madalia
Aktywna w BB
Sarka,jak najbardziej,jesli pojawia się nagle zwiekszona ilość białego śluzu-a dotychczas było go mniej,to jak najbardziej może zwiastować poród,ale śluz ,który by nieładnie pachcniał-intensywnie to już nie-bo wtedy to by była oznaka infekcji-która rzadko się zdarza jednak mimo wszystko w ostatnim etapie,więc cześciej ten śluz-czujesz,że tak m0okro masz ciągle na bieliźnie,czy wkładce,wtedy to może zwiastować poród w krótkim czasie,czasem też niezawuważalnie sączą się wody płodowe-pomalutku-ale tak,że trudno to zuważyć-można kupić test paskowy w aptece by sprawdzić czy to wody,czasem sączy się minimalnie odrobinka moczu-bo nie trzymamy tak jak normalnie-niektóre koiety tak mają i to jest norma w ostatnim etapie ciąży.Czasem w ten sposb zacvzyna rozpuszczać się czop śluzowy-stąd zwiększone upławy.Bo nie zawsze zauważyć można czop,który odszedł,a jeszcze jeśli upławy podbarwione są krwią-to już nie ma wątpliwości. Zauważcie ciekawostkę pewną też,że pod sam koniec zmienia się kobietom twarz-rysy,a zwlaszcza nozdrza nosa-staje się jakby szerszy,nozdrza szersze-może na codzień jak się widzicie to tego nie zauważacie,ale ja obserwując pacjentki stałe moje,właśnie to widze i nie tylko ja,moi koledzy też,bo raz poruszaliśmy ten temat i każdy się godził-ale to taka ciekawostka.
Ja mam pewność,że już wkrótce,może dziś,może jutro,za dwa dni,zwłaszcza,że chodzę,schylam się,Jeszcze niedawno badałam rodzące,ale jedna mnie w odruchu kopnęła-nie miałam jej za złe,wiem,że badanie może boleć w trakcie porodu-zwłaszcza masaż szyjki,gdy się nie chce otwierać,ale od tej chwili przestałam być przy porodach,ze względów psychicznych też-żeby sie nie nakręcać.
Ale już musze uciekać-trzeba kupić ciasto bo kto upiecze
Ja mam pewność,że już wkrótce,może dziś,może jutro,za dwa dni,zwłaszcza,że chodzę,schylam się,Jeszcze niedawno badałam rodzące,ale jedna mnie w odruchu kopnęła-nie miałam jej za złe,wiem,że badanie może boleć w trakcie porodu-zwłaszcza masaż szyjki,gdy się nie chce otwierać,ale od tej chwili przestałam być przy porodach,ze względów psychicznych też-żeby sie nie nakręcać.
Ale już musze uciekać-trzeba kupić ciasto bo kto upiecze