reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cześć wszystkim,
ja od 6:20 na nogach bo jechałam na badania do dzisiejszej wizyty u gina. Wczoraj udało mi się kupić materacyk, wanienkę, leżaczek do wanienki oraz laktator :) ale się cieszę :) teraz czekam tylko aż mi wyschnie pościel, którą wczoraj wyprałam i przygotowuję łóżeczko :) Czy to nie za wcześnie ??

reklama
ainah na wyłożenie pościeli w łóżeczku wg mnie za szybko. Można ją założyć nawet po powrocie ze szpitala - toż to 5 minut roboty. Noo chyba że ubirać obcykać zdejciami i podziwiać na komputerze :]
Ja mam w łóżeczku tyle rzeczy wsadzonych że aż się przerażam co z tym zrobię jak będzie tam spało dziecko.
Jedyne co mam w łóżeczku dzieciowego na wierzchu to uprasowany ochraniacz - ktory stoi rowniutko przy jednym z bokow - bo korzystamy z lozeczka jako stolika nocnego przez szczebelki. wiec nie przyczepialam.

Dziś chyba wstawię pościel białą do prania z flanelowymi pieluchami, ale tylko na pol godziny w ramach odswieżenia.

Dziś powiedziałam mężowi o mojej schizie o odejściu wód - przeraził się :szok:
I zaznaczył że mam mu powiedzieć ajk mi wody odejdą w razie co hahahaha

a w ddtvn bedzie niedlugo mowa o zabawkach dla dzieci i ich trujacych wlasciwosciach.

Ostatnia edycja:
Witajcie,

Śniegu przybywa więc radość w serduchu:)oby zostało do Świąt:)
Ja dziś wizyta...zamierzam wypytać dobrze lekarza czy wszystko ok bo mama mnie nakręciła, że mnie przenosiła 2 tyg i nie miała do końca żadnych bóli dopiero jak sprawdzili wody, które były brudne to szybko wywoływali poród. Więc zeschizowałam się na maxa i dziś mam nadzieję że dowiem się wszystkiego u lekarza.

Buziaki dla Was i miłego dnia!

Witam:)

ale głodna jestem, czekam az sie jajka ugotują:-p
U nas śniegu po pas, dzisnie pada ale wczoraj i w nocy non stop. Krolcia ciesz się że u ciebie nie ma bo że pieknie to owszem ale problem z wyjsciem bo slisko i ubieranie butów śniegowych to nie lada wyczyn teraz:dry:

margaryt tez proponuję rozłożyć łóżeczko albo chocaż takie w częściach bez folii czy kartonu postawić bo wali solidnie z początku, ja czułam moje jak wchodziłam tylko do pokoju, teraz już się wyśmierdziało, musze jeszcze odpakować materaz i też niech wietrzeje, a łóżeczko to u mnie też składzik wszystkiego:-D

Tunia co do więzadeł to dokładnie - boli i ciągnie tak jakby w środu miała mi się macica urwać, okrpne uczucie:sorry:

asia to chyba nie ja miałam bawić się w kapanie a Tunia:-) swoja droga moja wanienka jeszcze sobie mieszka na strychu u rodziców, musze ja w ogóle obejrzeć w jakim jest stanie

ewa ciesz sie wolnym dniem! a nie możesz tych zleceń pisać na laptopie na kanapie?
No i świetnie że zdrówko wraca!!!

Martwi mnie cwietka bo wczoraj się chyba nie odzywała i dziś jak na razie też nie widzę...ma do mnie nr, więc chyba dałaby znac jak coś:sorry:

Hello laseczki :)
Ewwe maluszek cudny :) Już nie mogę się doczekać swojego a on jak na złość siedzi i siedzi :)

Swoja drogą czemu nie wrzucacie fotek do wątku z galerią :) heh
Nuda,jutro KTG i w czwartek ciulowy dzień :(

dzień dobry,
u nas też pełno śniegu, no iw sumie nawet fajnie gdyby nie to że trzeba iść odśnieżyć i odskrobać samochód - to chyba jedne z większych minusów zimy. No i dzisiejsza noc ma być megazimna.
Nic mi się nie chcę.
Kurcze a dzisiaj andrzejki!!!

No własnie...andrzejki, zapomniałam a moje dziecko zamiast w przedszkolu się andrzejkowo bawić kisi się ze mną w domu bo nie miałabym jak go przez teśniegi odebrać:/// już się ubrał na narty, buty narciarskie kask i tak chodzi hehe, dobrze że mieszkamy na parterze hehe

reklama
hejka!

u nas tez wszystko zasypane. na szczescie maz w domu, wiec odzwiozl Ninke do przedszkola na sankach :tak: a ja po przedszkolu obiecalam jej, ze pojdziemy do parku na gorke - moze dobrze mi zrobi taki spacer, bo juz chyba dopada mnie jakas przedporodowa panika :eek: po pierwsze zaczyna do mnie docierac, ze teraz bede miala dwojke dzieci na glowie czyli dla siebie to juz wogole ani chwili. po drugie mam jakas schize jesli chodzi o pieniadze - wogole nie moge o tym rozmawiac, bo zaraz wpadam w panike, ze przy czworoosobowej rodzinie to z glodu umrzemy. po trzecie - mam wrazenie, ze nie mam sily na porod. juz wiem, jaki wysilek i bol mnie czeka, a jestem sflaczala na maksa. no tak po krotce wyglada moje samopoczucie :no:

Tunia - ja folie zdjeclam z materacyka i przyktylam kocykiem.

ainah - posciel bede zakladac dopiero po powrocie ze szpitala.

trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace. ide na sniadanie, bo maz wrocil z pieczywkiem :-)

Do góry