reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Też mam kilka buteleczek. Najlepsza dla malucha okazała się tak jak u cristalrose tommeetippie, ze względu na kształt smoczka:tak:(wygląda jak pierś), innej nie był w stanie załapać:no:. Natomiast na pewno dziecko nie musi się napracować przy niej. Herbatka, którą dostaje w tej buteleczce dosłownie kapie jak się butelkę odwróci smoczkiem do dołu. I to jest wielki minus tej butli.:-(

reklama
jak Was tak czasem poczytam to Wy macie aniołki nie dzieci

Adaś wstaje 5-6 rano i to już norma
spać idzie dopiero potem 10-11 i śpi tak do 14-15
potem zasypia po kąpaniu czyli 18.30-19.30 zależy jaki padnięty
w nocy pobudka jakoś 22-23 potem 2.00 potem około 4.00 a jeśli przespi te pobudke to wstaje o 5.00

tak już sobie m/w życie unormował

a żeby poleżał w bujaczku? mowy nie ma
na macie? pod zabawkami? mowy nie ma
jedyne co to wózek na dworze albo w domu fotelik samochodowy (ale trzeba go bujać w nim)
jak ma humor to 5 min. pod karuzelą

MARGARYT
ja kupiłam zwykła butelkę Tommee Tippee i smoczek 0 (przy Kai)
trza się tam niby namęczyć aby leciało ale jak już zaciągnie to leci jak przy piersi

Dziekuje za odpowiedzi :-D
Zastanawiam sie nad butelka Tommee Tippee lub Nuk. Musze sprawdzic czy Tommee Tippee zmiesci sie do mojego podgrzewacza, bo one sa dosc szerokie.
Podobno dr Brown'stez wymusza zasysanie, wiecie cos na ten temat?

Dziekuje za odpowiedzi :-D
Zastanawiam sie nad butelka Tommee Tippee lub Nuk. Musze sprawdzic czy Tommee Tippee zmiesci sie do mojego podgrzewacza, bo one sa dosc szerokie.
Podobno dr Brown'stez wymusza zasysanie, wiecie cos na ten temat?
JA się z tym nie zgodzę, wręcz odwrotnie - mam dr brown's smoczek 1 i leci z tego pięknie bez ssania, bo ma specjalny system odpowietrzający, więc nie tworzy się podciśnienie. NAtomiast najtrudniejsze smoczki to te z "krzyżykiem", tzw. niekapki- samo nie poleci, dopiero jak się solidnie pociągnie - wiem, bo ...hmmm... sama próbowałam wszystkie smoczki i nad tym się najbardziej napracowałam;-) Ja mam taki: http://*********/nuby-silikonowy-smoczek-niekapek-do-butelek-wieloprzeplywowy.html

jak Was tak czasem poczytam to Wy macie aniołki nie dzieci

Adaś wstaje 5-6 rano i to już norma
spać idzie dopiero potem 10-11 i śpi tak do 14-15
potem zasypia po kąpaniu czyli 18.30-19.30 zależy jaki padnięty
w nocy pobudka jakoś 22-23 potem 2.00 potem około 4.00 a jeśli przespi te pobudke to wstaje o 5.00

tak już sobie m/w życie unormował

a żeby poleżał w bujaczku? mowy nie ma
na macie? pod zabawkami? mowy nie ma
jedyne co to wózek na dworze albo w domu fotelik samochodowy (ale trzeba go bujać w nim)
jak ma humor to 5 min. pod karuzelą
gabriella to nie masz wcale tak tragicznie... tylko ta pobudka o 5 rano to troche wczesnie
a moze powies mu obrazki-wydrukuj na kartce z obu stron jakies czarne kółka kwadraty itp. powies na nitce na zyrandolu to moze sie zainteresuje-dzieci lubia takie "czarne na białym" a nitka spowoduje ze sie beda ruszać przy byle powiewie...

a my sie wlasnie preżymy i stekamy i drzemiemy czasami
Paulinka cos dzisiaj zaczela kaszlec-matko mam nadzieje ze to nie bedzie kolejna choroba wkoncu dopiero sie jedna skonczyla...:(
a ja dzisiaj rozmrazałam lodówke i ja umyłam-a jest to czynnosc ktorej w sprzataniu chyba najbardziej nie lubie...

ewa nie moge sie przyzwyczaic do nowej fotki Frania na suwaczku.... chociaz jest super:)

ewa nie moge sie przyzwyczaic do nowej fotki Frania na suwaczku.... chociaz jest super:)

Ja ją uwielbiam :) Powstrzymuję się, żeby codziennie nie zmieniać zdjęcia, bo TYLE mam rewelacyjnych ;)

Co do butelek to my mamy najzwyklejszego Aventa, smoczek jakiś początkowy. Franek pije z niego tylko jak mnie nie ma i ma odciągnięte mleko. Kiedyś pił też herbatki na trawienie, ale je odstawiliśmy i ból brzucha zniknął ;) No ale Pucek nie miał nigdy żadnego problemu z jedzeniem - i nie ważne, czy to butelka, czy pierś. Przestawia się od razu. Nawet trzy dni w szpitalu na butelce (karmiłam go raz-dwa dziennie) w drugim tygodniu życia mu nie zaszkodziły ;)

Dziś Pucuś trochę niespokojny, bo przyszedł nam nowy stół i mamy małe przemeblowanie. Do tego przyszła Szwagierka na moment i zaczęła go nosić. Zdezorientował się chłopak, bo obudził się z długiego snu jak ona już była i pokój był trochę poprzestawiany. Rozryczał się Szwagierce na rękach okropnie. Jej było przykro, ale młody się tak zmęczył, że o 20 padł jak nieżywy - i już zaczął swój nocny sen :)

ooo a ja mam dr brown,s i nic z niej nie kapie, Arlena musi sie niezle nameczyc zeby cos wypic, jak jadla comfort to juz wogole byla histeria bo mleko gestsze i mimo ze ssie bardzo dobrze to sie wkurzala bo nie szlo tak jak chciala hehe musialam kupic do komforu inny smok, a teraz idzie ok i jesli chce sprawdzic cieplote mleka to musze je wycisnac ze smoczka bo inaczej mi nie wylatuje, jak to mozliwe ze moja i Cristalrose butelka sie tak roznia?? moze jakies inne mamy bo widzialam ze sa rozne.

My mamy tez Aventa, ale może spróbuję czegoś innego bo Milena strasznie łyka w niej powietrze zresztą ona i przy piersi się zapowietrza, własnie jesteśmy po okropnym ataku kolki:no: dałam jej planteks, teraz się buja w bujaczku...
To jak to było? która najlepsza żeby powietrza dziecko nie łykało???:sorry2:

magaryt - przy Wikunie miałam Canpol LOVE i była trzeba mocno zassać. Ona co prawda była sporo starsza niz nasze dzieci teraz, ale to dla cycusiowych dzieciaczków.
teraz kupiłam Avent, ale młody jeszcze nie pił.
cristalrose - smoczek z krzyzykiem a Canpol LOVE był do kaszek, bo bardzo łatwo lecialo wszystko bardziej płynne

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry