reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witajcie
nocka u nas ciezka-Ala ma czas na duszenie kupy miedzy 1-3 z przerwami. Teraz jak mąż wraca do pracy musimy sie jakos inaczej podzielic w czasie tych nocnych czuwan. Wogole mam nadzieje ze jej sie przestawi to kupkanie na dzien-wodoa koperkowa poszła w ruch wiec moze bedzie lepiej. Zeby tylko Ala chetniej chciala ją pić
Ja jutro ide do lekarza z Alą bo ma całą buzke w krostkach i nie wiem co za pierunstwo i jak to leczyc.
Co do oczka to jak zaczelo w Boze "Narodzenie to do tej pory ropieje wiec pewnie tez cos mocniejszego dostane-bo sól i rumianek i masaz nie dają efektu.
My sie za bardzo nie wietrzymy-bylo jedno wyjscie do lekarza i jedno werandowanie-pogoda jakas niesprzyjająca i Ala miała troszke katarek-ale mam nadzieje ze zaczniemy cos wiecej teraz na dniach
Bodzianka nie dołuj sie kochana... Mamy nowy rok bedzie dobrze...

reklama
Musimy ! Nie masz żadnych objawów porodu ? U mnie tylko bóle na @ co jakiś czas no i stawianie...aha no i dzisiaj przespalam prawie cały dzien...
Tylko przez chwilę jak idę spać już to czuje tak jak by mnie na okres ciągnęło, ale w porównaniu z bólem okresowym to prawie żaden ból. I koniec objawów :)
A aniah coś ci lekarz mówił czy bedziesz miala wywołanie???

Mnie rozłozyło :( Wstałam przed chwilą z bólem gałek ocznych i okropnym bólem gardła :(

Dobry
Czuje sie troszke lepiej ale i tak zamierzam spędzic dzionek w domu. Po kocem jak mi dzieci dadzą..
Ewa przed szczepienim obejrzy Ci Franka lekarz i on zdecyduje czy katar jest taki, ze można szczepić. Ogólnie katar nie jest przeciwskazaniem do szczepienia. Ale ostateczną decyzje podejmuje lekarz. Spróbuj Frankowi smarowac pod noskiem maścią majrankową.
Jejku jak mi zimno w stopy buuu.

witajcie.
u nas nocka nawet fajna-pobudki co 2-2,5 godziny wiec czuje sie wypoczeta. kupka zrobiona byla wieczorem wiec od razu inaczej.
zaraz sie zbieramy do lekarza z tymi krostami.
Elena-dobrnelam dzisiaj do konca opowiesci o Twoim porodzie i naprawde-jakby sie czytalo odcinek Dr House tylko samego House'a zabrakło. Byłas naprawde mega dzielna. A to jest jak mowisz jak ma sie dziecko przy sobie zapomina sie o całym bólu-mało tego za jakis czas sie wraca na tę porodówke:)
byli wczoraj u nas znajomi i sie okazuje ze tez zaciązyli. Fajnie b obedziemy miec prawie rowiesników-juz córki mamy z jednego miesiąca i roku a teraz tez nie bedzie za duzej róznicy:)
Mam do Was pytanko- czy płci Waszych dzieci to są przez Was świadomie zaplanowane? czy przypadkowe?? U nas to totalny przypadek a ci znajomi starali sie strzelic w chłopaka... Ciekawe czy im sie udało..:)
milego dzionka zycze..

Melduje sie dzisiaj nadal w dwupaku z wielkim dolem, mam nadzieje ze moj lekarz mnie przyjmie dzis na wizyte i pojde na wywolanie i niech sie dzieje co chce bo ja juz nie daje rady.

witam:-)W koncu goraczka zeszla:tak:Przez dwa dni ponad 38 i myslalm ze sie wykoncze bo jakby nie bylo dwojka dzieci i do tego niemowle ktore ciagle wisi na cycu.W nocy tak sie wypocilam ze mozna mnie bylo wykrecac no i rano juz bylo ok.Wczoraj polozna zalecila gorace oklady na piers przed karmieniem i zimne po.No i chyba zadzialalo.Bo jakby nie przeszlo to musialabym lykac antybiotyki.
Jas jak poszedl spac o 22.00 to sie przebudzil na karmienie o 2.00 i ksiaze nie spal do 4.00:sorry2:Pozniej o 7.00 cyc i jak na razie spi synus.
Asjaa mialas racje z ta herbata.Tak tez zalecila polozna.Zrobilam kilka okladow z czarnej herbaty i ropa zniknela:tak:

aggie - trzymam mocno zaciśnięte, żeby to było dziś!! córeczkę też przenosiłam (2 tyg) więc wiem, jaki to nerw i stres:no:

asia - bardzo się cieszę, że z oczkami Jasia już lepiej:-D

a my dziś po raz pierwszy sami.Mąż w pracy, córa w przedszkolu. Na razie mały niespokojny troszkę, jak się obudził o 6.30 (wcześniej o 4.30 jedzonko i do 5.40 nie spał,a może i dłużej, o tej godzinie ostatni raz spojrzałam na zegarek:eek:) tak do tej pory nie śpi , tylko króciutka drzemka rano:confused: Teraz na cycku wisi w celu wyciszenia.

reklama
Izu wiem ze lepij z mezem ale mysl o dzieciaczku oby było wszystko dobrze trzymam kciuki

dziewczyny jest mozliwe zeby 1,5 miesiecznego niemowleciu wychodzily zabki> moj od 2 dni strasznie wszystko "gryzie" nawet butli z mlekiem nie umie spokojnie wypic bo smoczek caly zgryziony ;/

Do góry