reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Czesc dziewczynki :-) nie wiem czy pamietacie jeszcze mnie :-) pisalam na poczatku, poznej niestety mialam pobyty w szpitalu i jakos sie przestalam udzielac... Podczytuje Was regularnie i w sumie sie zastanawialam czemu to nic nie pisze:-) wiec wracam do tego ale i tak poki co mam lezec wiec nie bede pisala z komputera tylko z telefonu wiec przepraszam za ewentualne bledy...

reklama
mi też trochę zajęło zanim na to wpadłam:DDD
:-D:-D:-D

Anka zestawik całkiem całkiem, ja mam za sobą (nie dzis ale w ogóle) śledzika w śmietanie, a do tego kanapka z kiełbasą i musztardą:sorry2:...to sie nazywa mieć smaka:-p

Piszecie tu wielkokrotnie o jakiś mini kosmetykach z Rossmana - mam więc pytanie, czy one znajduja sie obok tyc normalnych rozmiarowo czy mają jakiś swój osobny regalik?

Piszecie tu wielkokrotnie o jakiś mini kosmetykach z Rossmana - mam więc pytanie, czy one znajduja sie obok tyc normalnych rozmiarowo czy mają jakiś swój osobny regalik?

U mnie są na osobnym regale :) Ale ja się na nie nie zdecydowałam. Dość drogo to wychodzi, a miałam wrażenie, że takim płynem do kąpieli to się raz umyję i się skończy. Nie zajmą mi zwykłe kosmetyki jakoś strasznie dużo miejsca - pasta do zębów jest wąska, dezodorant malutki, płyny do kąpieli i do higieny intymnej mam też niewielkie, szamponu nie biorę, bo włosy mam na tyle fajne, że mogę je myć dwa razy w tygodniu, więc pewnie w szpitalu czeka mnie maksymalnie jedno mycie, a na to wystarczy szampon w saszetce.

Czesc dziewczynki :-) nie wiem czy pamietacie jeszcze mnie :-) pisalam na poczatku, poznej niestety mialam pobyty w szpitalu i jakos sie przestalam udzielac... Podczytuje Was regularnie i w sumie sie zastanawialam czemu to nic nie pisze:-) wiec wracam do tego ale i tak poki co mam lezec wiec nie bede pisala z komputera tylko z telefonu wiec przepraszam za ewentualne bledy...
Witaj witaj! Kaczucha czytasz mi chyba w myślach bo przez ostatnie dni myślałam co tam u ciebie. Rozumiem, że już wyszłaś ze szpitala tak? Jak się czujesz?? Jeszcze z dwa tygodnie i możesz śmiało rodzić :)

Dziewczyny ja do torby pakowałam zwykłe kosmetyki nie mini i spokojnie się zmieściłam. Gdyby mi przyszło leżeć w szpitalu dłużej np po cc to takei mini mogłyby mi nie wystarczyć a włosy w przeciwieństwie do Ewy musze myć codziennie:/

Ostatnia edycja:
Avani &&&&&&&& tym razem wszystko będzie dobrze, zobaczysz :)

Mississ jeszcze troszkę wytrzymaj z Jasiem w brzuszku. Ale i tak przecież cel jest osiągnięty :)

Cristalrose biedna jesteś z tymi bólami, ale już prawie widać Januszka, więc chyba dasz radę.

Agaj uważaj na siebie. Może nie wychodź sama z domu? Dziwna jest ta kobieta, nie wiem, co ona chce w ten sposób osiągnąć.

A ja dziś byłam po skierowanie na badania. Mam nadzieję, że zdążę je zrobić, bo jakoś dziwnie się czuję. Muszę spakować torbę, bo chyba jednak nie dotrwam do terminu. Mojemu synkowi chyba jednak bardziej podoba się data z OM ;) Teraz mam w planie prasowanie pościeli. Muszę przykazać mężowi, żeby ją ubrał, jak będę w szpitalu z maluszkiem. Specjalnie prałam ją w dzieciowym proszku. Tak na sam początek, bo później to już chyba nie będzie potrzebne. Najchętniej to położyłabym się z gazetą w jednym ręku, kubkiem cappuccino w drugim i oddała słodkiemu lenistwu ;)

zanełam i jeszcze budzik przestawiałam, tak mi się fajnie spało, a potem ledwo do przedszkola się wygramoliłam... ;-/
moja torba jest oczywiście pusta jeszcze, zresztą przy Wiki było tak samo, hehe
jakos nie czuję musu mieć jej spakowanej wcześniej

Co do torby to ja nie mam. Koleznce sie kazali przepakowywac w ekologiczna więc ja sie spakowałam w taką z Biedronki. Zmiesciłam sie tylko dlatego, ze nic dla Dzidzi nie musze mieć.Pojechałam do teściowej pozyczyc i wróciłam bez. Wiecie co czuje się fatalnie, boli mnie brzuch ale energia mnie rozpiera. Tylko chodze i sprawdzam co jeszcze musze zrobić, kupic, uprac i sprawdzam czy przygotowane..Ja wody nie kupiłam bo bym wypiła, kupie jak będe jechała. Ide bo moje dziecko umiera z głodu.

Tak Wiolcia juz od dawna w domku.nod 31 tc mam juz minimalne rozwarcie i mam lezec wiec to robie. Ale poki co nic sie nie powieksza a ja juz pomalu wstaje bo normalnie kociokwiku mozna dostac od tego lezenia :-/
W miedzy czasie jeszcze przeszlam obrone pracy i traz tylko wystarczy czekac na moja Zuzienke :-)

reklama
W takim razie gratuluję obrony!! :) Skoro z rozwarciem wytrzymałaś 4 tygodnie to tym bardziej powinnaś spokojnie wytrzymać jeszcze dwa :) Współczuję ci strasznie tego leżenia ale już niewiele zostało i będziesz miała dużo biegania przy Zosi :) ZZaglądaj tu do nas coraz częściej i pisz co u was! A ile już wazy twoja córa wg USG?

Do góry