Witam się w dwupaku:-) wczoraj mnie nie było,bo nie dałam rady,dzis w nocy skurcze-bolalo bardzo i regularnie-lecz minęło,ale godzienkę temu odszedł mi czop z krwią-więc już czekam ,bo to będzie już dzis,jutro może-tak czuję i cmi ciagle dół brzucha i niedobrze mi. Tak pobieżnie poczytałam Was i:
bez szaleństw... całą ciąże mam liczne bakterie w moczu - zleży ile ich tam masz względem normy. Jakiś czas brałam urosept i tyle... póki nie ma białka w moczu antybiotyk nie jest wskazany
masz rację,bakterie w moczu w ciązy są-to nic strasznego,wystarczy dużo pić i zakwasić troszke mocz-cytrusy,wit C ,żurawina,pić dużo,by rozcieńczyć maksymalnie mocz-wtedy się bakterie ładnie wypłukują,a bakterie mogas pochodzić nie tylko z moczu ,mogły sobie być na zewn ujściu cewki-bo zawsze tam jakieś bakterie są,czasem jest źle pobrana probka moczu itp.
Sunnflower nikt nie mówi, zeby odrazu podawać antybiotyk. Furagina nie jest antybiotykiem.
Furagina to jest w zaawansowanej ciązy bardzo poważny lek i wiekszość ginekologów stara się jej jjuż w ostatnim trymestrze nie stosować,bo badania wykazały,że może ona miec wpływ i zapewne ma,na żółtaczkę fizjolog u noworodków-może ją nasilić,przedlużyć ,zmniejszyć zdolność do wychwytywania bilirubiny przez komórki wątrobowe, a z drugiej strony zmniejszyć zdolność jej sprzęgania wskutek niewydolności układów enzymatycznych .Zresztą nie ma co opisywac tego zjawiska,ale nie powinno sie brać furaginu przynajmniej w ostatnich tygodniach
Oj,cięzko wysiedzieć.Może potem zajrzę jak zdążę.Na pewno dam znać ,gdyby się zaczęło.