reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witajcie,
Ewa u nas też najlepszy trening siłowy z wózkiem;) z 21kg zostało 6 do zrzucenia ale nie pali mi się, bo i tak dużo już zleciało a do wiosny jeszcze trochę. Ale Ty masz tempo ekspresowe:)

Ja po wizycie u gin. i jak stiwerdził najlepszą metodą antykonc.jest dziecko, szczególnie z kolkami bo absorbuje na maxa..;P A tak serio przepisał Azalię..podobno jedyne tabl.dla karmiących;)

Nie narzekam na wagę póki co :) Jeszcze nie zaczęłam żadnych ćwiczeń itp., a kilogram tygodniowo leci minimum.
Najlepsza antykoncepcja po ciąży to złapać zapalenie...:/ Dwa tygodnie brania globulek = dwa tygodnie abstynencji. Jeszcze chwilę i skończy mi się teoretycznie niepłodne przy pełnym karmieniu 12 tygodni i trzeba będzie uważać. Ech...

Kurcze, Franek śpi mi już półtorej godziny po spacerze. Jak tak dalej pójdzie, to będzie szalał w nocy... Ale nie chcę go budzić, bo mi dobrze jak śpi ;) Wyrodna matka ;)

Strasznie dużo odwiedzin się nam szykuje w najbliższym czasie. Moje koleżanki ze studiów się obudziły i chcą zobaczyć dziecko ;) A za 2 i pół tygodnia chrzest! Trzeba zacząć robić listę rzeczy do ugotowania, upieczenia itp....

reklama
Dziewczynki a ja dziś dołujący dzień miałam, przepłakałam całe przedpołudnie....razem z małą, od rana oczywiście przy piersi cyrki, wrzaski, szarpania, dałam Infacol na kolkę, przystawiam co chwilę, uspokajałam i próbowałam ponownie i ciagle to samo a ewidentnie głodna, smoczka jak dawałam w zastepstwie to mało go nie jadła i wkurzała sie że i z niego nie leci, już wiem że tam w tych wstrętnych moich cyckach nic nie ma:wściekła/y: dziecko jak sie odrywało od piersi z nerwem to nawet języczka zabrudzonego mlekiem dziś nie miała:( (zawsze po jedzeniu miała) zreszta słyszę jak ciagnie i ciagnie i nic jej nie leci:( naciskam dusze a tam ledwo jakas kropelka sie poakzuje???? jejku naprawde nie rozumiem, w nocy pokarm jest, piersi twarde, mała sie najada a w dzień od razu brakuje:( skapitulowałam i dałam butelkę, stwierdziłam że nie będę siebie a przede wszystkim jej meczyć tym bardziej że słabo przybiera na wadze:( to by było pewnie na tyle mojego karmienia, może nie powinnam ale tak czy siak mam potężnego doła:(((
cały dzień na moich rekach, nie miałam się nawet za przeproszeniem jak w dupę podrapać, wsadziłam wrzaskuna w wózek i wywiozłam na spacer, póki co spi a ja mogłam chociaż zupę zjeść i udało mi sie pierogów leniwych nalepić

Co do mleka to ja miałam puszkę Nan HA (35zł) i została prawie cała- bo ze 4 razy ja dokarmiłam po 60 ml (nie zjadała nawet tyle) ale kupiłam dziś drugą bo puszkę otwartą trzeba zuzyć w ciągu 3 tyg, nie było dokładnie tej więc wzięłam Nan Pro HA (37zł o zgrozo://)

myangel co do tego problemu to ja niestey sie zaliczam, pisałam już że wizyta w wc to dla mnie koszmar i tortury:( juz wypiłam laktulozę ale nic mi nie pomogła podobnie jak czopki glicerynowe, wczoraj kupiłam laktuloze mocniejszą i dosłownie po paru minutach mnie popędziło tak że ryczace dziecko musiałam zostawić i lecieć:-D ale niestety i małą trochę przepędziło więc więcej tego nie wezmę ..na razie póki karmię. Też juz nie wiem czym się ratować:/

