reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam dwupaki!:-)
Mój się zrobił ostatnimi czasy też nadpobudliwy:szok::-D. Oj potrafi dać czadu, potrafi:tak:! A tak go chwaliłam, że spokojniejszy od Mateusza:dry:.

Dzielnie się nam ten grudzień jeszcze trzyma! Najszybciej to przed terminem rodzą się bliźniaki, więc ja się pytam gdzie nasza grudniowa mama bliźniąt???:confused:

reklama
witam się po weekendzie:)
znowu mnie brzuch boli.... wczoraj przeszło i pojechaliśmy do centrum handlowego, kupilismy wanienkę (wcale nie ta c miałam wsklepie obok;-p) i znowu załapałam się na JumboPack Pampersów (tutaj to sukces!!)

Salomii - zgadzam się z Tobą z tym paleniem. Mnie też to wkurza, że w Pl zawsze jest furtka

idę doczytać co napisałyście i idę spać:)

Mam rosołek z wczoraj i zachciało mi się jeszcze placków ziemniaczanych ze śmietaną:-p
te placki ze śmietaną to dieta ciężarówkowa?? nie wyobrażam sobie takiego zestawu...

ewwe ponoć jesli masz spokojne dziecko teraz to po porodzie tez będzie spokojne, zwróć uwagę w jakich godzinach jest najbardziej aktywne - w te same godziny powinien szaleć później :)
Wiktoria była najbardziej ruchliwa około 23 i po porodzie tak samo. Budziła się na cyca i fikała, z czasem nawet do godziny-półtora. To była jaj pierwsza pora czuwania...

Witam w połowie listopada :)

Wczoraj przenieśliśmy wszystkie meble do pokoju Maksia, teraz tylko je zapełnić :) Zaraz będę segregowała poprasowane ciuszki i zabieram się za prasowania i prania ciąg dalszy :)
Słuchajcie, wczoraj w gazecie "M jak mama" wyczytałam, że materacyk do łożeczka powinien być nowy, ponieważ przybiera kształt pierwszego użytkownika i dla kolejnego może być niedobry dla kręgosłupa. Słyszałyście o czymś takim???

Witam w połowie listopada :)

Wczoraj przenieśliśmy wszystkie meble do pokoju Maksia, teraz tylko je zapełnić :) Zaraz będę segregowała poprasowane ciuszki i zabieram się za prasowania i prania ciąg dalszy :)
Słuchajcie, wczoraj w gazecie "M jak mama" wyczytałam, że materacyk do łożeczka powinien być nowy, ponieważ przybiera kształt pierwszego użytkownika i dla kolejnego może być niedobry dla kręgosłupa. Słyszałyście o czymś takim???

no Ty chyba tych mebli nie nosiłaś, co?
każdy materac powinien być nowy - tak samo jak dla dorosłych. A w praktyce, to zależy od jakości materaca i zużycia, bo eksploatują się w różnym stopniu i czasie.
Ja mam w Poznaniu wanienkę do wydania:) Zabrałaś? teraz mi się przypomniało... ale zawiecha ;-///

reklama
No właśnie coś nam uciekła grudniowa mama bliźniaków... a swoją drogą w listopadzie tyle bliźniąt a my zostajemy bez ani jednej parki;-) To może, któraś z mam się zaskoczy przy porodzie że jest dwójka? :-) Ale czy to w ogóle możliwe??

Przypominam, że dziś 15 więc można zacząć się rozpakowywać. CRISTALROSE, SUNNFLOWER, MISSIISS jak się czujecie?? Cristalrose ty mogłabyś już spokojnie rodzić więc czekam na dobre wieści, że Januszek jest już na świecie :tak:

Do góry