artyści jesteście dziwni i zwariowani :p

Ostatnia edycja:
gufi ja nie prałam nowej, teraz niedługo wypiore bo juz z lekka zapluta sie stała;)

Tunia mój Wiktor zdjęcia w okularach też ma jak miał ok pół roczku ale tylko zdjęcia, nie chodził w nich hehe, a przed słońcem to tylko parasolka Zuzię ochroni:)

ewa mój też po automatyce i robotyce, i jak piszesz - konkretu tu nie ma ale za to dość szerokie pole manewru bo elemeny tego czy tamtego w róznej pracy moga byc potrzebne i tak kiedyś, zaraz po studiach małżon pracował w serwisie Rovera przy diagnostyce komputerowej, teraz od kilku lat w Volvo jako iformatyk i też diagnosta:)

mamolka więc ja bym na Waszym miejscu zdecydowała o tej informatyce, bo skoro jest fachowcem to tylko papierka mu brakuje;-)

asjaa dzięki, wiem własnie że jest też taki sposób przejścia na inne mleczko. Ja już zaczęłam mieszać to niech tak zostanie.

Ale troche jestem zawiedziona bo to NAN HA to takie aksamitne jest taki typowy proszek i rewelacyjnie się rozpuszcza w wodzie a to zwykłe NAN juz takie lekko grudkowate, i mimo solidnego mieszania zostaje osad na butli! denerwuje mnie to:wściekła/y:

Ja z Wiktorkiem w ciazy chodziłam na 5 roku studiów, pracę mgr broniłam jak miał pół roczku:)

Ostatnia edycja:
reklama
gufi ja nie prałam nowej, teraz niedługo wypiore bo juz z lekka zapluta sie stała;)

Tunia mój Wiktor zdjęcia w okularach też ma jak miał ok pół roczku ale tylko zdjęcia, nie chodził w nich hehe, a przed słońcem to tylko parasolka Zuzię ochroni:)

ewa mój też po automatyce i robotyce, i jak piszesz - konkretu tu nie ma ale za to dość szerokie pole manewru bo elemeny tego czy tamtego w róznej pracy moga byc potrzebne i tak kiedyś, zaraz po studiach małżon pracował w serwisie Rovera przy diagnostyce komputerowej, teraz od kilku lat w Volvo jako iformatyk i też diagnosta:)
hehehe w to próbowałam go wepchnąć - nawet zainteresowany- zwłaszcza że w rodzinie otwierają stację diagnostyczną :D

Do góry