reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Powiedzcie jak Wasze dzieciaczki zachowywały się po szczepieniu? BO ja jakoś nastawiam się że będzie noc cała nieprzespana...bo jak do kolki dojdzie ból po szczepieniu to już masakra.

Franek jakoś specjalnie nie odczuł szczepionki. Miejsce szczepienia w ogóle nie sczerwieniało, po trzech dniach nie było już nawet widać, gdzie było ukłucie (zarosło tłuszczykiem ;)). Drugiego dnia spał więcej niż zwykle - to wszystko :)

reklama
hej

sylah
witaj:-D

my już po szczepieniu. Był płacz, ale w moich ramionach synek uspokoił się. Za to teraz przez cały dzień ni to marudzi, ni to podsypia... sama jestem ciekawa, jaka będzie ta noc:baffled:
a u nas dodatkowo szczepionka na rotawirus była, mam nadzieję, że to nie wpłynie negatywnie na małego.

Aha, u nas na ten brak kupki (bo znowu oczywiście nie ma) pielęgniarka zasugerowała zmianę mleka na bebilon, bo bebiko jest bardzo słodkie i różnie dzieci na nie reagują.

Tunia, sporo jeszcze czasu do Twojej wizyty u gina... ja w takiej sytuacji chyba wybrałabym się wcześniej, żeby sprawdzić co i jak:tak:

Strasznie gardło mnie boli... co brałyście na ból gardła?? b o ja jeszcze dokarmiam cyckiem i nie wiem, co mogę sobie zapodać:confused:

Tunia, sporo jeszcze czasu do Twojej wizyty u gina... ja w takiej sytuacji chyba wybrałabym się wcześniej, żeby sprawdzić co i jak:tak:

Strasznie gardło mnie boli... co brałyście na ból gardła?? b o ja jeszcze dokarmiam cyckiem i nie wiem, co mogę sobie zapodać:confused:

może na gardło to to samo co w ciąży można...
to jak 3 lutego mija 6 tyg od porodu to kiedy należałoby sie wybrać na kontrolną wizytę popołogową?

Po mojemu w każdej chwili. Czytałam Tunia o Twoich problemach. Ja bym poszła i jutro. Bywa, że i zapalenie się przyplątuje. W każdym razie nagle krwawienia nie są porządane. Chyba, że to okres. U mnie po pierwszej ciąży po wyłyżeczkowaniu dostałam okres po 4 dniach. Tak więc idź i zobacz, czy wszystko gra.

może na gardło to to samo co w ciąży można...
to jak 3 lutego mija 6 tyg od porodu to kiedy należałoby sie wybrać na kontrolną wizytę popołogową?
Uważam tak jak Elena- jeśli coś Cię niepokoi, to jak najszybciej idź. Pierwsza wizyta może być po 6 tygodniach jeśli wszystko jest ok . Ja tez byłam na tej kontrolnej wizycie tydzień wczesniej, bo czułam dyskomfort - i nie było problemu, że wcześniej przyszłam:tak:

a ja Wam powiem, że u nas z pierdami lepiej odkąd odstawiłam sobie koperkową herbatke a Adasiowi esputicon
spokojniejszy jest!
mógłby powoli kupki sobie normować bo u nas kupa lub kupcia jest w każdej! pieluszce! dosłownie w każdej! a czasem wymieniam pieluszkę co 20 minut! najrzadziej co 2-3 godziny
w nocy doszliśmy do ładu i wymieniam 3-4 razy
------------------------------------------
no i dziś próbowałam pierwszy raz "wydusić ręcznie ciut mleka z piersi"
szło marnie i dość boleśnie, wydusiłam tylko 20ml buuuuuu
---------------------------------------
co do prowadzania chorego dziecka do zdrowych poradni
to ja uważam że zależy
pamiętam jak się kiedyś obudziłam patrzę a moja Kaja cała w kropki! calusia!
nie zastanawiałam się bo u nas zdrowych przyjmują 8.00-10.00 a chorych dopiero po 10.00
od razu pognałam do poradni zdrowych!

ale ja ogólnie chodze prywatnie, nawet z katarem więc jestem umówiona na godzinę i nie musze czekać w poczekalni

Ostatnia edycja:
sylah witaj-moja corcia jest z 11.12:)
my po badaniu bioderek, głowki, serduszka, tarczycy i jelitek i wszystko super.... Alusia zlała sie przy badaniu wiec wiemy ze sie oproznia pecherz w calosci co jest b.dobre..
a jako ze kupy dzisiaj nie było to doktor powiedzial ze super jest dawac dziecku siemie lniane do picia-5-10 ml. Pisze bo wiem ze niektore z Was mają problemy z kupami. uff ciezko sie pisze 1 reką-ide karmic ssaka bo sobie przysnela

a co robic gdy maluszek ma zimne -lodowate wręcz dłonie i stopki? ja juz ponakładałam skarpetki i na góre i na doł, no bo coz robic jak dziecko płacze, nawet sie go nakarmic nie da, i to nie kolka bo brzuch nie twardy, poprostu mu zimno, a u mnie w mieszkaniu 23 stopnie cieplutko... tak sie czuje człowiek bezradny :-(

reklama
ale mialam dzis dzien ... pierwsza wycieczka Alicji samochodem do medicoveru. byla super grzeczna, prawie caly czas spala. zbudzila sie tylko na badnie, potem zjadla i znowu poszla spac :) za to jak sie tak nanosilam - najpierw wozek, potem fotelik - ze zaczelam jakos lekko krwawic. juz tylko lekko plamilam, a terz na wkladce jest troche krwi. zobacze jak bedzie jutro.

w kazdym razie po wizycie wszystko ok - Alicja przybrala 700g przez miesiac czyli w normie. 5 lutrgo idziemy na usg bioderek.

i jeszcze pytalam o to furczenie - lekarka powiedziala, ze to normalne i jesli w nosku jest tylko sluz albo takie biale glutki, to nie nalezy odciagac!!!

Do góry