reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

olkale - super, ze u Was wszystko ok :-) coreczka CUDNA!

ja dzis poprasowalam reszte dzieciecych ciuszkow i juz mam wszystko zrobione :tak: poza tym sie byczylam, bo maz w domu siedzi i na obiad robi pizze ... mniam. jutro tez pewnie nie pojedzie do pracy, bo przy takiej pogodzie laboratorium drogowe jest troche sparalizowane :baffled:

u nas pada rowno od samego rana - jak tak bedzie dalej, to nie wiem jak ja dojade w czwratek do gina ...

:-):rofl2::elvis: - to wiadomosc od Ninki

reklama
Asiu juz prawie czas na rozpakowanie się :-) jak sie czujesz?? Skurcze są??
Mnie puchnięcie zniknęło prawie już całkiemi wyglądam wreszcie jak człowiek :-) Krzyś to spokojne dziecko ale jak sie okazało - wiecznie głodne przez co połozna zaleciła mi karmić go góra 15 minut co 2h, a on potrafił przy cycu godzinę siedzieć:zawstydzona/y:... a że mam masę pokarmu to gdyby mógł to by siedział non stop :-) Więc karmie go tylko 15 minut a potem smoczek bo inaczej wyssa sobie rączki ;-)

Olkale mała jest prześliczna! Gratuluję z całego serca córeczki :)

Co to znaczy wysokie cisnienie? Bo ja mam ciagle podwyzszone w granicach np 135/89 puls 70.... i juz nie wiem co i jak...albo 130/ 70..... Czy mam juz panikowac? to duze jak dla mnie, ale ciagle jest takie mimo lekarstw na obnizenie cisnienia...Oszalec mozna!

Moja pani dr kazała się zgłosić dopiero jak ciśnienie będzie się utrzymywać dłużej powyżej 140 - to pierwsze. Ja zazwyczaj mam bardzo niskie, ale w ciąży między 125 a 135 cały czas i usłyszałam, że jeżeli nie puchnę ani nie ma innych niepokojących objawów, to jest ok :)

Podzielę się z Wami złotą radą od mojej Mamy, którą dziś dostałam w smsie: jak będziesz mieć często skurcze, to pamiętaj - jedź do szpitala :D Babcia się denerwuje, ale żeby aż tak ;)

Powoli kończę zlecenie, ale muszę sobie zrobić przerwę, bo już mnie wszystko boli od siedzenia przy komputerze...

hej....sorki, ze nie doczytuje ale mam doła...nadal nie wiem NIC...zlecił na dzis usg, prawie h na nie czekałam...Wg.lekarki maluch waży ok.3kg ale może i wiecej bo miala problem ze zmierzeniem go....Nogi pozawijał, ze ich znalezc nie mogła...Ale na tym cholernym wydruku pisze, że wg. usg to 36 tydzień i termin na 30 grudnia...I nie wiem co jutro zrobią...Oszaleje z tych nerwów...Jestem coraz bliższa decyzji o wypisaniu się i skonsultowaniu gdzie indziej...glówka w kanale rodnym, oboje się meczymy...Jak mi głowica przycisneła doł brzucha to myślałam, że urodze taki ból...

Bodzinka Tak mi przykro,że Cię tak męczą,a myślałam dziś sobie,że może masz już Fifiego przy sobie,a oni dalej nic nie robią :-( 3maj się kochana :*

Ja sama boje się iść do tego szpitala,jeszcze jak czytam jakie cuda się tam dzieją to masakra,jeszcze 3 dni nie całe,2 i pół a tu ani widu ani słychu,Mikołaj czeka do 6 grudnia

tak trochę podczytaam dzisiejszy dzien...
zdecydowanie seksik przyspieszył u mnie rozwiazanie.. seksikowaliśmy w piatek i sobotę ... wieczorem skurcze się zaczęły...;)

Hej oczywiście wpadam tylko na chwilkę:)

