reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Sarka,jak najbardziej,jesli pojawia się nagle zwiekszona ilość białego śluzu-a dotychczas było go mniej,to jak najbardziej może zwiastować poród,ale śluz ,który by nieładnie pachcniał-intensywnie to już nie-bo wtedy to by była oznaka infekcji-która rzadko się zdarza jednak mimo wszystko w ostatnim etapie,więc cześciej ten śluz-czujesz,że tak m0okro masz ciągle na bieliźnie,czy wkładce,wtedy to może zwiastować poród w krótkim czasie,czasem też niezawuważalnie sączą się wody płodowe-pomalutku-ale tak,że trudno to zuważyć-można kupić test paskowy w aptece by sprawdzić czy to wody,czasem sączy się minimalnie odrobinka moczu-bo nie trzymamy tak jak normalnie-niektóre koiety tak mają i to jest norma w ostatnim etapie ciąży.Czasem w ten sposb zacvzyna rozpuszczać się czop śluzowy-stąd zwiększone upławy.Bo nie zawsze zauważyć można czop,który odszedł,a jeszcze jeśli upławy podbarwione są krwią-to już nie ma wątpliwości. Zauważcie ciekawostkę pewną też,że pod sam koniec zmienia się kobietom twarz-rysy,a zwlaszcza nozdrza nosa-staje się jakby szerszy,nozdrza szersze-może na codzień jak się widzicie to tego nie zauważacie,ale ja obserwując pacjentki stałe moje,właśnie to widze i nie tylko ja,moi koledzy też,bo raz poruszaliśmy ten temat i każdy się godził-ale to taka ciekawostka.
Ja mam pewność,że już wkrótce,może dziś,może jutro,za dwa dni,zwłaszcza,że chodzę,schylam się,Jeszcze niedawno badałam rodzące,ale jedna mnie w odruchu kopnęła-nie miałam jej za złe,wiem,że badanie może boleć w trakcie porodu-zwłaszcza masaż szyjki,gdy się nie chce otwierać,ale od tej chwili przestałam być przy porodach,ze względów psychicznych też-żeby sie nie nakręcać.
Ale już musze uciekać-trzeba kupić ciasto :) bo kto upiecze :)

reklama
Myangel- dziękuję kochana za taką opowieść,rycze jak bóbr,wzruszyłam się bardzo,bardzo. Jeszcze raz ci życzę żeby Adaś szybciutko zmienił pory ssania. No i życzę żeby Adaś i Julcia doczekali się za parę latek prezentu:-D

Witajcie!

Zaraz poogarniam Wasze posty:) tak tylko na gorąco napiszę, że zniszczono nam samochód - lampy stłuczone, szyba wybita i przerysowane całe kamieniem....Zgadnijcie kto??? Właśnie policja wszystko spisuje....tak nie można żyć....

Buziaki i już Was czytam :)

Witajcie!

Zaraz poogarniam Wasze posty:) tak tylko na gorąco napiszę, że zniszczono nam samochód - lampy stłuczone, szyba wybita i przerysowane całe kamieniem....Zgadnijcie kto??? Właśnie policja wszystko spisuje....tak nie można żyć....

Buziaki i już Was czytam :)

Biedactwo,czy ta idiotka da wam wreszcie spokój,czy ta policja naprawdę nic nie może z takimi ludzmi nic zrobić,przecież to paranoja.Z tego wychodzi że tacy ludzie mogą bezkarnie chodzić po świecie. Mój były też mi groził jak urodziłam Oliwkę,że zabije mnie i tego małego"bękarta" jak złożę papiery do komornika,ale policja coś w tej sprawie robiła,nawet siedział w areszcie za grożby karalne. Paranoja normalnie!!!!

No widzisz Lwiczka pocieszyłaś mnie że nie jest się zupełnie bezkarnym i że Twój były odpowiedział chociaż w jakimś stopniu za groźby. No zobaczymy co dalej....a ta wariatka właśnie przechodziła obok policji i auta...Ech normalnie jak jej nie wsadzą do wariatkowa to trzeba będzie się ewakuować bo żyć tak nie można...

tunia ja tez licze na znajomosci z porodowki bo na SR tez nikogo nie poznalalam. Jakies neichetne kobitki byly i w ogole jakies dziwne :-D

robie kawe :-D ktoras chetna? Mam tez ciasto sypane z kaszy manny z przetworem z brzoskwin :]

Sun domyślam się jak już Ci ciężko, bo u mnie jeszcze dochodzą psychicznie przeżycia i tym bardziej chcę już Malutką na świecie żeby móc ją chronić...Bo jakoś czuję że jak jest w brzuchu to nie mam takiej kontroli czy coś...że nie umiem jej pomóc a wiem że przeżywa razem ze mną. Ale w końcu musimy być cierpliwe bo dzieciaczki kiedy wyjść na świat:)
Madalia pełen szacun za Twoją prace do końca w szpitalu:) Tobie również życzę bezproblemowego porodu i zdrowego Maluszka :)

PS>
Tak z innej beczki polecam piosenkę LADY PANK "Krzycz mały krzycz":) słowa the best, m.in::-)
"wyciągneli Cię na ogromny boży świat,
czujesz że jest źle i na powrót żadnych szans,
nie najlepsze idą dni, co więc pozostało Ci,
co pozostało Ci?pozostało Ci??
KRZYCZ MAŁY< KRZYCZ, tyle Ci zostało,
KRZYCZ MAŁY KRZYCZ jakby to był napad":-)
Tak dla tych co już mają Maluszka przy sobie oraz specjalna dedykacja dla Sun:)

reklama
no cóż, pora się zbierać.
żegnam się z Wami drogie Grudnióweczki. dziękuję za miłe przyjęcie.
może uda się jednak w listopadzie? :-)
odezwę się jak tylko znajdę się z powrotem w domku.
tym czasem trzymajcie się drogie mamusie.
papa

Do góry