reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

no moje też zwiało :/
ale to może przez to, że się źle czujemy, trudno myśleć o miłosnych igraszkach jak ciągle niedobrze i na wymioty ciągnie....
niestety ja Ci nie pomogę w tych pytaniach,bo miałam być w tym tyg na 1 usg,ale termin mam dopiero na za tydzień...
więc ogólnie sama nie wiele wiem...

reklama
i mam do Was wszystkich pytanie niedyskretne...
mianowicie chodzi o seks, czy Wasze libido w pierwszych tygodniach też jest równe zeru?
U mnie też libido równe zeru, mąż próbuje ale cóż jakoś kompletnie ochoty nie mam. Zresztą teraz ciągle śpiąca jestem i na żadne zabawy nie mam ochoty, mam nadzieje że to minie.

Wiolcia_6 ja brałam folik a po pierwszej wizycie u lekarza, około 5 tygodnia zapisał mi feminantal 800

Wiolcia ja na L4 jestem 3 dzień, ale jutro muszę iść już do pracy :/ a nic mi się nie chce,poza tym coraz bardziej mnie mdli i jak tak w pracy przy biurku zacznę charkać (wiem jak to brzmi) to innym też się zrobi niedobrze :p
szefom nic mówię, bo chcę pracować jak najdłużej,,,

Mój nawet nic nie próbuje, tylko się śmieje, jak kopię nogami przez sen, bo ostatnio ciągle przecież chodzę spać dużo wcześniej niż on,
jak on to mówi- jak mi się chce to sobie przypominam, że w ciąży jesteś :)

Witam dziewczynki, ja jak na razie dziś w troszkę lepszym humorze, ale mam nadzieję, że nie zapeszę.
i mam do Was wszystkich pytanie niedyskretne...
mianowicie chodzi o seks, czy Wasze libido w pierwszych tygodniach też jest równe zeru?
My z partnerem od trzech tygodni poza wspólnym kładzeniem się do łóżka nic w tym łózku więcej nie robimy,bo mnie się po prostu w ogóle nie chce, i to nie jest kwestia, że on mnie nie pociąga,bo wprost przeciwnie, w końcu jest też ojcem fasolki więc zupełnie inaczej na niego spojrzałam :)
no ale jeśli chodzi o seks to w ogóle mi się nie chce, przytulać tak, ale jakiekolwiek zachowania erotyczne nie wchodzą w grę...
możecie napisać jak z tym jest u Was, bo zastanawiam się czy to sprawa indywidualna czy tak po prostu jest w pierwszych tygodniach....
Jeśli chodzi o libido to fakt, że nie jest za dobrze ale mój mężuś się stara, żebym choć raz na tydzień było nam fajnie. Ale szczerze przyznam, że czuć, że jest trochę inaczej.
1. Bierzecie witaminy?? Mnie lekarz kazał przez pierwszy trymestr NIC nie brać.
Ja witamin też żadnych jeszcze nie biorę, lekarz mi jeszcze nie kazał zresztą nie robiłam jeszcze wyników, a bez nich nie powinno się brać. Zresztą przedawkowanie witamin jest tak samo złe jak ich niedobór więc nie chcę ich brać na własną rękę.
2. Jak liczyć miesiące w ciąży?? Na babyboom pisze w kalendarzu ciąży, że w 12 tygodniu ciąży wchodzi się w etap 4 miesiąca a z kolei na inntej stronie internetowej czytałam że od 14 tygodnia jest 4 miesiąc.... więc jak to jest??
Ja tak samo nie wiem jak liczyć tygodnie, jakaś z tym straszna zamieszka jest, jutro skończę 8 tydz. więc będę w chyba w 2 mies. choć skończonym czy 3 mies. w 8 tyg. czy 9 tyg. już sama nie wiem.

ze mną to jest coraz gorzej, nie jadłam nic, a wymioty mnie zaczynają gnębić,
co robić-jeść na siłę?
na nic nie mam ochoty jak otworzę lodówkę, wręcz przeciwnie, aż mnie odrzuca....
a przecież trzeba jeść dla fasolki....

Co do liczenia miesiecy takie cos znalazlam ostatnio: https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jak-liczyc-miesiace-ciazy-4402/

co do seksu mi do konca ochota nie minela, choc troche samopoczucie nie pozwala... maz wyraznie odczuwa braki - ja sobie jednak powzielam decyzje, ze bede bardzo ostrozna i narazie po prostu nie chce sie kochac - poczekam pierwszy trymestr...

Ja noc mialam dzis straszna. Mam pytanie - czy mialyscie moze taki bol w pecherzu teraz w ciazy - ze nawet jak jest pusty to boli jakby byl pelny... Mnie wczoraj tak trzymalo 1 h :baffled: i w nocy tez sie odzywalo :crazy: nie wiem czy mam sie tym przejmowac, czy to normalne... :no:

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki;-)

Odebrałam dzis wyniki i nie za bardzi potrafie je odczytać, jakis nieład nie nieskład....zobaczcie, może Wy cos zrozumiecie

antygen HBs (HBs Ag) - 0,40 S/CO <1.00 S/CO ujemny
>=1.00 S/CO dodatni
HIV Ag/Ab - 0.11 S/CO <1.00 S/CO ujemny
Różyczka - IgG - 69,0 IU/ml
wynik ujemny <5,0 IU/ml
wynik wątpliwy 5,0 - 9,9 IU/ml
wynik dodatni >=10,0 IU/ml
Toksoplazmoza - IgG - 23,2 IU/ml <1.6 ujemny
1.6-3.0 wątpliwy
>3.0 dodatni

jak Wy to widzicie, podobne to do waszych wyników??????? wizytę mam dopiero za 2 tyg, jestem trochę zaniepokojona:-(
A żeby było ciekawiej, w przedszkolu u mojego dziecka hula sobie ospa, siostrzeniec juz ja ma a oni ciągle razem, więc to kwestia czasu jak będzie i mój miał, ja chorowałam jako dziecko ale czy to daje mi całkowite bezpieczeństwo?:-(

Ostatnia edycja:
Aniu dziekuję za linka, ale niestety mimo przeczytania dalej nic nie wiem... chciałoby sie już ten czwarty miesiąc ciąży ;)
Niestety co do pęcherza nie pomogę bo nie miałam takich bóli. Na wszelki wypadek kup sobie dżem z żurawiny lub żurawinę suszoną do jedzenia.
sarka ciężko stwierdzić te twoje wyniki bo co niby oznacza "wątpliwy"?? Ja miałam tylko albo dodatni albo ujemny. I nie miałam nic orócz tego podanego - ani ile u mnie wynosi ani norm.

Ostatnia edycja:
reklama
mój wynik jest wytłuszczony a tamte to chyba normy...

u mnie libido = 0 ;)
poza tym też pewniej bedę sie czuła po 12 tyg, wtedy może się poszaleje:)

niemożliwe żebyśmy się różniły niemal 2 miesiącami, ja jestem w 2 a Wy w 4!!!???? o co kaman?

Do góry