reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dziewczyny a wy jak się czujecie?? Od kilku dni boli mnie brzuch jak na okres, i do tego mi niedobrze :eek: Czuje sie jak w ciąży!:szok: Mam nadzieje, ze pierwszy okres tak się rozkręca :cool2:

reklama
Yvona - spoko, mnie i przy Wiki ciągle o to pytali, a tutaj, gdzie dzieci sa sporo mniejsze na każdym kroku mnie pytają ile ma i czym dokarmiam. Na ważeniu po miesiącu moj Rycerz przybrał od wyjścia ze szpitala 1,400 kg, a w książeczce zdrowia na wykesie jest przewidziane do 1 kg. babka zrobiła krechę na margines, bo punkt wypadał na stole;-p

mnie bola plecy w odcinku piersiowym, chyba mi cos weszlo, to zapewne od spania na polsedzaco z mala na brzuchu. brakuje mi snu w wygodnej pozycji.

jakos przetrwalam samotny wieczor, chociaz bylo ciezko. po kapieli i karmieniu wsadzilam Alicje w chuste, zeby miec wolne rece do Ninki. a ta zupelnie niespodziewanie po godzinie sie zbudzila. akurat Nine z wanny wyciagalam. no i 30 min byl sajgon. Alicja sie darla, Ninka chciala kakao - zrobilam jej kubek, po czym tracila go lokciem i rozlala wszystko na stol !!!!!!! a do czytania bajki i usypiania Ninki musialam dac Alicji pustego cycka do possania, bo inaczej by starsza nie zasnela.

ale sytuacja opanowana. Nina zasnela, a Alicje zahipnotyzowalam suszarka i chwilowa tez spi.

jutro rano czeka mnie wyprawa do przedszkola ...

jakos przetrwalam samotny wieczor, chociaz bylo ciezko. po kapieli i karmieniu wsadzilam Alicje w chuste, zeby miec wolne rece do Ninki. a ta zupelnie niespodziewanie po godzinie sie zbudzila. akurat Nine z wanny wyciagalam. no i 30 min byl sajgon. Alicja sie darla, Ninka chciala kakao - zrobilam jej kubek, po czym tracila go lokciem i rozlala wszystko na stol !!!!!!! a do czytania bajki i usypiania Ninki musialam dac Alicji pustego cycka do possania, bo inaczej by starsza nie zasnela.

ale sytuacja opanowana. Nina zasnela, a Alicje zahipnotyzowalam suszarka i chwilowa tez spi.

jutro rano czeka mnie wyprawa do przedszkola ...

jezu, skad ja to znam... to wylewanie kakao ;-)

Mojemu mezowi szykuje sie awans, teraz pracuje od 8 do 16:30 wiec wieczorami jest w domu ale juz niedlugo zacznie pracowac tydzien 6-14 a drugi tydzien 14-22 i nagle zostane z dwojka dzieci wieczorem, nie wyobrazam sobie tego, fajnie miec spelnionego meza w domu ale juz widze wszystko w czarnych barwach...

Sarka te kapsulki na laktacje to lactinatal. Ja niedawno tez miala kryzys i w nocy wypilam poltora litra wody mineralnej a rano juz piersi byly pelne.I lekarz mi powiedzial zeby nie przystawiac dziecka do piersi nie czesciej niz co 2,5 godz i za kazdym razem podawac obie piersi zeby je pobudzac.U mnie zadzialalo moze tobie tez sie uda.Trzymam bynajmniej mocno kciuki zeby tak bylo:tak:

a ja tez sie dzisiaj zaczelam martwic-bylam na szczepieniu i waga mojej Ali to 5700kg.... lekarze mnie pytaja czy dokarmiam a ja nie dokarmiam sztucznym i niby zachwalają ze pieknei nabiera a mnie to troche niepokoi czy oba nie za bardzo????
tesciowa przyjechala i mi mowi ze Ala wyglada jak 3-m-czne dziecko a ja juz sama nie wiem co o tym myslec... wiem ze dzieci si enie odchudza i moze faktycnzie trzeba mnie palnąc w głowke za wymyslanie???

Franek przybrał 1800g w miesiąc, lekarka też pytała, czym go dokarmiam ;) Wszyscy mówią, że dorośle wygląda. Ale on po prostu jest długi. No i je na żądanie, wcale nie tak często - co 3 godziny mniej więcej. Przecież mu nie będę żałować. Rusza się jak głupi jak tylko nie śpi, więc gruby raczej nie będzie ;) Jak tylko zacznie chodzić, to biegniemy na boisko ;)

*Yvona* dziecko na piersi nie utyje. Lol tez tak przybieral, ze co wizyta pytanie czy on tylko na piersi. Teraz to samo a polozna to sie trzy razy pytala czy aby na pewno...Poszedl na nogi Lol i teraz jest dlugi i chudy. Wiec sie nie ma co przejmowac tylko cieszyc.
Mowie dobry...
Mam lenia i chyba zostaniemy w domu...Poćwiczymy, polezymy na macie, pogramy w Malpki....Zobacze..

reklama
dzis nic nie wyszlo z mojej wycieczki do przedszkola, bo Nina w nocy dostala goraczke :(((((( prawie nic nie spalam, bo albo Alicja sie budzila albo Ninka mnie wolala. nie wiem, ile miala temperatury, ale na oko to gdzies ok. 39. dalam jej o 3 panadol i do tej pory nie goraczkuje. dobrze, ze wczoraj zakupy zrobilam!! teraz probuje sie dodzwonic do lekarki, zeby do nas przyjechala i zbadala Nine

dobrze, ze dzisiaj wieczorem przyjezdza chrzestna Niny, to chociaz mi leki i chleb kupi ...

Do góry