reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Missiiss to tez nieciekawie masz i bierzesz teraz cały czas leki?? Niestety mam duszności a ostatnio też zdarzyło mi się zemdleć. Obawiam się tylko, żebym nie miała arytmii bo zdarzaja mi sie nagłe ataki kiedy czuję jak serce przyśpiesza a mój tata leżał w szpitalu w wieku 30 lat na arytmie. Musisz o siebie jakoś specjalnie dbać?? czegoś unikać itp?

reklama
Witam!!
Pytałam - podejrzenie o wadę serca. 0 stresu 0 męczenia się... a od poniedziałku L4 :(( A w czwartek kardiolog ale nie wiem czy moge robić badania w ciąży :(
ja dziś mialam robione ekg więc nie ma żadnych przeciwskazań do wykonania tego badania u kobiet w ciąży:sorry2:
a miałam bo mam niskie ciśnienie 105/55 a tetno 95 i jak to pani doktor stwierdziła serducho mi za szybko bije:dry: a tak poza tym to robiłam dziś badania i morfologia wyszła chyba nie za ciekawie bo wyniki poniżej normy są:baffled: a nawet jak patrzyłam na wyniki z pierwszej ciąży to byly one dużo wyższe i mieściły sie w tych normach a teraz:baffled:

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamy!

U mnie humorek od rana nie za bardzo. Codziennie mierzę temperaturę i dzisiaj miałam o dwie kreski niższą, a to może być oznaką problemów. Nie chcę nawet o tym pisać, żeby wilka z lasu nie wywołać. Ale strasznie się przestraszyłam. Mam tylko nadzieję, że jutro będzie wszystko ok, że dziś źle tę temperaturę mierzyłam, no i pocieszam się myślą, że wczoraj widziałam bijące serduszko, więc MUSI być dobrze.

Z tego wszystkiego prawie cały dzień leżałam. Żeby się nie nudzić, wzięłam do ręki szydełko i zrobiłam śliczne buciki dla mojego siostrzeńca. Szwagier miał zmierzyć jego stópki, ale obawiam się że mógł to kiepsko zrobić i mogą być za małe. Jeśli tak będzie, to będą dla mojej dzidzi ;)

Missiiss to tez nieciekawie masz i bierzesz teraz cały czas leki?? Niestety mam duszności a ostatnio też zdarzyło mi się zemdleć. Obawiam się tylko, żebym nie miała arytmii bo zdarzaja mi sie nagłe ataki kiedy czuję jak serce przyśpiesza a mój tata leżał w szpitalu w wieku 30 lat na arytmie. Musisz o siebie jakoś specjalnie dbać?? czegoś unikać itp?
oj to nie za ciekawie u Ciebie:-:)-( być może to jest dziedziczne:baffled: musisz teraz dużo odpoczywać i sie bardzo oszczedzać:confused::confused:

agbar ja też mierzyłam temperature ile to zawsze stresu było jak spoglądałam na termometr i myślałam byle tylko nie spadła, jak raz miałam większy spadek to myślałam że oszaleje z nerów a juz następnego dnia był znowu wzrost, i od tego momentu przestałam mierzyć temperature i jest mniej stresu :) ;-)
Tak więc bądź dobrej myśli wahania się zdarzają. Ważne by nie spadła do temperatury jaką masz w pierwszej połowie cyklu. U mnie to było około 36,70 a w ciąży mam około 37,00-37,20.

Pytałam - podejrzenie o wadę serca. 0 stresu 0 męczenia się... a od poniedziałku L4 :(( A w czwartek kardiolog ale nie wiem czy moge robić badania w ciąży :(
możesz robić, a w takiej sytuacji to nawet musisz
Witam!!
ja dziś mialam robione ekg więc nie ma żadnych przeciwskazań do wykonania tego badania u kobiet w ciąży:sorry2:
a miałam bo mam niskie ciśnienie 105/55 a tetno 95 i jak to pani doktor stwierdziła serducho mi za szybko bije:dry: a tak poza tym to robiłam dziś badania i morfologia wyszła chyba nie za ciekawie bo wyniki poniżej normy są:baffled: a nawet jak patrzyłam na wyniki z pierwszej ciąży to byly one dużo wyższe i mieściły sie w tych normach a teraz:baffled:
no to pewnie witaminki i zmiana diety:)

Witam wszystkie mamy!