Dziękuję kochane dziewczynki za gratulacje:):)
Malutki jest tak kochany że aż mi dech w piersiach zapiera:) nie płacze w ogóle, ostatnio wczoraj płakał, jak nie mógł złapać za cyca:) w nocy nawet razu jak się na papu budził:) Jest uroczy, a ja jestem zakochana mamusia:):)
Jesteśmy już w domu, małemu spadło 200 gr, ale wczoraj ważył 2300 i waga poszła juz w górę więc się cieszymy, ale jest taki maleńki....
Cc zrobili mi o 23 kiedy skurcze miałam już co pięc minut i kiedy myslałam że wydrapię oczy każdej jednej położnej która wchodziła do mnie sale porodową, - ale tak późno mnie pokroili bo mieli " ważniejsze " cięcia, a samo cc.... nie polecam:)

ale mnie zaskoczyły te wody, że odeszły, dziewczyny... nie wierzyłam w to co się dzieje.... płakałam ze strachu, ze szczęścia...

nie zdążę Was pewnie nadrobić w najbliższym czasie, ale obiecuję pojawić się na bb, w miarę możliwości:)

Myślałam w ogóle że więcej nas się rozpakowało podczas mojej nieobecności...

A to mój syneczek:D

Borysek.jpgdziubek.jpgSNC00533.jpg

Pozdrawiamy Was bardzo serdecznie, i życzymy bezbolesnych rozwiązań pod naszą nieobecność...

PS pusty brzuch jest beznadziejny:)

heh Ewwe :))))) no jaki sloooodziak :))))))) na ostatnim zdjeciu usmiecha sie jak TY :D:p cudny jest i strasznie kruszynkunkowaty :) z pewnoscia latasz w powietrzu z uniesien, ja sama jak pomysle ze juz niedlugo to jakbym sie nacpala :O

a robili cos w zwiazku z paciorkiem?

zagladaj do nas jak najczesciej i oby nie bolaly Cie cycorki a bole po cesarce zniknely :)

a wogole to my grudniowki jestesmy hehe a juz mamy mnostwo dzieci wypakowanych:)

Moja pani dr kazała się zgłosić dopiero jak ciśnienie będzie się utrzymywać dłużej powyżej 140 - to pierwsze. Ja zazwyczaj mam bardzo niskie, ale w ciąży między 125 a 135 cały czas i usłyszałam, że jeżeli nie puchnę ani nie ma innych niepokojących objawów, to jest ok :)

Podzielę się z Wami złotą radą od mojej Mamy, którą dziś dostałam w smsie: jak będziesz mieć często skurcze, to pamiętaj - jedź do szpitala :D Babcia się denerwuje, ale żeby aż tak ;)

Dziekuje za wskazowki. Ja puchne ale biore na to leki no i moja gin widziala juz te nogi jak balerony... Tez sobie mysle ze dopiero powyzej 140 na dluzszym etapie bede reagowac...
Cudowna rada twojej mamy :D Hehehe

olkale piekna kruszynka :)

Ewwe sliczny synek :) Podobny do ciebie :) Obym mogla juz niedlugo byc tak zakochana w moim maluszku jak ty w swoim :-D

reklama
Jejusiu jakie cudeńka:-p:-p:-p mi się nie chce wierzyć że taka istotkę mam w brzuchu, jakoś nie dociera że tam takie bobo:-D

ewwe no wypisz wymaluj cała mama, szczegóóólnie na ostatniej fotce:-D cudny chłopczyk no i faktycznie kruszynka. A jak z karmieniem u Ciebie?

Wiolcia to tylko się cieszyć że masz pokarm, zazdraszczam:-p
pokaż nam głodomorka!!!:-)

olkale śliczna Niunia taka już dzidzia nie noworodek, piękna!:-)
A o tej maści pierwsze słyszę, to na brodawki?

Zapełniajcie galeryjkę to bedzie najlepszy wąteczek:-p

A ja trochę poległam po obiedzie na kanapie, oczywiście jednym okiem tylko bo Wiktor w domu był, akurat jak sie położyłam to ciągle "miał do mnie sprawę":oo2:....al.e zupiekliśmy już kruche ciasteczka i zrobiliśmy naleśniki z dźemem truskawkowym:-pteraz siedzę i opijam się colą:rofl2:, trochę postałam w kuchni i już mnie ciągną więzadła na górze, też tak macie?

Do góry