reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Salomii dziś straciłyśmy trzy aniołki... chociaż przy każdym nie tracę nadziei.
oj to straszne wieści...jeszcze nie miałam czasu poczytać, ale Antylopka na staraczkach 2010 wspomniała...więc szybciutko zajrzałam do Was...bardzo współczuję :(

ja też sie dziś wybrała do gina (mimo,ze wizytę miałam zaplanowaną na przyszły tydzień) ale moje ciśnienie mnie zmartwiło...ciagłe mroczki przed oczami ....no i przy okazji usg Pani dr zrobiła...maluszek ma 3,5 cm i fikał,ze szok...aż sie popłakałam jak widziałą jak rączkami i nóźkami wymachiwał :)

mam też skierowanie na badanie genetyczne na 19 maja, bo zaszłam w cyklu po hsg więc jest jakieś ryzyko :0 zmartwiłam sie tym trochę...no ale nic...trzeba wierzyć,ze bedzie wszystko dobrze....

reklama
witam:)
wlasnie odkrylam to forum:)
ja tez zalapalam sie na grudniowa mame:)
termin mam na 10, wiec swieta w powieksozonym gronie :D

adusia a jaka betka?? ze mowisz ze mala ??

ja jestem juz po wizycie... i jest ok tylko niewiadomo skad te plamienia bo niby krwiaka juz nie ma ale ten gin sprzetu dobrego nie mial ... dzidzior urosl ponad cm ma. serduszko bije napewno wiecej niz 150 uderzen bo mowil ze bardzo szybko i ze to bardzo dobrze bo jak wolno bije to zle rokuje na przyszlosc... tak wiec w sumie ok tylko mam zwiekszona dawke duphastonu ale ze moj profesor z wro zalecil mi dupka tylko 2x1 ale za to lutke dowcipna 3x2 to ide za slowami profesora a nie lekarza. w ogole ten tutaj leakrz duzo mi chce cekow dac i nei chcial zmniejszyc np clexanu jak wczesniej zmniejszyl mi profesor . ale ufam bardziej profesorowi on prawie wszystkie kobiety z problemami nieplodnosci i niedonoszenia dzici wszystkim pomogl i ma piekne sciany i pelno na nich zdjc malenkich dzieciaczkow ktore przyjal :) wiec jemu ufam bezgranicznie wiec nawet temu nic nie mowilam ze jezdze do zimmera i ze on co innego mowi no wiadomo nie bed podwazala jego zdania bo w razie co tak jak dzisiaj bedzi emi potrzebny :) a i karte ciazy juz mam :)

wszystkim aniolkowym mamusiom dla ich aniolkow (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)

missiiss uff:) moze te krwawienia byly z koncowki krwiaczka? w kazdym razie super ze wszystko z dziedziem w porzadku:))) rany jestem dzis tak styrana ze nie wiem czy pisze z bledami czy bez:/
i zastanawiam sie czy Lena_R byla??? kurcze ona miala dac znac dzis bo wczoraj ten dziwny lekarz tak ja zdenerwowal ze biedna sie troszke zalamala :/ konowal jakis, mam nadzieje ze z nia wszystko ok i nawet jak jest jakis torbiel to ze dzidzius ma sie dobrze potrzebne mi tu dobre wiesci by zrownowazyc..

Olkale :) rosnie jak na drozdzach :)

Czesc dziewczyny, nie bylo mnie, trochę nadrobilam.
Widze, ze duzo smutnych wieści :((((
Mamy aniołków trzymajcie się dzielnie, czemu tak musi być :(((((((
Ja tez w nerwach. Jakies choróbsko mnie dopadło i najpierw okropny kaszel i katar, teraz doszedł ból gardła. Bylam u lekarza i ponoc osłuchowo czysto, wiec to jakas wirusówka.
Piję syrop z cebuli, zjadlam czosnek, psikam tantum verde i kurcze, chyba coraz gorzej :/
Lekarz mi przepisał esberitox N, ale się boję to w ciąży brac. Zetknęłyscie się z tym lekiem może?
w dodatku przeszly mi mdlosci i się boję, czy wszystko w porządku, czy to choróbsko nie ma tu jakiegoś wpływu (zwlaszcza, ze gorączkę miałam).
W pierwszejc ciąży mdlosci mi przeszły w 14 tygodniu, a teraz dopiero 9 idzie...
Wizyta u gina dopiero 12 maja.
Pocieszam się, ze nie mogę spac w nocy, to u mnie tez jeden z objawów, więc moze po prostu przeszlam w jakąs inną fazę.
Kurcze, no.
Muszę sięczyms zająć, moze suwaczek wstawię.

Heh ja tez nie moge spac w nocy... juz mnie to denerwuje, chodze jak zombie w pracy. Przez cala noc sie budze. Tak co 2 h. I cale dnie zmeczona jestem...

moonik1 gardlo plucz sobie sola emska - jak ja rozpuscisz w wodzie i mleku, nie jest taka zla - a pomaga. Czasem bardzo nawet! Moja gin. mi mowila, ze mozna ja stosowac, bo tylko pluczesz i dzialasz miejscowo. Trzymam kciuki, zeby pomogla ;-)

W nocy byłam w szpitalu bo mocno plamiłam:no::no::no::no::no:.Nie badali,nie robili usg żeby szyjki nie drażnić niepotrzebnie.Bezwzględnie bhcg mam zrobić dziś...jeśli spadek i/lub nie rośnie to zaczęło się samoistne poronienie....jeśli rośnie to prochy i brak forsowania......jestem załamana.....

mam też skierowanie na badanie genetyczne na 19 maja, bo zaszłam w cyklu po hsg

Ja zaszłam w ciąże w tym samym cyklu co miałam robione hsg, też się boje ale trzeba wierzyć że będzie oki. Było to dla nas duże zaskoczenie bo byłam potem na monitoringu i lekarz stwierdził że owulacji nie będzie- a jednak się mocno pomylił.

Dziewczyny - tyle smutnych wiadomości :-( współczuje wszystkim mamusiom aniołkowym ...

adusia - trzymam kciuki!

Ja tez dzisiaj jestem do niczego. nie moglam w nocy zasnac, rano obudzily mnie wiertarki z remontowanego nade mna mieszkania :wściekła/y: do tego przeziebilam sie - boli mnie gardlo i zaczyna mi sie katar. to przez ta paskudna pogode!!!!!! na razie lecze sie herbatka z miodem, malinkami i tantuum verde do gardla. jak mi sie pogorszy, to musze isc do lekarza. jestem wsciekla :angry:

reklama
:wściekła/y:wkur.... mnie ci lekarze!:angry:

Adusia sciskam palce z calych siiillll zeby tylko beta nie byla niska! Wczorajszy dzien nie moze sie dluzej ciagnac i zabrac kolejnego skarbika!

Do góry