reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

czesc dziewczyny przychodze troche pomarudzic. Wojtuś prawie całymi dniami płacze jestem juz wykonczona rece odmawiaja posłuzenstwa a przeciez Wojtus ma dopiero przeszło 3 kg to co bedzie pozniej, nie chce malutki lezec troszke uspokaja sie na rekach ;/ a najgorsze ze do 19 musze oddac czesc teoretyczna pracy licencjackiej a mam dopiero 2 strony nie mam kiedy tego pisac a jak juz mam chwile to oczy mi sie same zamykaja :(

reklama
Ja tez sie witam :) dzisiaj meza oddelegowalam do opieki porannej nad Ninka i pospalam do 10 :D ale oczywiscie w nocy mialam godzine nieprzespana i kilka pobudek

u nas pada snieg i to mocno, ale zaraz probujemy wyjsc z Ninka na zakupy. potem maz robi na obiad pizze, a po odbiadku jedziemy zawiezc Nine do moich rodzicow na noc, a my do knajpki na spotkanko. moze bedzie fajnie ;)

rzeczywiscie coraz bardziej mamusiowo sie tu robi :D

gwiazdeczka - proponuje zainwestowac w chuste, przynajmniej rece bedziesz miala wolne. a maly marudzi wieczorami czy przez caly dzien?

Hejka:) ja dzis mam mega pracowity dzień wykorzystuję małża, myje mi okna, ja piorę firanki - robimy ogólnie porządki przedświąteczne...do tego nadal piorę i prasuję dzidziowe rzeczy, planuję spakować też torbę do szpitala ciekawe czy mi się w końcu uda hehe
U nas tez sniegu po pas i ciągle sypie, potem pójdziemy na saneczki:)

gwiazdeczka myślę że Twoje nerwy tez sie troszku udzielaja Wojtusiowi, podejdź spokojnie do tego - czy to musi być koniecznie na dziś? nie da się tego przełożyć??? z tego co pamiętam moje prace lic. i mgr miały po ok 50 str. części teoretycznej więc sporo....a nie ma kogoś kto mógłby Ci pomóc....?

carine czemu Lenka musiała zostac w szpitalu?

Gosia bez skrępowania dzwoń po siostrę!!! Tak to korzysta z pomocy rodziców ale jak syt. odwrotna to jej nie ma??!!!!!!

carine- trzymam kciuki za małą i oby jak najszybciej wróciła zdrowiutka do domciu :) długo jeszcze będzie pod obserwacją?

gwiazdeczka- chusta to dobry pomysł :) sa jeszcze takie leżaczko- huśtawki, np FP czy bright stars np coś takiego FISHER PRICE - HUŚTAWKA RAINFOREST M6710 - KURIER (1343218408) - Aukcje internetowe Allegro A twój mały widać że lubi być bujany...

aha no i może daj małemu smoczek. Pierwszy synek za chiny nie chciał smoczka a drugi zassał bez problemu i widzę że może z nim "czuwać" przez dłuższy czas bez zabawiania, noszenia, cycusiowania

co do pisania pracy to ja mam inne zdanie- na jej napisanie zawsze będzie potrzebny czas- za 6 miesięcy mały będzie bardziej wymagający bo i okresy czuwania są dłuższe. Ja pisałam i broniłam pracy mgr z 8-10 miesięczniakiem u boku. Musiałam nocować u mamy bo sama nie dałabym rady - kiedy ja pisałam ona zajmowała się wnuczkiem. Synek wstawał po 5 rano, miał 2 drzemki 1h, zasypiał po 20 a ja normalnie padałam o 20 na psyk.

Dzieki wam dziewczyny za rady, ale chyba to juz przewrazliwienie ze cos moze byc nie tak.Tak juz bym chciala urodzic i zobaczyc synusia i byc pewna ze wszystko ok.
Carine trzymam kciuki za malutka, oby szybko wrocila do domku:tak:
Gwiazdeczka z ta hustawka to dobry pomysl ale ja tez pomyslalam ze moze od pokarmu, moze cos mu nie sluzy z twojego menu i to kolki?

Gwiazdeczka z ta hustawka to dobry pomysl ale ja tez pomyslalam ze moze od pokarmu, moze cos mu nie sluzy z twojego menu i to kolki?

rzeczywiście maluch skończył 3 tyg to i pomału kolki się zaczynają ;/

asia- no jak na 40 tc to bardzo prawdopodobne że to już na dniach się rozwinie :p... ale ci nowość powiedziałam :) W dniu, w którym urodziłam Mikołaja poruszył się może ze 2 razy- od 7:40 do 13:05 kiedy się urodził

mamolka a ja rodząc małą myślałam że zwariuję - cały czas się ruszała i to jak! Oczywiście podczas każdego ruchu ja miała mega wzmożony i bolesny skurcz:/// mało to było fajne...pamiętam jak ją błagałam by przestała kopać:D

gwiazdeczka nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale moja Oliwka też uwielbia być noszona...:/

my dzisiaj jedziemy do mojej mamy i zostawiamy dzieciaki u niej, a sami na zakupy. Też wolałabym jechać w tygodniu, ale niestety wtedy mama pracuje i nie mam z kim zostawić Oliwki. Nie mam jeszcze ani pół prezentu...nie wiem jak ja się ze wszystkim wyrobię...nie widzę tego...

dzieki dziewczyny za rady z ta chusta to musze pomyslec wlasnie przyszedł kurier z karuzela jak narazie małemu sie podoba lezy grzecznie z łozeczku ciekawe na jak długo heheh. co do pracy to watpie zeby promotor przedłuzył mi czas bo on taki raczej twardy na wszelkie rozmowy, ja naszczecie nie musze miec az 50 stron teori wystarczy 30 ale jak na ten czas to i tak za duzo studiuje socjologie wiec najwazneijsza czescia sa badania, a co do pozniejszej obrony to nie wchodzi w gre bo od pazdziernika planuje zaczac studiowac mgr a wiem ze jakbym zrobiła sobie teraz przerwe to bym juz na mgr nie poszła, znam siebie musze sie jakos zapszec i dac rade, dzieki dziewczyny za wsparcie :)

reklama
Mamolka fajnie jakby to sie sprawdzilo:tak:ale jak widac roznie bywa, jak w przypadku Olci:-)A co do prezentow to jedynie mam ale w planie co kupic bo jakos nie moge sie zebrac.Jakiegos lenia mam do wszystkiego.

Do góry