reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

heheh ale bym się uśmiała jakby missiiss przenosiła z tego nadmiaru emocji :)

mam pytanie- długo was bolało podbrzusze po badaniu na fotelu? Ja miałam 4 h temu a ono nadal mnie boli...a lekarz był bardzo delikatny. Możliwe że coś tam " grzebnął" i ruszyło rozwarcie?

co do porodów to ja, tak jak Aluśka, czekam na małego strzelca :)

reklama
No to teraz będę siedzieć jak na szpilkach ;) Mississ &&&&&&&&&&&&

A jeśli z tego przejęcia sama zacznę rodzić? JEszcze nie! Nie zrobiłam ostatniej miorfologii i nie mam podkładów. Chyba czas wziąć się za siebie.

Kochana Ty sie podkladami nie wykrecaj tylko szoruj do apteki ;-)

witam w dwupaku - tylko na chwilkę wpadam się zameldować
kurcze już mnie to wkurza bo nic tylko czekam i czekam i liczę i liczę i nic. Poszłam nawet połazić po sklepie żeby się przegięło albo w tą albo w tamtą stronę bo w końcu oszaleję od tego wsłuchiwania się w najmniejszy symptom. Missi - kurcze trzymm kciuki

Najgorsze takie czekanie...

Mamolka Mojego meza siostra tez miala badanie rano, cos tam nawet lekko pokrwawila i o 17 na porodowke zasuwała ;-)

Misia Dopiero nniedawno południe minęło ;-)

OD JUTRA TO DOPIERO ZACZNIE SIĘ NARZEKANIE ;-) Wiolcia to wszystko przez Ciebie :p

te placki ze śmietaną to dieta ciężarówkowa?? nie wyobrażam sobie takiego zestawu...

Też sobie nie wyobrażałam, do czasu kiedy Mąż mnie oświecił, że "tylko tak się je" ;) Ja wolę z cukrem :) A jeśli na słono, to z gulaszem w środku, sosem grzybowym na wierzchu i ogórkiem kiszonym do tego. Mmm... Ale mam smaka teraz :)

GosiaB, salomii - tutaj (ale to sam paryż, nie cała francja) jeżdżą nie patrząc na pasy (których często nie ma namalowanych) i mnie to stresuje na rondach itp, bo jedzie wewnętrznym (lewym) pasem i nagle sobie zjeżdża z ronda bez kierunkowskazu

Patrzyłam na to kiedyś zafascynowana pod łukiem triumfalnym ;) Miałam wrażenie, że w każdej sekundzie może dojść do stłuczki, ale nie doczekałam się :)

mam pytanie- długo was bolało podbrzusze po badaniu na fotelu? Ja miałam 4 h temu a ono nadal mnie boli...a lekarz był bardzo delikatny. Możliwe że coś tam " grzebnął" i ruszyło rozwarcie?

Ja po ostatnim nie mogłam chodzić prawie. Aż się zdziwiłam, bo tego dnia miałam dość dobrą kondycję, więc zaplanowaliśmy po lekarzu większe zakupy. I skończyło się na tym, że prawie leżałam na wózku w supermarkecie. Ale w zasadzie tylko pachwiny mi odpadały, nie było żadnego krwawienia ani nic poważniejszego. No i po nocy przeszło.

Nie wiem, czy się ze mną zgodzicie, ale jak dla mnie to jest ostatnio za gorąco. Nie wiem już jak się ubierać. Wróciłam właśnie do domu i jestem cała mokra. Gardło cały czas boli i do tego jeszcze doszedł dziś ból głowy. Idzie się załamać. A tu jeszcze miesiąc...

Dziewczynki podkłądy mam dostać od koleżanki, która kupiła dużą paczkę i jej zostały. Ale jakoś wybrac się do niej nie mogę. W zasadzie kombinuję jak do niej dotrzeć, bo sama samochodem nie pojadę ze względu na drętwięjące ręce (ostatnio tez stopy :/). No i muszę coś kupić dla jej synka, bo to byłaby pierwsza wizyta po jego pojawieniu się na świecie. Chyba rzeczywiście musze się spiąć, bo mój synek może stwierdzić, że czekać w nieskończoność nie będzie.

no ja liczylam, że się któraś rozpakuje a tu nic. ale to dobrze więc nie bedziemy na to narzekać :)

poszlam do sklepu i stoję przy kasie a jakaś babcia podleciała czy mogę ją wpuścić bo ona miala tylko cytryne i ma kase odliczoną a wnuk już marudzi i nie może sobie z nim dać rady więc ja mówię, że proszę... już zaplaciła i jak odchodziła od tej kasy to się do mnie odwróciła, żeby podziękować i wtedy spojrzała na brzuch i chyba dobrą minutę mnie przepraszała, że nie zauważyla, że ja w ciąży i się tak wepchła itp :D ja tam się akurat dobrze czułam a żadnej kolejki nie było więc dzisiaj to problemem nie bylo ale babci zrobiło się bardzo głupio...

reklama
Do góry