reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Elena idziemy na szczepienie więc zapytam lekarki, tzn nie jest tak, że ona w ogóle nie unosi głowy, próbuje i uniesie na chwilkę o jakieś 45 stopni, ale zaraz opuszcza i się złości, codziennie z nią ćwiczę, jeszcze nie skończyła 3 m-cy więc póki co jeszcze nie jest to problemem i może wkrótce zacznie podnosić, wolałabym rehabilitacji uniknąć, zobaczymy jak będzie

moja kuzynka ma córeczkę straszą od mojej Zuzi o 3 tyg i mówiła mi, że jej Lena niedawno dopiero zaczęła podnosić główkę a wcześniej był płacz i nie chciała, więc może Zuzia wkrótce też zacznie...

Rehabilitacja fajna rzecz, synek tez sobie cwiczy.

reklama
ja to jeszcze po spacerku dojsc do siebie nie moge-nogi troszke pobolewają-żebym zakwasów nie miala hihihi... oj dawno sie tyle nie nałaziłam...
Ala pospała a teraz bawi sie na macie...
dziewczyny macie jakies fajne stronki gdzie mozna sprawdzić długookresowa pogode???
Bardoz mnie ciekawi jak bedzie 3 kwietnia na chrzciny...
a ubranko nieco za duze, rekawy jakies nieforemne. Ide sie jutro zapytac krawcowej czy da sie przerobic jak nie to odsyłam:)

Witam.Chyba bede musiala kupic test ciazowy:szok:
Biore tabletki ale raz zapomnialam a po czasie w aptece powiedzieli mi ze zanim zas beda prawidlowo dzialac to trzeba przez miesiac uwazac bo te tabletki przy karmieniu piersia sa bardzo slabe:-(Ale za pozno sie o tym dowiedzialam:-(Do tego ostatnio mialam nudnosci i strasznie jestem oslabiona.Mam tylko nadzieje ze to z przemeczenia.I nie wiem czemu ale kluja mnie jajniki.No i ta temp- 37,3st.
Moj A sie cieszy a ja jestem zalamana,
Asieńko, to trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli!!!
Brrr, pamiętam swój stres, kiedy wydawało mi się, że mogę być w ciąży:eek:

Ewa powodzenia z zakupem samochodu!! a jaki to model, jeśli to nie sekret?? my teraz właśnie szukamy auta, jakiegoś większego chyba, bo jednak nas 4 plus pies:-) ja się totalnie nie znam, nawet, wstyd przyznać, nie mam prawka - więc pozostawiam te sprawę mężowi.
Ale co do prawa jazdy, to zamierzam zrobić, i to jak najszybciej, na macierzyńskim jeszcze:tak:ciężko będzie, podejrzewam:zawstydzona/y:

u nas też piękna pogoda, ale niestety coś słyszałam, że od jutra ma być chłodniej:-(

a mnie nadal choróbko bierze, boli gardło:no:

ja dzis zmienilam plany i nie zaprowadzilam Niny do przedszkola. poszlysmy za to na dlugasny spacer. umeczylam sie na maksa, bo nie dosc ze wozek, to jeszcze Nina zazyczyla sobie, zeby wyjac rower. przez jezdnie przechodzilam na dwa razy - najpier wozek, potem Nina i rower ;)

cristalrose - jakby co to mam namiar na dobrego pediatre w Łodzi ;)

Asiu trzymam kciuki za Ciebie! I nie martw się jakkolwiek by nie było będzie dobrze ;-) Kup test i koniecznie daj znać! Ale spokojnie póki co się nie denerwuj, mogło cię złapać przesilenie wiosenne tak jak mnie :tak:

Ewa powodzenia z zakupem samochodu!! a jaki to model, jeśli to nie sekret?? my teraz właśnie szukamy auta, jakiegoś większego chyba, bo jednak nas 4 plus pies:-) ja się totalnie nie znam, nawet, wstyd przyznać, nie mam prawka - więc pozostawiam te sprawę mężowi.
Ale co do prawa jazdy, to zamierzam zrobić, i to jak najszybciej, na macierzyńskim jeszcze:tak:ciężko będzie, podejrzewam:zawstydzona/y:

Nissan Primera. Coś takiego: SPRZEDAMGO Mobilny Komis Samochodowy tylko srebrny i tańszy ;)
Ja też nie mam prawa jazdy. Zaczęłam robić koło matury, ale uznałam, że to nie dla mnie. W Krakowie i tak lepiej jeździć tramwajami - bo szybciej. Mąż ma prawo jazdy, a do pracy i tak jeździ autobusem na bilecie miesięcznym - taniej i szybciej. No ale może jeszcze kiedyś zrobię, kto wie...

Byliśmy 2 godziny na spacerze, zgarnęliśmy Męża z przystanku. Pucek dalej śpi :) Ładna pogoda :)

Joamar to super ze Madzia tak pieknie przybrala.Ale musisz byc happy:-)Ja to bym z radosci skakala:tak:
Tunia daj znac jak wrocisz ze szczepienia;-)

ewa a nie chcieliscie sobie z Niemiec autka sprowadzic?? ja jestem fanką dlatego pytam. Powodzenia i &&& żeby autko Wam spasowałao -wiem jakie to wazne miec porządny wygodny samochód jak sie jezdzi do mamy i nie ma jej sie pod ręką.
ewa mam pytanko wspominałaś kiedys o tych książeczkach teatrzykach. Udało Ci sie cos kupic?? jezeli tak to prosze o namiar..
gufi współczuje... otargałas sie gorzej jak ja...
ale powiem Wam ze ja to musialam isc tak daleko bo w galerii blizej nie dało sie dostac do pasmanteryjnego bo nie bylo windy zeby zjechac z wózkiem, po schodach nie chcialam Ali targać, a do ruchomych była bramka obrotowa wiec kicha na maksa...
acha no i najwazniejsze ja tez trzymam kciuki!!!!!!!

reklama
ewa a nie chcieliscie sobie z Niemiec autka sprowadzic?? ja jestem fanką dlatego pytam. Powodzenia i &&& żeby autko Wam spasowałao -wiem jakie to wazne miec porządny wygodny samochód jak sie jezdzi do mamy i nie ma jej sie pod ręką.
ewa mam pytanko wspominałaś kiedys o tych książeczkach teatrzykach. Udało Ci sie cos kupic?? jezeli tak to prosze o namiar..

Myśleliśmy o tym. Dużo aut w komisach teraz jest z Niemiec. To nasze jest sprowadzone z Włoch - z 2002 r., tylko jeden właściciel, właśnie we Włoszech. Polskich dróg nie zaznało, więc jest ok ;) A to jest już ten nasz konkretny samochód: Nissan Primera 2.2 D, 2002r., 2184cm3, 126KM - otoMoto
To jest auto przewidziane na ok. 5 lat, bo potem - jak dobrze pójdzie - będzie nas już więcej i będzie potrzebne coś większego :) Mi się marzy Volvo XC90 :)

A te teatrzyki widziałam w Empiku. Tylko były okropnie zmasakrowane - wszyscy to oglądają i niszczą. Ale pewnie można by sobie zamówić, żeby sprowadzili. Ja kupiłam ostatnio Bratanicy książeczki z magnesami - jedną z kolorami, a drugą z ludzikami, które ubiera się w różne ubranka. Też w empiku. Strasznie jej się spodobały :)

Do góry