reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

dzień dobry:-)
codziennie rano ( i popołudniu, i wieczorkiem:-D) zaglądam, żeby sprawdzić która już rodzi:tak: i coraz więcej mamuś, a coraz mniej ciężaróweczek.
aż sama się zaczynam niecierpliwić, choć termin jeszcze w miarę odległy;-)
już w czwartek ponownie muszę stawić się na oddział i dlatego mam smutny nastrój.
pozdrawiam

reklama
witam sie i ja....
pospalysmy dzisiaj z córcia do 8 i potem szybciutko do złobka....
nocka mineła w miare przyzwoicie nawet pospałam, nie obudziłam się odrętwiała...
ciekawe czy dzisiaj cos ruszy czy dalej czekanie.... w sumie to powinnam wiedziec ze przy drugim to najczesciej sie rodzi po terminie ale jakos jestem tak nakręcona porodem że sie doczekać nie mogę.. kiedy będę go miała za sobą:D
ide nastawić pranko i po jeszcze jedną kromeczkę....
miłego dnia... ciekawe czy sie któraś dzisiaj rozpakuje;)

a ja stwierdzam, że widać że już sporo rozpakowanych grudniówek jest po ilości postów :) nadal jest ich sporo, ale jednak łatwiej już nadrobić. świeżo upieczone mamusie już nie mają tyle czasu :D

dzień dobry;)

ja też jestem ciekawa czy któraś się dzisiaj rozpakuje... choc nieskromnie powiem że mogłabym to byc ja. hihihi...

tunia my właśnie kupiliśmy Zosi na mikołaja taki prezent, pudło z różnymi brokatami, karteczkami, pomponikami, piórkami, cekinami i różnymi takimi rzeczami z których można zrobic fajne cudeńka, ona jeszcze troszkę może za mała jest na takie rzeczy, ale siedzi po 2, 3 godziny przy tym i klei, brokatuje, więc myślę ze dziewczynka 5 lat będzie się tym umiała super bawic..

Witam :)

mnie dzis pierwszy raz w nocy bolalo podbrzusze jak na okres i krzyz - bardzo delikatnie, ale mam nadzieje, ze cos tam powoli zaczyna sie szykowac. moj maz od dzisiaj praktycznie do 7 stycznia bedzie pracowal w domu, wiec byloby najlepiej urodzic w przyszlym tygodniu :D moge sobie planowac ...

maz poszedl mala odprowadzic do przedszkola, a ja zaraz biore sie za tort urodzinowy dla niego. zobaczymy jak wyjdzie ...

Salomii - ty tak nie panikuj, bo i tak nie ma wyjscia - musisz jakos urodzic ;)

Tunia - my tez uwielbiamy gry i puzzle. wczoraj Nina dostala na mikolaja wlasnie takie puzzle 3w1. ale kreatywnie mozna sie bawic praktycznie wszystkim, tylko wymaga to (niestety) czasu ze strony rodzicow. my z Nina bawimy sie czesto lalkami Barbie odgrywajac rozne scenki rodzajowe: np. sklep, lekarz, bal, przyjecie. czesto brakuje nam roznych rekwizytow, wiec robimy je same :))))

Hej! I ja się witam:) O dziwo miałam przespaną noc, nawet na siusiu się nie budziłam:) Co do prezentów to ja też mam zawsze z tym problem, pojutrze do szpitala a ja jeszcze nie kupiłam wszystkich prezentów na gwiazdkę, a po porodzie to już na pewno nie znajdę na to czasu...
Ciekawe która będzie następna na porodówce:)

Czesc dziewczynki:)
u nas dziś noc super:D:D:D mały jadł o 1 a potem wstał dopiero o 6-tej:) martwię się trochę czy oby napewno słyszę jak on płacze.... bo może płakał koło 3 a ja smacznie spałam i nie słyszałam??

ooo no to sobie popisałam, pijawka wstała...na cyca...

to do później:)
zniecierpliwionym życzę porodów dzisiaj:D

maz poszedl mala odprowadzic do przedszkola, a ja zaraz biore sie za tort urodzinowy dla niego. zobaczymy jak wyjdzie ...
powodzenia dzielna żono:D

Czesc dziewczynki:)
u nas dziś noc super:D:D:D mały jadł o 1 a potem wstał dopiero o 6-tej:) martwię się trochę czy oby napewno słyszę jak on płacze.... bo może płakał koło 3 a ja smacznie spałam i nie słyszałam??

ooo no to sobie popisałam, pijawka wstała...na cyca...

to do później:)
zniecierpliwionym życzę porodów dzisiaj:D
niemożliwe go niesyszeć. gwarantuję, że słyszysz nawet jak chrumknie, spanie czy łapeczka machnie. To sie rejesrtuje nieswiadomie.

Co do prezentu Tunia to no własnie - to taki fajny wiek na gry, a że teraz ich od zatrzesienia to jest w czym wybierać! My na mikołajki kupiliśmy Wiktorowi Monopol taki dla dzieci(jeste tego mnóstwo na all) polecam, wszyscy mamy dobra zabawę;-)
dokładnie. Są tez puzzle 3D, które myslę tez sie moga spodobac - z takich puzzli buduje sie np. jakies znany budynek czy cos

Ja rodzę na Polnej, tzn zamierzam. Też na IP spotkałam się ze znieczulicą...
bo IP to jedno, a porodówka to kto inny, zreszta ja Cię na to od dawna nastawiałam, żebys się tych flądr z IP nie wystraszyła

Aha, zapomniałam napisać, że wczoraj dzwoniłam do gina po wyniki posiewu z szyjki i nic mi nie wyhodowano !!!:laugh2:
super:)

Tunia może jak się rozruszasz to będzie lepiej. ja wczoraj calutki dzień biegałam i coś robiłam, zaliczyłam długi spacer z nadzieją, że w ogóle pojawi się jakikolwiek znak, że poród coraz bliżej i co??????????? i tyle, że wieczorem byłam zmęczona ale czułam się dużo lepiej niż w poprzednich dniach!! nie bolało nic!! skurczy brak!! więc ja już sama siebie nie rozumiem hehe

reklama
Witam dziewuszki:-) Ja dzis o dziwo ani raz nie wstalam na siku:tak: ale i tak jakos zmeczona jestem:sorry: Dzisiaj to chyba nie usne bo jutro na oddzial i na 80% bedzie wywolywany porod:szok: wiec trzymajcie kochane kciuki.
Gufi powodzenia przy torciku.Moj mezus jutro swietuje no i jak wywolaja to bedzie podwojne swieto:-D

Do góry