reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ewa zalezy jaka kto ma temperature normalnie ;)
ale te tabletki to pewnie cerazette i chyba wogole wstrzymuja okres, moja kumpela brala je przy nadcisnieniu i nie miala, bierze sie je ciagle, bez przerw dlatego sie nie zdecydowalam chyba, na dodatek maja standardowo jakies skutki uboczne wiec moze dlatego Asia tak sie czujesz?

Ewa to trzymam kciuki za nowe autko :D

Cristalrose ja kiedys czytalam o ciemiaczkach ale juz nie pamietam co bylo napisane ale wydaje mi sie ze wlasnie one zrastaja sie w roznym czasie. Ale ten kostny wyrostek? hmm

Arlena znowu glowke przechyla na lewa strone jak trzymam ja lekko podniesiona lub jak lezy na brzuszku :/

reklama
Dzieki kochane za slowa otuchy.
Salomii ja wlasnie biore cerazette i od kilku dni mam bardzo leciutkie plamienia.Ale na @ to nie wyglada.A biore je juz 2 mies a dopiero teraz tak sie zaczelam czuc.
Tunia Jas ma tez bardzo ciezka glowe ale tutaj nie robia z tego afery.Mojemu to nawet w pionie kiwa sie glowa na prawo i lewo.Najwazniejsze ze robi minimalne postepy.Widze ze rozwoj naszych dzieci jest identyczny:tak:W sumie wystarczy spojrzec na suwaczki i wszystko jasne:-D

Ostatnia edycja:
Cześć kochane

Ja wymęczona po weekendzie strasznie,za to dziś pierwszy raz Sebuś przespał nockę,jak zasnoł o 23 to spał do 7:szok: Aż o 6 wstałam zobaczyć czy wszystko oki.
Tunia ja mam to samo z małym,siadać by najlepiej już chciał ale żeby głowę podnosić jak leży na brzuszku to nie. Jest wielki ryk i kwik. Ale stwierdzam że na wszystko będzie pora,Sebucha i tak więcej potrafi niż Oliw jego wieku.

Zmykam bo piszczałka marudzi,zajrzę potem.

Ewa zalezy jaka kto ma temperature normalnie ;)

Ewa to trzymam kciuki za nowe autko :D

No pewnie, ale mimo wszystko temp. z rana rzadko jest wyższa niż 37 stopni, więc nawet jak skoczy, to nie do 37 :) Chociaż może i taka wysoka bywa :) Ja mam prawie zawsze 36,48 - albo mi się termometr na tej temp. zaciął ;)

Dzięki dzięki :) Mam nadzieję, że będzie w nim można zapiąć fotelik z tyłu i będę mieć Franka przy sobie. Bo teraz jeździ przy kierowcy - z tyłu mamy za płytkie siedzenia i się fotelik nie mieści.

Pucek śpi od 10... Nie wiem, co mu się stało. Może dzięki maści na dziąsła. Znowu się drapał okropnie i marudził, nie chciał zasnąć, więc posmarowałam małą warstwą. Ostatnio też długo spał po tej maści. Widocznie ulgę mu przynosi faktycznie.

Trochę się przychmurzyło, więc idziemy dziś na jeden spacer - po Tatę na przystanek, koło 15 wyjdziemy, żeby połazić trochę wcześniej. Mam nadzieję, że jeszcze będzie ciepło.

my po spacerze.... jeju nog nie czuje....
przyszlo mi dzisiaj ubranko na chrzest-wlasnie z poczty odebralam i ide przymierzyc jak ALUTEK sie prezentuje..

heja my też po spacerku, mała zasnęła i do tej pory śpi w gondolce, a starsza przyszła zjadła dwa gofry i zasnęła... na podłodze, o a maluta mi się budzi do karmienia chyba, bo jadła przed spacerem, a wyszłyśmy o 12.20... ojej to śpi już ponad 3 godz. lecę do niej cycem:shocked2:

U nas dzis cieplutko. Pospacerowaliśmy, Fifi pospał, Lolo się wyganiał i ja się lepiej czuje..M u laryngologa i jak dla mnie mógłby nie wracać....

Hej dziewczyny,
U mnie dziś pozytywna wieść odebrałam Madzi wyniki i wszytko jest ok:-) przy okazji ją zważyłam i sukces waży 4390 czyli w tydzień przybrała 270g więc mój system 1 posiłku po cycku 90ml się sprawdza:-).
Poza tym pamiętacie jak panikowałam odnośnie wiersza Julci okazało się, że młoda sie przesłyszała i dobrze jej poszło bo pani dziś wpisała oceny i było B:-)
Co do spania to Madziul zaczęła się budzić w nocy kiedyś tylko jadła o 4 a teraz mam 4 pobudki i zastanawiam się czy przypadkiem jej też nie swędzą dziąsełka.
A u mnie dzis ciepełko 15stopni, ale troszkę deszcz pada pomimo to uda ło nam się pospacerować 2 godz.

reklama
My też po długim spacerku, mała spi jeszcze przy oknie, na nią z kolei powietrze działa zabujczo, przewietrzona śpi mi w ciągu dnia nawet i 5 godz. :) jest regularna bardzo jesli chodzi o tą drzemkę, zawsze bo karmieniu ok południa 12-13 idziemy na spacer i jest spanie do ok 17.:tak:

Tunia moja już się nie wkurza od razu na brzuszku a i głowę ładnie trzyma, ale kładę ją na kolorowej macie i ona zaciekawiona oglada, możesz też poukładać jej przed oczami jakieś zabaweczki poruszać nimi, i sterować tą główką w lewo i prawo, zmuszając ją do wodzenia wzrokiem za nimi, ja tak właśnie robię:)

A co do spania to ja też ostatnio ryję nosem po podłodze, pewnie to też to wstawanie o świcie mnie wykańcza ale wpływ też niewątpliwie ma na to przesilenie wiosenne,..

lwiczka gratki przespanej nocki:-) i zazdraszaczam, z tym spaniem to u nas odwrotnie-lepiej było jak mała była na piersi, szkoda że i to nocne karmienie nam odeszło....

cristal no szybko się cypriankowi zrosło ciemiączko tym bardziej że nie podajesz wit.D:shocked2: ale może jeszcze nie do końca tylko Tobie się tak zdaje;)

Do góry