U mnie humorek od rana nie za bardzo. Codziennie mierzę temperaturę i dzisiaj miałam o dwie kreski niższą, a to może być oznaką problemów. Nie chcę nawet o tym pisać, żeby wilka z lasu nie wywołać. Ale strasznie się przestraszyłam. Mam tylko nadzieję, że jutro będzie wszystko ok, że dziś źle tę temperaturę mierzyłam, no i pocieszam się myślą, że wczoraj widziałam bijące serduszko, więc MUSI być dobrze.
kochna trzymam kciuki za maleństwo:tak::tak: na pewno taki spadek to nic poważnego:tak::tak:
J
Kwas foliowy dzienna dawka to 0,4 mg :) Taka jest zalecana.
też taki biorę i jutro musze kupić kolejne opakowanie bo jedna tabletka mi została:sorry2:
Wyszło mi ph moczu 8 i b. dużo fosforanów, muszę poszukać w necie, co to oznacza i czy mogę sama jakoś na to wpłynąć. A morfologia tak jak w pierwszej ciąży - lepsza w ciąży niż wcześniej :) uff :)
.
duże dawaki witaminy c jak również potrawy kwaskowate mogą spowodowac zakwaszenie odczynu moczu:tak::tak:
Tak samo jest na maju 2k8
Chyba faktycznie za wczesnie na zamykanie ale w przyszlosci to raczej koniecznosc
w niedalekiej przyszłości będzie to raczej konieczność:tak: my tez taki mamy na listopadówkach:tak::tak:
Czesc matki
Mnie dzis znowu wszytsko boli nie mam sily gotowac a tu jeszcze dzieckiem sie trzea zajac . Zaciekawilyscie mnie ta Blondi ide poczytac ;-)
oj dopiero co z tamtąd wróciłam;-) ale się działo mam nadziję że u nas taka sytuacja nie wystąpi:tak::tak:
możesz robić, a w takiej sytuacji to nawet musisz

no to pewnie witaminki i zmiana diety:)
teraz to moja dieta jset bez mięsna bo żadna wedlinka i inne miesko mi nie wchodzi:baffled::dry:

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczyny, dawno sie nie odzywalam, ale mialam przejscia z mezem bo kolki nerkowej dostał i poprostu tragedia była...
Ale już mineło a zwrócę sie do Was z innym problemem.
Mianowicie dzis jak zwykle zapodalam sobie luteinę dowcipnie i sorry za bezposredność, ale inaczej nie da się wytlumaczyc.
Zawsze wsadzalam ja na dlugosc palca i bylo ok, ale teraz jak wzielam ja na noc o dziwo moj palec napotkal jakas przeszkode :/ Nie wiem czy to macica, czy mi się szyjka skraca... Mneij więcej chciałabym wiedzieć bo wizyte mam dopiero za 3 tygodnie i nie wiem czy ja przyspieszac

witajcie dziewczyny, dawno sie nie odzywalam, ale mialam przejscia z mezem bo kolki nerkowej dostał i poprostu tragedia była...
Ale już mineło a zwrócę sie do Was z innym problemem.
Mianowicie dzis jak zwykle zapodalam sobie luteinę dowcipnie i sorry za bezposredność, ale inaczej nie da się wytlumaczyc.
Zawsze wsadzalam ja na dlugosc palca i bylo ok, ale teraz jak wzielam ja na noc o dziwo moj palec napotkal jakas przeszkode :/ Nie wiem czy to macica, czy mi się szyjka skraca... Mneij więcej chciałabym wiedzieć bo wizyte mam dopiero za 3 tygodnie i nie wiem czy ja przyspieszac
oj współczuję Twojemu małżonkowi tej kolki nerkowej:baffled:
kurcze nie wiem co Ci doradzić ale jeżeli ten fakty bardzo Cię zaniepokoił to może idź do lekarza szybciej:sorry2:

reklama
Kaczucha12345, nic Ci niestety nie poradzę poza tym, żebyś (jeśli Cię to niepokoi) zadzwoniła do lekarza. Może to nic ale zawsze jakiś niepokój, który lepiej pokonać.

Do góry