reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Hej mamuski,
U mnie dziś również pogoda do bani, 7stopni ale leje i wieje. Rano byłyśmy z Julą na basenie, ale ostatnio mnie coś szczypało więc ja dziś zrezygnowałam z pływania. Jula ma teraz motywację do pracy bo musi się starać żeby przejść do wyższej grupy żeby Madzia od września mogła też zacząć "basenować":-)
Missiiss mi też się podobają domy z bali, a nawet widziałam, że czasem wyglądają ona jak te murowane.
A ja nadal niestety nie mam swojej maty:-(

cwietka, sarka, jaomar no domki z bali sa zarabiste no i drewno daja fajna izolacje... w ogole chcielibysmy taki 100-120 m2 max bo nie potrzeba nam wiecej ziemie mamy za free wiec looz... sarka a dasz adres str internetowej twojego kolegi ?? chcialabym sie dowiedziec co nieco o kosztach i firmach ktore stawiaja tedomki jak maja forum to moze cos znajde, bylabym wdzieczna. jak wiecie moj maz ma kredito jeszcze ale teraz sprzedaje ziemie swoja wiec kredycior sie splaci reszta na lokate i za rok cjak zalatwimy formalnosci z ziemia o ktorych pisalam wyzej bysmy chcieli cos zaczac dzialac.
rodzice w ziebicac h mieszkaja nie we wro do wro 60 km ale stwierdzilismy ze nie ma juz co wlasnie wydawac na wynajem tylko przzewegetowac u nich i jakos powoli zaczac robić "swoje" no... mam nadzieje ze wszystko po mysli pojdzie. a co do zajecia si ejaskiem to chyba tylko na weekend z reszt amoja mam sie boi karmic bo jasiek sie krztusi czesto i to dramatycvznie wyglada i si eboi... poza tym pracuje do pozna z tatem weic moge liczyc na siebie ale plusy sa takie ze jest wielkie podworko i moge z nim na spacery chodzic gdzie che bo w kolo lasy super powietrze :) wiec mysle ze bedzie fajnie i korzystmniej dla samego malego

co do zabkow to wiem ze dlugo moga wychodzic ja bym chciala zeby nie tak szybko bo pewnie sie to bedzie wiazalo z marudzeniem juz marudzi powoli... no zobaczymy co to bedzie :)

Missis budowa domu z bali w Polskim klimacie to grubsza sprawa jesli bale nie sa odpowiedniej grubosci lub nie masz ocieplenia w srodku to taki domek moze sluzyc jedynie jako letniskowy ze wzgledu na spora wilgotnosc:) musicie wiele rzeczy brac pod uwage gdybyscie sie chcieli na taki zdecydowac. W razie co pytaj bo moj W stawial i stawia min takie domy od wielu lat i jest w stanie udzielic Ci odpowiedzi na kazde pytanie.
Jasiek jest olbvrzymi! czym Ty go karmisz?? :O cyckiem? bo ja nie na bierzaco.

A ja ciagle chora :((

Moja kuzynka postawiła domek z bali - koszt domku 350 000 zł. budowa trwała pół roku ale nic więcej nie wiem. Wogóle jakoś ostatnio w moich stronach to się robi dość modne.

cześć!

(...) Też myślę, że przeprowadzka do rodziców to dobry pomysł. Będzie więcej osób do opieki nad dzieckiem. Sama żałuję, że mam mamę 180 km stąd.
oj, znam to, Moja mama ponad 300 km ode mnie i naprawdę bardzo żałuję, że tak daleko. Żeby nie mieszkanie i przede wszystkim praca już po urodzeniu pierwszej córeczki wróciłabym pod skrzydła mamusi!!! a tak jesteśmy tu sami i z upływem czasu coraz bardziej jest to odczuwalne, np teraz był dzień babci w przedszkolu i niestety - musiałam ja przyjść, bo babci nie było:no: no i w ogóle, nigdzie wyjść z mężem nie możemy (chyba, że załatwimy opiekunkę do dzieci).
Ja już o domu nie marzę, ale o większym mieszkaniu - jak najbardziej!!! nawet dzis przeglądałam oferty zamieszczone w internecie, ale nie stać nas na razie.

ja dzis dopiero zasiadlam do kompa. mielismy bardzo intensywny dzien. najpierw odstawilismy starsza do dzaidkow, a potem razem z Alicja pojechalam na wizyte do mojego gina. u gina wszystko ok.

potem pojechalismy na usg bioderek. biodra sa w porzadku, ortopeda obejrzal jeszcze nozki, obojczyki i glowke. po badaniu stwierdzil, ze ma troche za bardzo stopki zgiete do srodka i trzeba je troche cwiczyc. za miesiac mamy przyjsc do kontroli. jak na moje oko, to troche ten ortopeda przesadza :/ w kazdym razie jak za miesiac powie cos niepokojacego, to pojde prywatnie do specjalisty.

i to by bylo na tyle :)

reklama
Do góry