reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Nikt sie nie śpieszy - ja tam bym mogła już rodzić ale Krzysiowi najwyraźniej jest za dobrze i nigdzie się nie wybiera. Więc niech sobie chłopak siedzi bo i ja mam spokój, i pojeść sobie mogę :-D Tylko martwi mnie to puchnięcie, wysoki puls i dlatego zamiast sprawdzać co godzinę czy się rusza wolałabym mieć go już przy sobie.
Za to jutro jest piękny dzień - do porodu pozostaje 9 dni :-)

reklama
hehe Wiolcia ostatnio to on w żadnej godzienie nie jest aktywny:) mam wrażenie że kopnie mnie z pięć razy przez cały dzień i tyle, i im bardziej czekam żeby popukał tym bardziej jemu się nie chce:) ... można by pomyśleć że ja normalnie jakieś cudowne dziecię urodzę hehe:D

Mnie w ogóle powróciła faza na sprawdzanie rano "czy nadal jestem w ciąży" tzn macanie brzucha czy nadal jest "pełny", nieśmiałe spojrzenia na prześcieradło - czy nie było krwawienia, ewentualnie zaglądam na podłogę obok łóżka, czy nie ma tam nowego członka rodziny... jak idiotka jakas... ale nie wiem skąd mi się to bierze.

dziewczynki ja już sie nie moge doczekac, cały czas gadam o porodzie torbe spakowałam wstepnie i z tego powodu była awanura ze przesadzam cały miesiac przeciez mam do porodu jak zaczne rodzić wcześniej to moj mąż na słowa rodze powie nie przesadzaj kładz sie spac oj ci faceci
kolezanka urodziła w 40 tyg miała cesarke i dziecko pokryte było tym śluzem tzn ze przenoszone a jak by ja trzymali do 42tyg ?

ja jeszcze jakoś dycham :) ale jest coraz ciężej mimo, że jeszcze ponad miesiąc. Nogi mi chyba urosły :( Bo dziś ubrałam baletki z wakacji i mnie cisnęły...
Zgagę mam codziennie!!! Koszmar. Czy można brać coś na nią?
Nie odzywałam się ostatnio, bo miałam mały kłopot. Auto w mojego P. walnęło i kierowca spierdzielił :( Na szczescie tylko auto do naprawy... oczywiście policja nie chce pomoc... bo P. nie zdążyl spisać całej rejestracji... a mamy tylko połowę. Już mi się nawet o tym nie chce myśleć. Kolejne koszty...
Ja mam nadzieję, że Natasza nie będzie chciała wyjść przed terminem :) Tak to jeszcze jakoś sobie poukładamy wszystko przez 1,5 miesiąca :)

Izu ja też cierpię z powodu zgagi ostatnio okrutnie.... spię na siedząco, a przed snem zjadam dwa rennie, i jakoś daje radę, ale bez kitu czasem mam wrażenie że kwasy zjadły mi gardło....Współczuję przeżyć związanych z autem i naszą kochaną policją...

Kasiarem ja też już tylko o porodzie ględzę - w końcu tylko na to czekam:) na szczęśliwe rozwiązanie, i ąz nudna jestem z tym moim biadoleniem, ale mój mąż na szczęście nie komentuje mojej spakowanej wcześnie torby:) mówi - lepiej chuchać na ciepłe. I chyba momentami panikuje bardziej niż ja:)

na tym etapie na zgage tylko reni pomaga chociaz ja mam wrazenie ze brzuch mam nizej bo ostatnio mnie zgaga nie meczy

chce zobaczyc co zrobi jak sie zacznie bo zgrywa twardziela :p wtedy to ja bede mowila spokojnie hehe