Ostatnia edycja:
ewa śliczne zdjęcie Franka w podpisie masz:-)

Hannah jak wzięłas tą tabletke to powinno być ok, ale nie zazdroszę przygody:sorry: jeny ja sobie nie tylko nie wyobrażam teraz zajść w ciążę ale w ogóle więc stracha przed rozpoczeciem sezonu mam ogromnego:-D

a tak a propos, czy przy modyfikowanym należy dopajać dziecko wodą lub herbatką?
położna na wizycie w domu powiedziała, że nie, pediatra też mi nic nie mówiła, ale oczywiście ciotka z teściową mnie nastraszyły, że trzeba, bo mleko ma za dużo kalorii, choć moim zdaniem to one nie raz takie głupoty gadają, że nie wiem czy im wierzyć
Zuzia pije codziennie herbatkę koperkową hipp w granulacie, ale nie za wiele, bo chyba średnio jej smakuje
Tunia, przy mleku modyfikowanym należy jak najbardziej dopajać. Bardzo dobrze, że podajesz herbatkę koperkową, ale dobrze by było, żeby mała piła nie tylko tę herbatkę, najlepiej podawaj ją naprzemiennie z inną herbatką (np rumiankową ) lub przegotowana wodą - chodzi o to, żeby nie podawać tylko koperku.

Witajcie,
U nas dzień po szczepieniu i Lenka -odpukać śpi od 12ej z przerwą na jedzonko...Padnięta taka jaka bywa nocą...więc korzystam i piszę do Was;)
agaj, u mnie to samo, synek śpi i śpi. Noc też była bardzo dobra, obudził się o 3 na jedzonko i tyle:-D Ale za to teraz zastanawiam sie, jak i czy w ogóle będzie w nocy spał po takim przespanym dniu:eek:

Sarka - współczuję. A próbowałaś herbatek na laktację?

Antylopka - urzędniczkami się nie przejmuj - durna baba i tyle. Ja jakoś jestem trochę uprzedzona do Francuzów - mam wrażenie, że uważają swój kraj za pępek świata. Wkurzało mnie we Francji, że nie chcą się porozumiewać w innym języku niż francuski, chociaż znają np. angielski. Dwa lata temu byłam pilotką/opiekunką dla cudzoziemców na kursie polskiego. Przyjechała dziewczyna z Francji z rodzicami. Pytamy w jakim języku do niej mówić - polski? angielski? kręcą głową, że tylko francuski. Klops, bo nikt z nas nie mówił dobrze w tym języku. Koleżanka troszkę dukała, ale jak zaczęła francuski kaleczyć, to okazało się, że wszyscy Francuzi świetnie mówią po angielski, a dziewczyna całkiem nieźle po polsku.

Ewa - tobie żadne ćwiczenia popołogowe niepotrzebne - codzienna gimnastyka z wózkiem lepsza niż siłownia.
Ja dzisiaj olałam spacer. Pogoda szaro-bura, a miałam kilka rzeczy do zrobienia.

sarka - nie daj sie zwariowac, ze slabo przybiera. juz Ci pisalam, ze moja przybrala 700g przez 4 tygodnie i lekarka powiedziala, ze ok! takze jak masz sile, to powalcz o laktacje. a nuz sie uda ;)

my dzis spacer 1,5 godziny. odebralysmy Nine z przedszkola, potem do parku, a na koncu zakupy. wrocilysmy i Alicja jeszcze spi. musze dzis wypoczac troche, bo jutro pierwszy raz czeka mnie poranne zaprowadzanie Niny do przedszkola razem z Alicja.

gufi ja cały czas walczę:( moje karmienie to ciagła walka o to by karmić, robie wszysko co sie da a kutek tego marny:(

reklama
cwietka pewnie że piję! 3,4 dziennie do tego karmi....eeech

ktos kiedyś pisał o jakis tabletkach na laktację???!!!

Do góry