reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
wiecie co sobie pomyślałam - że może jednak ja mam termin tak jak pierwotnie myślałam na 31 grudnia?? Nie wiem czy pamiętacie, przesunęli mi po usg w 12 tygodniu, że to 16 tydzień ciąży (muszę porównać wymiary z obu siatek, czy by się zgadzało) i musiałam zajść cykl wcześniej.
To tak żartem oczywiście, bo jeszcze miesiąc z moim teraźniejszym nastawieniem na termin to by było przegięcie.

Antylopka ale fajnie z tym dowożeniem zakupów. Ja wiem, że u nas przez internet robić można i przywożą tego samego dnia ale ja wolę sobie sprawdzić.

tutaj robisz w sklepie, płacisz i wypisujesz kwit na dowóz (powyżej stówy dowóz za darmo) i razem z paragonem przywożą Ci w takich skrzynkach lub wielkich workach (jak z Ikei). Właśnie jak się bierze mleko, napoje w pakietach, takie wielkie i ciężkie, to wtedy z tego korzystamy.

sarka - mi tutaj robią na wszystko...

Sunnflower - to chyba będzie depresja przedporodowa ;-) Mnie ona też dopadła. Już przestałam wierzyć, że ciąża kiedykolwiek się skończy, a jestem o całe dwa tygodnie "starsza" od Ciebie.

U nas w mieszkanku jest stała temperatura 20 stopni w dzień i 18 w nocy, bo mamy urządzenie, które reguluje pracę pieca. W łazienkach jest troszke cieplej. Zupełnie nam to wystarcza i myślę, że dziecko też się szybko przyzwyczai. W "instrukcji obsługi niemowlaka" czytałam, że optymalna temperatura to 19-22 stopnie, ale najważniejsze jest, żeby nie było radykalnych zmian temperatury.

robiłyście wyniki na cytomegalię??? tak poczytałam i mi sie krew troche zmroziła:/// ja nie robiłam...

Ja robiłam, ale tylko dlatego, że wyszły nieprawidłowości w główce Franka. Które się potem na szczęście nie potwierdziły. A cytomegalia, toksoplazmoza i tego typu rzeczy mogły je wywołać, więc dostałam polecenie sprawdzenia, czy nie jestem chora. Wyszło ok. Moja pani dr mówi, że nie zleca tych badań standardowo.

Magdaaa - grudzień fajny miesiąc. Zobacz załącznik 303606

pewnie, ze fajny. ja nawet chciałam przenosić, bo nie chciałam skorpiona:-) i teraz będzie strzelec.

ciekawe czy jutro już zostanę w tym szpitalu czy znów, jak we wtorek, kopa d**a i do domciu.

z jednej strony chciałbym wrócić, weekend i Małysz skacze :-D. a z drugiej, im szybciej tym lepiej.

poza tym szkoda mi starszej córci. już nastawiła się, że we wtorek jak pojadę to wrócę najdalej w niedzielę z Julcią, a tu rozczarowanie.

i znów mama jedzie do szpitala i znów niewiadomo czy nie wróci sama :-( choć tym razem na 90% mam już być przyjęta.

No właśnie nie robia...a powinni, to dość poważna sprawa....chyba zrobię teraz przy morfologii

Ja tam uważam że skorpiony to fajne znaki, bynajmniej ja się dogaduję z nimi, to wbrew pozorom ludzie o mieękkim sercu:)

magda a czemu czeka Cię szpital?

reklama
Antylopka w Polsce nie robiłaś HIV? to teraz podstawowe badanie w ciąży. cytomegalię robi się tylko w wyjątkowych sytuacjach.

sarka ja ze skorpionami nie mam dobrego doświadczenia, a znam ich całkiem sporo. wiadomo, że dziecko własne to co innego.
co do szpitala to mój Gin chciał żebym jak najszybciej urodziła, ponieważ pierwszy poród był cc, a teraz szykuje się SN. więc żeby dziecko nie osiągnęło zbyt dużych rozmiarów, bo wtedy bedzie cc. ale teraz już sama nie wiem.
już jestem zła na to wszystko, bo i tak jestem już po terminie. mam leżeć 2-3 dni w szpitalu na obserwacji a potem wywoływanie.

Ostatnia edycja:
Do góry