reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ewa - ja też chciałam się dzisiaj przespacerować, ale jak się dowiedziąłam, że jest -15, to się rozmyśliłam. Jeszcze by mi nos zmarzł. Herbatką się chętnie podzielę, właśnie piję taką cynamonową, świąteczną.

Kliwia - ja przepowiadające miałam, a teraz jak już termin to nagle cisza, więc może u Ciebie będzie na odwrót. Trzymam kciuki, żeby się udało przed 08.12. A swoją drogą te wszystkie urzędy to bym wysadziła w powietrze.

reklama
Tunia teść przechodzi powtórna szkołę życia. Bardzo dobrze. To nieźle,że jeszcze uczą na Punciakach. U nas od iluś lat są Micry. Choć z tego co wiem jest możliwość zdania na Punto, bo jest jakaś nauka jazdy co ma jedno Punto.
a u nas same peugoty... a stan techniczny niektorych jest masakryczny-pogniecione bez swiateł...

Czy ktoraś z was będzie rodziła na Chałubińskiego we Wroclawiu?

Ja też się ciekawię o co chodzi, bo kliniki to mój drugi typ na poród.
Własnie zadzwoniłam do Labolatorium na Chałbińskiego i jest już wynik na paciorkowca. Męża wyślę bo on ma rzut beretem z Reja.

U mnie wywoływanie Hani tez nic nie dawało, ale i tak się teraz nie poddaję i obowiązkowo seksik raz dziennie, skakanie na piłce i taniec z córeczką. Nawet jak nie wywoła to porodu to szyjka i miednica się lepiej przygotują.
Przynajmniej zrobiła się miękka od ostatniej wizyty, a i Emilka ma szanse na wpasowanie się w kanał, bo jak narazie balotuje sobie i wbija się w bioderko mamusi.

nie licze na porod przed 8.12

wiec mowi sie trudno jakos trzeba bedzie sobie poradzic za 2000zl w trojke. a od kwietnia namietne poszukiwania pracy dla mnie.

Adaś dziś w nocy wojował przez 2 godziny - nie płakał, tylko chciał cyca lub na ramieniu oglądac pokoik. Wiki się obudziła o 4 w nocy, zeby się nim zając i tez nie chciała spac. Wczesniej było ja trudno namówić na spacer, nawet próba przekupstwa kupnem harribo nie zadziałała. Dopiero karuzela - nie wiem czy teraz codziennie będzie trzeba ja tak namawiać? Kąpiel to tez była wojna, w końcu ustąpiła, jeśłi Adaś bedzie z nia w łazience i ona mu pokaże jak duże dzieci biora prysznic same.
ufff... zobaczymy jak bedzie dzis

Bodzinka - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Sun - gratuluję wody. Ale w pierwszym momencie pomyślałam o....... wodach płodowych :-D
hehe, ja też o tym pomyslalam:)
Sun-Kolezanka z Paryża nie miała ciepłej wody przez 3 tygodnie, bo nie potrafili naprawic, bo ciagle im czegos brakowalo...

Antylopka - fajnie, że już w domku. Zazdroszczę Ci strasznie, bo ja ciągle z brzuchem, a też miałam rodzić 28.11.
jak sprawdziłam co wpisali w karte porodu, to oni (FR) w sumie innaczej wpisują termin, bo na koniec 41 tc. Mam wpisane, że Adaś się urodził 40 t +2 dni (czyli wychodzi na polski termin, 27.11, ze prawdiłowy)

a co do przyspieszenia porodu to słyszałam, że tylko symulacja brodawek jest skuteczna. ale nie wiem, nie próbowalam... za to jeżeli chodzi o seks to u mnie w 38 tygodniu nie wywołuje nawet skurczy tak więc nie sądzę, żeby to mi coś pomogło :D
stymulacja brodawek zwiększa skurcze - jak się zacznie poród i będzie sie je stymulować, to poród przbiega szybciej - rozwarcie szybciej postępuje.
na moim przykładzie widać, że jedynie burza i grzmoty przy Wiki zadziałały, nic innego... za to pod ktg miałam zakaz od położnej stymulacji brodawek, bo sie "bała", ze urodze zanim mąż wróci z kolacji - około 15 minut mu to zajęło.

a u nas same peugoty... a stan techniczny niektorych jest masakryczny-pogniecione bez swiateł...

U nas nawet niezłe te Micry, malo poobijanych. Gorzej z tymi egzaminacyjnymi, bo mają rozregulowane swiatła -kierunkowskazy i światła są w jednym miejscu i zmieniajac kierunkowskaz przy okazji zmieniasz światła. Wiele osób nie zdało egzaminu z tego powodu.

tunia ja bym sie na Twoim miejscu zarejestrowala, nie ma az takiego klopotu z podpisywaniem listy bo sie idzie raz na 3 miesiace - a w przypadku ciazy to i tak nie oferuja nic na podpisywaniu. A jak urodzisz w trakcie pobierania zasilku dla bezrobotnych to CI beda placic jego kwote przez 20 tygodni macierzynskiego - i wtedy jak zaniesiesz zasiwadczenie ze szpitala z adnotacja urlop macierzynski to nawet jesli bedziesz miala w tym czasie [po porodzie] termin podpisania listy, to to zaswiadczenie zwalnia z tego obowiazku. nie wiem ile Ci tego zasilku przyslugiwalo. u mnie bylo to mneij wiecej 300zl na reke. zawsze na pieluchy by bylo.
Idz sie lepiej zarejestrowac :)

Tunia bardzo dobrze. Chyba mnie źle zrozumiałaś, ja sie z tego nie śmieję, bo to przykre, ale napisałam to w sensie, że pokazałaś, gdzie tescia miejsce.

reklama
UUUf ja już w domku, po zakupach, wyniki odebrałam, są nawet ok - cud jakiś bo hemoglobina mi podskoczyła do całych 12!!! więc mieszczę się w normie:))) HBS ujemny (zreszta ja sie szepiłam przed pierwszą ciążą)a WR jeszcze nie mieli... :/

Tunia powiedz co wywalił mądrego teściunio :-D ;p

kliwia przykro mi z powodu problemów pieniążkowych:(.... eeech, zreszta kto ich nie ma, ja tyle co wypłatę dostałam 1.XI a już mi z tej całej kasy 700 zł zostało, a gdzie święta, prezenty i zycie do końca mies???!!! kasa topnieje niemiłosiernie...
jeszcze mi apteka została - dzidziusowe rzeczy - spirytusik do pępuszka, Bepanthen i sól fizjolog.

Co do spirytusiku to jak to jest, bo nie pamiętam - rozrabiałayście ten 90% ? czy zostawić taki , jak jest, bo mi się zdawało że rozrabialiśmy przy Wiktorku a M twierdzi że nie. ://

wstawiłam dzis zupę fasolową, zachciało mi się, a wieczorem będę po suficie fruwać hehe, dobrze że M dziś idzie na imprezkę firmową hehe

Idę zaraz włosy farbować, nie chce mi się ale to już mus w moim przypadku, mam mase siwych włosów grrrr

Antylopka jak fajnie że juz masz swoją dwójeczkę, eeewch też bym juz chciała tak w nocy wstawać do maluszka:) wiem, wiem - potem człowiek ledwo żyje i czasem schowałby ta kruszynkę choć na pare godz. z powrotem do brzucha no ale sama wiesz... najwazniejsze że zdrowy dzieciaczek i poród pomyślny za Wami:)

Do góry