Czółkiem;)
Ja z kawusią:)
Wczoraj polatałam troche po galerii, ja nie wiem czemu jak tak mam że trochę przejde zaraz brzuch ja kamień wszystko mnie ciągnie, napiera, a nagorzej bolą mnie więzadła te na górze (tak mi sie wydaje że to jest to) jakby brzuch mi ciążył i ciągnął na dół:/
Kupiłam trochę Hippa w Rossmanie, jeszcze brakuje mi oliwki i płynu z pąpką do ciała i włosków w jednym.
Co do ruchów to moja mała jest bardzo ruchliwa (przy moim kaszlu jednynie była spokojniesza), po prostu obcy w brzuchu, tak się rusza że czasem mam wrażenie że mi skóre przebije i nogę lub rękę wystawi hehe:p zazwyczaj jest to dla mnie bolesne, ale w nocy generalnie śpi z mamusią:)

U nas na wątku cieplutko ale myślę że jeszcze trochę tak pobędzie, missii myślę będzie pierwsza:)

Kurcze czekam już ponad 10 dni na łóżeczko, ciekawa jestem ile jeszcze... niedługo będę jak ewwe w domu czatować i czekać na przesyłkę:/

ja tam stawiam jednak na Missiiss, patrzac na prognozy sprzed kilku miesiecy to maluch dlugo sie trzyma w brzuszku ale obawiam sie ze jak bedzie nadal tak strasznie cierpiec to w piatek badz na weekendzie powitamy naszego pierwszego okruszka :D co prawda wiadomo im dluzej by Jasiek posiedzial tym lepiej ale czasem nie da rady..

Mnie dzis obudzil straszny bol po prawej stronie : ciagnal sie od polowy brzucha tak z boku, przez pachwine ku nodze, obejmowal kawalek uda, byl ostry i ciagnacy tak jakby mnie tam ktos za jakas zyle ciagnal, niewiem co to byl za bol, nie mam pojecia czy to skurcz??? czy co?? moze wy wiecie?
potem przeszedl na cale podbrzusze a nastepnie sie skonczyl :O:O raanyyy stwierdzam ze jestem zielona bo wczesniej nie mialam takich sensacji i niewiem kiedy mam jechac do szpitala.. tzn czy to bylo normalne czy nie, czy to skurcz czy mi sie tam cos odkleja?? wkurzajaca niewiedza.

denerwuja mnie w tv z tym paleniem papierosow, ludzie sie bulwersuja o ta ustawe, booszze to chyba tylko w PL jest mozliwe... najlepsze jest TO ze jesli wlasciciel lokalu, napisze wyrazna informacje ze lokal jest dla palacych to niepalacy beda sie musieli dostosowac, jaki z tego moral??? kolejna furtka w zasranym polskim prawie do obejscia przepisow, jak to bedzie wygladalo?? NP szczecinskie dyskoteki zapewne beda mialy taka informacje wywieszona i z pewnoscia nadal beda super funkcjonowac :///// marzenie pojsc gdzies i nie wyjsc jako smierdzaca faja yyyhhhhhhhhhh, i te kary hehe do 500zl i 2000 dla przedsiebiorcow hehehe kary powinny byc zaporowe! powiedzmy 20000 wtedy niewiele osob by ryzykowalo, tu np jesli chodzi o prowadzenie auta to sa takie mandaty za naruszanie przepisow ze jak sie wjezdza z PL do norwegii to az nuda wieje na drodze, wszyscy jada grzecznie nikt nie wyprzedza, nikt sie nie spieszy hehe ladnie trzymaja sie 80tki, w lokalach ladnie wszyscy wychodza palic na balkony i tarasy lub na zewnatrz gdzie maja poustawiane popielnice palaczy tu mnostwoooo a w srodku pelna kultura.

reklama
Dobry
Ja spałam w nocy jak dla mnie dośc dobrze...Katar przechodzi ale kaszel niewielki sie pojawia... Rozmrazam lodówke i w ogóle jakas nadaktywna jestem i pobudzona.
A mój to się rusza jak chce...Czasem szaleje w nocy a czasem w dzień..I coraz bardziej bolesne te ruchy są...

Do góry